thepost / Magyarország / Budapest / 2019.11.13
THE POST
           
13
Kormányinfó: Fekete-Győr András román ügynök
Ez is érdekelhet:
Budapesten nyit irodát a Türk Tanács - Óriási kedvezményt kapnak Orbántól
Teherautó ütközött egy középiskolásokkal teli busszal, 12-en meghaltak
Ezt nem fogod elhinni: ezt tudnod kell ha meccsre indulsz a Puskásba
Gulyás Gergely a főpolgármesterrel való tárgyalásokról tájékoztat, illetve a középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos visszakozásról is beszél. Változik a közbeszerzési törvény. Fekete-Győr András román ügynök. Debrecen nem lesz új magyar főváros. A kórházak finanszírozásában rendszerhiba van – mondja a Miniszterelnökséget vezető miniszter 9 év Fidesz-kormányzás után.

Ülésezett a kormány szerdán, az első napirendi pont Budapest volt, Gulyás Gergely azt mondja, az álláspontok megismerése volt a fő célja az első találkozásnak a kormány és Karácsony Gergely között. Megismétli, nem akarja erőltetni a kormány a főváros beruházásait az önkormányzatok avagy a főváros akarata ellenére.

Minden korábbi jogszabályi kötelezettségét tartja a kormány – mondja Gulyás. "A kormány nem boldog a főváros akaratát illetően" – mondja Gulyás, aki szerint a nyugati világ legnagyobb kulturális fejlesztését töri derékba Karácsony, utal ezzel a Liget Projekt Új Nemzeti Galériára vonatkozó elutasító megítélésre, tudniillik, azt a főváros nem akarja megépíteni. Karácsony nem akarja megszüntetni a BKK-t Tarlóstól ellentétesen. Az atlétikai vb stadionjáról november végéig fog nyilatkozni Karácsony, a kézilabdacsarnokot és a Bozsik Stadiont pedig támogatja – mondja Gulyás. Vagy vidéken szervezik meg az atlétikai vb-t, vagy lemondják – mondja Gulyás később.

A Budapest-törvényt azért nem fogadta el a kormány, mert a szabályozás adott és jó, egy külön törvény csak politikai termék lenne.

Az Egészséges Budapest programra 42 milliárd forint van a központi költségvetésben, Gulyás bízik a korrekt munkakapcsolatban a politikai nézetkülönbségek ellenére.

Eláll a kormány a felsőfokú felvételihez kötelező középfokú nyelvvizsgától – jelenti be a Miniszterelnökséget vezető miniszter – ez korábban szakmai konszenzussal született döntés volt, de most mindenki ágál ellene, így visszavonja ezt a kormány.

43 milliárd forinttal emeli az Egészségügyi Pénztárt a kormány, hogy csökkentse a várólistákat.

Zalaegerszegen Mindszenty-múzeum és konferenciaközpont épül a püspök emlékére, 8 milliárd forint a beruházás értéke.

Változtat a kormány a közbeszerzési törvényen, máshogy bírálják el a belföldi és a külföldi forrásokat ezentúl, a kettős ellenőrzés eddig lassította az elbírálást, egyszerűbb lesz a belső forrású közpénzek elbírálása.

Az Erdogan-látogatásról: a kormány valamennyi nagyhatalommal és szövetségesével jó viszonyt és partneri kapcsolatot igyekszik ápolni, a menekültek Törökországban tartása fontos kérdés, ennek EU-s támogatása is fontos. Érkezik kérdés arról, hogy Orbán Viktornak voltak iszlamofób megszólalásai, Gulyás azt mondja, minden vallást tisztel a kormány, de Európának más gyökerei vannak, és mivel a muszlimok jobban tartják a vallást, mint más világvallások képviselői Európában, ezért egy esetleges versenyben ők nyernének Európában.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András nem a magyar elnökjelöltet támogatja a román elnökválasztáson, Gulyás erre annyit mond,

"a román ügynökök eddig fedésben dolgoztak".

Megismétli később kérdésre, Fekete-Győr magatartása alapján indokoltnak tartja ezt a megjegyzését. Aztán még később azt mondja, nem mondta a magyar politikusra, hogy ügynök, de szerinte az nemzeti minimum, hogy Fekete-Győr az egyetlen magyar párt jelöltjét támogassa az elnökválasztáson.

Ugyanazok jöttek, vissza, mint akik tönkretették a várost Demszky Gábor alatt – mondja az első fővárosi közgyűlési ülés fő tanulságaként Gulyás, aki reméli, hogy Karácsony ennek ellenére képes lesz vezetni a várost.

Szuperkórház: Karácsony Gergely még nem nyilvánított véleményt, László Imre volt a szuperkórház ellen, szerinte a Szent Imre Kórházat kéne fejleszteni. Gulyás Gergely azt mondja, nincsenek világos álláspontok, döntések kellenek először, utána lehet továbbgondolni a kérdést. A szuperkórház nem csak a budapestieket látná el.

Sok ponton lehet még változtatni az Orbán Viktor által igazságtalannak tartott uniós költségvetésen

– mondja Gulyás – sok más ország is elfogadhatatlannak tartja az új költségvetést, az új bizottság majd jobbat fog összerakni. Egyelőre nincs remény megállapodásra, lehet, hogy csak a német elnökség alatt születik döntés.

Borkai Zsolt lemondott polgármesteri címéről, Gulyás annyit mondott erre szerdán, heuréka, most annyit tesz hozzá: "most választották meg őket, nem megkésett a döntés". Az önkormányzat feloszlatása nincs napirenden, erre hat hónapig nincs lehetőség, és szükség sincs. A baj Bokaival volt, nem velük.

Nincs még leszűkítve a Fidesz győri polgármesteri jelölti köre háromra – jegyzi meg a Borkai utódlásával kapcsolatos sajtóértesüléseket Gulyás Gergely. Jövő héten lesz Fidesz-elnökségi ülés, a helyi szervezetnek is van jelölési joga, meglátjuk, kit, mikor választ a párt. Korrupciósgyanús vizsgálatokról Gulyás azt mondja, a kormány KEHI-vizsgálatokat indíthat, de nem önkormányzati körben, és nem is kéne ezt a jogosítványt kiterjeszteni, ha vannak gyanús szerződések, papírok, akkor büntetőfeljelentést kell tennie annak, aki ezek birtokában van, vagy megismeri őket.

Gulyás Gergely elismeri, hogy a nemzetállami EU-s biztosok valamennyire részrehajlóak a hazájuk iránt, ezért ígérhetett Orbán Viktor a Türk Tanácsban a magyar biztos nevében, holott a biztosok az EU-t képviselik, olykor a hazájuk álláspontjával ellentétesen is a munkaköri leírásuk alapján.

Nincs konfliktus a kormányban az euró bevezetésével kapcsolatban, a kormány továbbra is csatlakozni akar az eurózónához, céldátum nélkül, utal Matolcsy György jegybankelnök euróövezetet bíráló tanulmányára. Nem fognak más valutát bevezetni nálunk – mondja Gulyás.

Politikai vita alakult ki a Szent István parkba tervezett Szent István-szoborról, Gulyás Gergely időt adna, hogy a főváros döntsön

"Szent István és Lukács György között",

a felvetésre, hogy Székesfehérváron legyen a szobor felállítva, azt mondja, ezt meg lehet fontolni, akár nemzeti ünnepek megünneplését is lehetne vidékre vinni mint központi megemlékezés.

Nem lesz Debrecen Magyarország fővárosa – mondja Gulyás egy CÖF-ös ötletre reagálva.

Bűn lenne nem megépíteni az Új Nemzeti Galériát a Városligetben, ezt Baán László mondta, és ezzel Gulyás is egyetért.

Az Új Nemzeti Galéria ügyében a hvg.hu megkérdezte, felépülhetne-e máshol az épület.

„Teljes a Nemzeti Galériával lenne”

az új Városliget – mondta Gulyás, de egyelőre nem gondolkodnak más helyszínben. Helyette megvárná a kormány, míg olyan vezetése lesz Budapestnek, amelyik szeretné az új Galériát.

Hogy áll a minisztériumok Várba költözése? Időarányosan jól – mondta Gulyás.

Az atlétikai vb-t, ha nem rendezzük meg, nincsen költségvonzata – mondta a miniszter. „Tervezésre fordított összegek vannak csak” – tette hozzá, a terület akkor is hasznosítható, ha nem stadion lesz rajta.

Erdogan-látogatásról is kérdezett lapunk. A TEK megvédi a török elnök méltóságát is, írtuk meg. A miniszter szerint a gyülekezési törvény vonatkozó passzusai az ellentüntetőkre és a rendőrségre is vonatkozik.

Az pedig nem merült fel, hogy Orbán a Facebookra posztoljon arról, amikor Karácsony meglátogatta a kormányülést.

Változtatni kell a kórházak finanszírozásán, fel kell számolni az eladósodottságot okozó tényezőket,

"finanszírozási rendszerhiba van".

Paks II: Gulyás reálisnak tartja, hogy a blokkok 2030 előtt működésbe lépjenek, a 2025–26-os kezdéssel már

"kétségeim lennének".

A legfontosabb a biztonsági megbízhatóság, szerinte a 9-10 éves megépülési idő túlzás. A projekt 2021-ben kapja meg az engedélyt, utána indul az építkezés.

A kormány a kata kedvezményes adózás kiterjesztését tervezi, "minél előbb, annál jobb".

Oroszországgal az erő nyelvén is kell tárgyalni,

– mondja Gulyás a jogos félelmek miatt, de az ország gazdasági partner.

Ezzel zárul a Kormányinfó.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Hivatalos: Elvesztette a drogpert Deutsch Tamás
Törvénybe foglalták: a Budapesten nyíló Türk iroda mentesül minden bírósági eljárás alól
Íme az utóbbi évtizedek legnagyobb heroinfogása Magyarországon
Hírhez tartozó kép:
Hivatalos: Elvesztette a drogpert Deutsch Tamás
Törvénybe foglalták: a Budapesten nyíló Türk iroda mentesül minden bírósági eljárás alól
Könyörgött a bírónak az ISIS-tagsággal vádolt férfi, hogy ne végezzék ki
Leváltották a Kisalföld főszerkesztőjét
Két ember is meghalt Velencében az árvíz miatt
Elfogták az M5-ösön lövöldöző román álrendőrt
Újabb kilenc évig lehet eltussolni a kínos ügyeket
Másfél milliárd forinttal többe kerül a legújabb sportközpont mint korábban számolták
Fizetésmegvonás járhat a rendbontó képviselőknek
A világ leggazdagabb gázszerelője és a százmilliárdos osztalék esete
Százmilliárd forint osztalék ütötte a NER-oligarchák markát
Eljárást indított a rendőrség a brutálisan megvert nő ügyében
Elfogadta a gigantikus brüsszeli büntetést a magyar kormány
A kormány bölcsődeprogramja: 70 ezer gyerek maradt férőhely nélkül
Rekord profitot termel a multi, de a kormány így is hozzájuk vágott 1,8 milliárdot
Hivatalos: védelmet kért Orbán magának és az egész családjának
Lazíts: csak 10 perc munka, 20 perc sütés ez a meggyes csoda
KDNP: a szülők felelősek, hogy szakmát szerezzen a gyerekük
Erdogan Washingtonba megy, de összesen csak egy háztömböt zártak le miatta
Egy orosz férfi felcsempészte duci macskáját a repülőre
A magyar szülők szerint sok sebből vérzik a nyelvoktatás
Újra megpróbálkoznának a szakszervezetek a vasárnapi nyitva tartás reformjával
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Eddig kétszáz elefánttal végzett a hónapok óta tartó szárazság
Elhúzódó rakétaháborúra számít Izrael
18 millió forinttal húzták le csalók a pécsi önkormányzatot
Hatalmasat villant egy meteor az égbolton
Szikszó: Baseballütővel vert egy közútkezelőt egy kamionos
Óriási a különbség az áruházláncok bérezése között
Négy hálószobás, két fürdőszobás lesz Kövér új rezidenciája
Címlapokon az Orbán elleni merényletes műsor
Farkas Flórián havi 1,2 millió forint fizetést vesz fel, és egy belvárosi irodát is bérelnek neki
Farkas Flórián: a sikereim fájnak az ellenzéknek, ezért támadnak
Harsányi szerint nincs olyan férfi a Földön, aki minden nap tiszta alsónadrágot hord
Nagy a baj Orbánnal – állítja a pszichológus
Százmilliárdokat fizetünk vissza a szabálytalan EU-s ügyek miatt
Az Elios bevételeinek 84,5 százalékát uniós forrásokból szerezte
Tiborcz két balatoni szállodát tett magáévá
A Fidesz ilyen mélyre még nem süllyedt: a rohadék zabál
Ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el
Tömegbaleset Táplánszentkeresztnél nyolcan sérültek meg
Közel tízmillióért szállították el az autókat, amik útban voltak Erdogannak
Fidesz a szavazásokról: el kellett volna magyarázni, hogy Mészáros nem lop, hanem csak szerencsésen versenyez
Kisfiút rabolt ki egy férfi Ózdon
Az Iszlám Állam három terroristáját fogták el Németországban
Karácsony Gergely a stadionépítésekről: Nem fogok ellene menni, de nem is támogatom
Karácsony Gergely : emberek halnak meg
Kálmán Olga: a DK politikusa vagyok
Ötvenegy óvodást öntött le marólúggal egy férfi
Pokorni egyeztet Karácsonnyal a normafai fakivágásokról
Többmilliós szabadságmegváltással távozik a Fideszes polgármester
Terápiás kucu nyugtatja az utasokat a repülőtéren
Magyarország szégyenlistája: 541-en haltak meg kórházi fertőzés miatt
A szülő felelősségévé tenné a KDNP, hogy szakmát szerezzen a gyerek
Hihetetlen sikereket és rekordokat jelentett be Szijjártó Péter
Segíts egy megosztással: szerető gazdit keres Vuki
Ödön a bika megmenekült a vágóhídtól
Segíts egy megosztással! - édesanyja kér segítséget egy beteg lánynak
Kósa édesanyjának sertéstelepe BMW-ket lízingel
Na most van baj: az EU-s óriásbüntetések megérkeztek
Hétmillió forintra váltja a megmaradt szabadságát a leköszönő fideszes polgármester
Rendelt egy teát a Mekiben, mentőt kellett hívni hozzá
Egymást bírságolják az állami szervek, csak azért, nehogy megtudjuk, hova lett 30 milliárd forint
Két személyszállító vonat ütközött, rengetegen meghaltak
Sosem bocsátok meg a gyámhatóságnak - eltemetik a szekérbalesetben elhunyt kislányokat
Rendőrt hívtak a szomszédok - egymással ordibált L.L Junior és volt párja
Orbán: A Fidesz nem gyengült
Ismét fotó készült az állatról, ami úgy néz ki, mint egy szarvas és egy egér keveréke
Mészárosék Mátrai Erőműve hirtelen állami kézbe kerül
50 km/h-val sem ment a férfi ki elgázolta L. L. Junior kisfiát
A vasárnapi nyitvatartás korlátozására kérik Karácsony Gergelyt
Létszámstop lépett életbe az egészségügyben
Elloptak egy győri érmegyűjteményt, hamisítványokat állítottak ki
Bayer Zsolték szerint: Még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett
Háborús készültség: Tel-Aviv hadban áll
Terjed az interneten az a nyílt levél amit egy tanár írt
Baranyi a Kétfarkú Kutya Pártból választotta az egyik alpolgármesterét
Betolakodott a Merkúr a Nap elé
A Pesti Srácok a végrehajtás hírére villámgyorsan elutalta az 5 milliót
Gyorsan terjed a kínai emberarcú halas felvétel
Momentum: Ne büntetett előéletű emberek világítsák át az önkormányzatokat
Szekszárdi Fidesz: Aki a csorda után megy, mindig sza*ros füvet legel
A német autóipar magával rántja a magyar gazdaságot is
Pócs János: padlóra kerültem
Horn Gyula fia nekiesett Kövér Lászlónak
Beperlik Kövér Lászlót, azért amit az újságírókkal csinál az Országházban
A Miniszterelnökség államtitkára szerint a sajtószabadság \"köszöni szépen, jól van\"
Hivatalos: A nők ugyanolyan jók matematikából, mint a férfiak
Még mindig katasztrofális a Takarékbank rendszere
Fizetőssé tették a Mikulást egy luxusáruházban
A saját testvére ejthette teherbe a 10 éves kislányt
A zebrán gázolták halálra a magyar színészt
Videón a professzor, aki tanítványa maradványait a folyóba dobta
Drágább a kaja a Vörösmarty téri vásárban, mint a Hiltonban
Hazakajakozott Norvégiából a magyar férfi
Kína, Banglades, Törökország – külföldi szagú a magyar 2Rule
Két tűz közé kerülhet Várhelyi Olivér
Balatonföldvár: A lakosság nem akarja, a város viszont ismét megpróbálja megépíteni a kikötőt
Nem fizetett a Pesti Srácok, végrehajtást kértek ellenük
Autóval vitték a szavazókat a megismételt választáson is
Jakab Péter: itt az újabb narancsos bukta
Bezár Németországban az egyik legmodernebb robottechnológiával termelő üzem
Több pénzt kapnak a nyugdíjasok, persze nem mind
Tüntetést szervez a Párbeszéd a fakivágások ellen
Nézed a TV-t az emeleten majd becsapódik melléd egy Porsche
Mindenkit megrázott a 11 éves Dani ügye
Dzsudzsákék bemutatták a válogatott új mezét
Új történelem: a törökök nem hódítók voltak 150 évig, hanem barátok
Megtörténhet a csoda Olivérrel
Orbán sem gondolhatja komolyan, hogy Erdoğan megoldja a menekültkérdést
Orbán nem alkoholista, Ő Nemzeti Italozó
Szerb Opel hajtott patakmederbe Szombathelyen
Pócs János állítólag megfenyegetett és megütött egy választópolgárt
Ledarált iratokkal teli zsákokat talált a megválasztott ellenzéki polgármester
12 mérföldet sétált ez a cica hogy haza jusson, de a gazdijának már nem kellett
Segíts egy megosztással! - az egész ország Krisztiánt keresi
Részegnek tűnő férfi okozott balesetet
Egész Európát megvárakoztatta Erdogan és Orbán találkozója
Vonat szakította darabokra a taxit vasárnap este
Kínai, török és bangladesi Mészáros 2rule-ja
Hatalmas olajmezőt fedeztek fel Irán alatt
Fábry: a Fidesz vegyen vissza az arcából
Megismételt választások: felmosták a Fidesszel a padlót
Kigyulladt egy ukrán utasszállító futóműve
Amerikai üzent a törököknek: A NATO-ban nincs helyük orosz fegyverrendszereknek
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva