Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
Megakadt Orbán torkán, hogy ellenzékben kell lennie

Oda a fõvárosi többség, és több nagyvárost is elveszített a Fidesz októberben. 2006 óta ez volt az elsõ olyan választás, amit nem nyert meg a kormánypárt, az ujjgyakorlattá alakult agresszív hatalomgyakorlás után új magatartásformát kell keresni – az ellenzékiséget kell megtöltenie a Fidesznek tartalommal. A Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülése megmutatta, hogy ezt még tanulni kell.Jampigallért lehajtani, rakkolni, dolgozni – erre van most szükség.

Ezt az ukázt adta ki G. Fodor Gábor a jobboldalnak 2018 év elején, az elveszített hódmezõvásárhelyi idõközi választás után.

Jelszó most egyelõre nincs, a zavar az, ami látszik. Ugyanis amíg Orbán Viktor kivár és békés hangot próbál megütni egy olyan helyzetben, amitõl õ, pártja és szavazótábora is elszokott az elmúlt évtizedben, addig Kövér László a Nemzeti Vértanúk emlékmûvének avatásán, az egykori Nagy Imre-szobor hûlt helyén arról beszélt: szellemi és politikai polgárháború zajlik, a Fidesszel szemben pedig ott állnak a „Lenin-fiúk, és egyelõre csak a virtuális világban, de ott folytatják, ahol száz éve a Szamuelyk abbahagyták”.

Vagyis: az orbáni békejobb nem jelent többet, mint idõhúzás, amíg a kormányfõ kitalálja, mihez kezdjen a megerõsödött ellenzékkel. De a házelnök szavaiból sejteni lehet, a Fidesz nem fog puhulni, ott ütik az ellenzéket, ahol tudják.

Ebben a zavarban kellene kitalálnia a Fidesznek és képviselõinek, hogyan viselkedjenek ellenzékben a következõ öt évben, illetve 2022-ig, ugyanis az akkori országgyûlési választási kampánynak része lesz az önkormányzati politikában nyújtott teljesítmény is.

Orbán Viktor és a Fidesz került már kormányzás után ellenzékbe, 2002-ben. A következõ tíz év munkája – polgári körök, kivonulások a parlamentbõl, utcai politizálás, alternatívaépítés és -kínálás (meg természetesen Gyurcsány Ferenc õszödi beszéde, valamint a gazdasági válság) – hozzájárult ahhoz, hogy ellenzékbõl aztán kormányra kerüljön a Fidesz.

De mi van akkor, ha az önkormányzatokban kell ellenzékben lenni?
A Fõvárosi Közgyûlés múlt heti alakuló ülésén az ellenzékbe szorult Fidesz részérõl Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester villantotta fel, mire lehet számítani a következõ öt évben. Pokorni ugyanis felállt és elkezdett arról beszélni, hogy meghatotta, milyen sok képviselõtársa anyukája és apukája kísérte el a fiát vagy lányát dolgozni, majd csuklóból letegezte Karácsonyt, mondván õ eddig is tegezte, ezen pedig a jövõben sem kíván változtatni. Erre a szocialista Szaniszló Sándor kért szót, hogy megkérje Pokornit, felszólalásában ne tegezze, inkább magázza a fõpolgármestert.


Akkori felszólalásában Pokorni a bizottsági és felügyelõbizottsági helyek elosztásáról beszélt a tegezés mellett, azt kifogásolta, hogy hatalmi osztozkodás tárgya lett a helyek elosztásából. Karácsony erre csak annyit mondott, örül, hogy öt év kormányzás után, ellenzékbõl elõkerültek ezek az elvek.

Szintén a közgyûlés alakuló ülésén történt, hogy amikor megválasztották a fõpolgármester öt helyettesét, a voksolás elõtt szót kért a volt II. kerületi polgármester, Láng Zsolt (Fidesz), és kifejtette, szerinte sok az öt helyettes, mértéktartóbb is lehetet volna Karácsony, nem kellene ilyen mértékben költeni az adófizetõk pénzét. A közönség kinevette Lángot, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) pedig jelezte, 200 államtitkár van. Õt megtapsolták.

Józsefváros sokáig jobboldali fellegvárnak számított, de az októberi választás földindulásszerû változásokat hozott, a kerületet és a közgyûlési többséget is az ellenzék vette át. A Fidesz ellenzéki politizálásáról Camara-Bereczki Ferencet, a kerület szocialista képviselõjét kérdeztük, akit a kerületben anonim rasszista támadás is ért.

Nagyon rosszul viselik, hogy elveszítették a választást. A Fidesz bosszúhadjáratot hirdetett, mindenbe belekötnek, lépten-nyomon csapdákba próbálnak terelni minket.

Camara-Bereczki példaként említette az október 23-i megemlékezést, amikor a kerületi közös megemlékezés helyett a Fidesz egy órával hamarabb emlékezett meg ugyanott, a Corvin közben, mint ahol késõbb Pikó András polgármester is emlékezett. „Ez jelzi a helyi Fidesz hozzáállását.”

A képviselõ a hvg.hu-nak felidézte az alakuló ülés egyik mozzanatát is, amikor a tisztségviselõk fizetésérõl volt szó. Egry Attila korábbi fideszes alpolgármester ekkor azzal támadta a kerület új vezetését, hogy rögtön, elsõ lépésként a fizetésekrõl szavaznak. „Ez azért képmutatás, mert törvény szabja meg, hogy a polgármesternek mekkora a fizetése, ahogy azt is, hogy errõl az elsõ ülésen dönteni kell.”

Úgy véli, elõbb vagy utóbb a Fidesz is fel fogja fogni, hogy nem érdemes a kerület és annak vezetése ellen politizálni, mert ez a visszájára fog elsülni, de

2022-ig nem látok esélyt a változásra, addig folyamatosan támadni fognak.

Az ellenzék által most megnyert Egerben is újfajta politizálásra van szüksége a Fidesznek. Az Egri Ügyek korábbi beszámolója szerint a jobbikos polgármester, Mirkóczki Ádám elsõ beszédében azt hangsúlyozta, hogy együtt kíván mûködni a kisebbségbe szorult fideszesekkel (bizottsági elnöki posztot és tanácsnoki helyet is felajánlva számukra), és nem kíván bosszúhadjáratot indítani.

A helyi Fidesz frakcióvezetõje (akirõl olyan hangfelvételek kerültek ki a kampányban, amelyen arról beszélt, hogy a politikai ellenfelekkel nem tárgyalni kell, hanem legyõzni õket) nem fogadta a békejobbot, már az elsõ ülésen szóvá tette, miért nincs kész a Mirkóczki által a kampányban ígért elektronikus népszavazás intézményének koncepciója. Majd alkalmatlannak nevezte az új vezetést.

Pécsen is õrségváltás történt, október 13-án ott a Péterffy Attila polgármester vezette országos ellenzék szerzett kétharmados felhatalmazást. Megkeresésünkre Babos Attila, a Szabad Pécs ügyvezetõje azt mondta, korai lenne még megmondani, hogyan fog a Fidesz ellenzékbõl politizálni a következõ öt évben, de az alakuló ülésbõl látszik, hogy a helyi Fidesz, a KDNP és az ÖPE (Összefogás Pécsért Egyesület) tagjai az „élõ fába is belekötnek, de pengeváltás még nem történt”. Ugyanakkor a fideszes névsort elnézve Babos úgy látja:

növekedett a szürkeállomány, szakértõi szerepet is felvehet a Fidesz.

Hozzátette, fontos szerepet szánnak helyben a fideszesek a kormányhû médiatermékeknek, „amelyek egyetlen alkalmat sem mulasztanak el, hogy revolverezzék a polgármestert és az új vezetést”. Elmondta, így volt az akkor is, amikor már a kezdeti napokban számonkérték a polgármestert, miért van ilyen sok taxi a belvárosban, amivel az elõzõ, fideszes vezetés sem kezdett semmit. „Úgy látom, a pécsi képviselõnek, Hoppál Péternek is hasonló feladata lesz” – zárta a Szabad Pécs újságírója.

Nagy kérdés, hogyan fog ebben az önkormányzati ciklusban politizálni a Fidesz, de az biztos, hogy bajban a kormánypárt. A Fidesz megmondóemberei pedig már meg is kongatták a vészharangot. A kormányközeli Hír TV-n futó Sajtóklubban Bayer Zsolt és társai politizálási irányváltást sürgettek.

Nem elég már újragombolni a kabátot, mert valamit tenni kell – hangzott el a mûsorban, mert „még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Átalakíthatják a gázárakat - a gáz tőzsdei ára a felére zuhant de a lakosság ezt nem érzi
Mennyit kaszálnak a végrehajtók az embereken? - elképesztő listát tettek közzé
Molnár Anikó botrány: Öregasszonyok írogatnak nekem, hogy el kellene törni a kezem
Segíts egy megosztással - véradásra van szüksége a balesetet szenvedett ikerlányoknak
Olvasónk küldte a következő posztot. A posztban szereplő személyeknek segítségre van szükségük ezért kérjük aki teheti, az segítsen, az ország bármely pontján megteheti: A poszt: ...
  
Fideszesek akik két éve meg se mukkant a Parlamentben
Rogán, Kubatov és Simonka György is inkább csak jó hallgatóság. Hét olyan fideszes ül a Parlamentben, akiknek az elmúlt két évben nem sikerült hallatniuk a hangjukat az Országgyűlésbe...
  
Elővásárlási jogot szerezne a kormány a felszámolt cégekre
A kormány javaslata szerint az államnak, illetve a képviseletére kijelölt szervnek a felszámolások során elővásárlási joga lenne a cégek vagyonára – szúrta ki a csődtörvény terveze...
  
Csőtörés Budapesten, ezt leszámítva minden fa....
Csőtörés történt a Budapesten a XVI. kerületben, elárasztotta az utat, a járdát a víz. Zubogott mindenhol a csatornából kiáramló vízfolyam. A durva villámárvizekkor sem mindig lehet...
  
1,5 milliárd forintból megújul Magyarország kedvenc kisvasútja
Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a királyréti és kemencei kisvasút. Ezért több szakaszon leáll a közlekedés, és csak 2021-ben indul újra. A királyréti és kemencei múzeumva...
  
Vége: leállították a Lánchíd felújítására indított gyűjtést
Leállította a Lánchíd felújítására indított gyűjtést Pálinkás József – tudta meg az ATV Híradó. A Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke a közösségi oldalán indított kezd...
  
Óriási razzia a magyar vizsgaállomáson - Összehangolt ügyészségi akció
Összehangolt ügyészségi akció van folyamatban – ezt a választ adta az Index megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség a Mozaik utcai hatósági vizsgaállomással kapcsolatban, miut...
  
Müller Cecília bejelentés: több mint 20-an kapták el a vírust egy iskolai értekezleten
Egy oktatási intézmény zárt megbeszélésén vettek részt. Egy valaki már akkor tüneteket mutatott. Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést kedd...
  
400 milliót kapnak a nemzetiségek a koronavírus miatt
Soltész Miklós Pécsett beszélt a támogatási programról. A járványhelyzet következményeinek enyhítésére indított országos támogatási programot a magyarországi nemzetiségek támoga...
  
A piaci ár többszörösébe kerül a települések fásítása
Többszörösébe kerülnek a települési fásítási program nagy tételben vett fái, mintha a kiskereskedelemben vennék meg. Településfásítási programot indított az Agrárminisztérium, j...
  
Színházjegyekkel fejezik ki hálájukat az egészségügyi dolgozóknak
A Covid-részleggel rendelkező Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő munkatársai számára ajánlott fel ingyenjegyeket a Városmajori Szabadtér Színház. Az o...
  
Recesszió: ha bejön amit az EU jósol....
A magyar gazdaság 7, az európai 8,3 százalékkal esik vissza idén az Európai Bizottság nyári gazdasági előrejelzése szerint. Még jövőre sem érjük el azt a szintet, ahol 2019 legvégén...
  
Forradalmi változás jöhet a személyi igazolványok körül
A személyi igazolványt egy hónap múlva már pénzforgalmi szolgáltatáshoz szükséges ügyfél-hitelesítésre is lehet majd használni. A Magyar Közlönyben jelent meg egy belügyminisztéri...
  
Fontos kérdések a hálapénz körül
A leghatékonyabb eszköz a hálapénz visszaszorítására a betegellátás színvonalának a növelése lenne egy közvélemény-kutatás szerint. "Mérgezi az orvos-beteg bizalmi viszonyt, kiszá...
  
Közel 200 üzletét bezárja a H&M
A koronavírus miatt bevezetett korlátozások idején 50 százalékkal estek vissza a cég eladásai. 170 üzlet bezárásáról döntött a Hennes and Mauritz (H&M) üzletlánc világszerte – í...
  
Áder levelet írt az ukrán és a román elnöknek
Levélben fordult Áder János államfő Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnökhöz a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék miatt....
  
Börtönt kaptak azok a migránsok akik áttörték a magyar határkerítést
Egy év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Törvényszék kedden azt a négy férfit, akik még januárban egy nagyobb csoport tagjaként Röszkénél, a közúti határ...
  
Nagy Feró: nem lehet Mészáros Lőrinc ellen lázadni, mert egy tehetséges ember
"Ha működőképes rockzenét akarsz, annak valamilyen szinten, de mindig dörzsölődnie kell a hatalomhoz. Attól fényesedik," jelentette ki Nagy Feró a HVG-nek. A Beatrice frontemberét annak ap...
  
Üzent az EU az index körül zajló dolgok miatt - Aggodalom
„A demokrácia nem működik szabad és független média nélkül” - üzente az Indexnek küldött közleményében Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke. A lap magyar és angol nyelven...
  
Merkely Béla: fedezzük föl szép hazánkat
Ezen a nyáron maradjunk itthon, és fedezzük föl szép hazánkat – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója az InfoRádi...
  
Fertőzés gyanú miatt zártak le egy iskolát Mezőkövesden
Az RTL Híradó értesülései szerint le kellett zárni egy általános iskolát Mezőkövesden, miután kiderült, hogy a tanári kar egyik tagja koronavírus-fertőzött lehet. A Borsod-Abaúj-Zemp...
  
Évi 180 millióért tartják karban a Puskás Aréna gyepét
A Puskás Arénát kezelő Nemzeti Sportközpontok a különböző feladatokra két tendert is kiírt a napokban, és ezekből most először került nyilvánosságra az adat, hogy mennyibe is kerülh...
  
Pozitív lett a brazil elnök tesztje
Pozitív lett Jair Bolsonaro brazil elnök legfrissebb koronavírus-tesztje - írja a BBC. Ez volt Bolsonaro negyedik tesztje, hiszen, mint magasrangú politikust, gyakran tesztelik. Az államfőnek m...
  
Autóban összezsúfolódott migránsokat fogtak el a rendőrök
A migránsok személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemz...
  
Átalakíthatják a gázárakat - a gáz tőzsdei ára a felére zuhant de a lakosság ezt nem érzi
Bár a közműhivatal rendületlenül vizsgálja a lakosság fűtési rezsijét, az elmúlt öt év során - Orbánék szája íze szerint - a tőzsdei mélyrepülések ellenére sem találtak okot a ...
  
Ezer forint jutalmat kaptak a Tanárok veszprémben
Fejenként kerek ezer forinttal honorálta pedagógusai egy jelentősebb csoportját a veszprémi tankerület pedagógusnap alkalmából. A jutalmat ők naptár formájában vághatták zsebre. Másho...
  
Deutsch Tamás szerint az Európai Unió miatt van szükségünk a kínai és az orosz hitelre
Európa parlamenti képviselőjét küldte a Fidesz az ATV Egyenes beszéd című műsorába az Európai Bíróság civiltörvényről szóló ítéletét megmagyarázni. Deutsch Tamás felmondta a k...
  
Rossi szerint Dzsudzsák többre is vihette volna, de ő a pénzügyi nyugalomra gondolt
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a tuttomercatoweb.com-nak adott nyilatkozatában beszélt az Európa-bajnokságról, Szoboszlai Dominik esetleges klubváltásáról és Dzsud...
  
Többszörös áron szállítja a fákat a településekre az Agrárminisztérium programja
A kereskedelmi árak három-négyszeresébe kerülhetnek azok a fák, amelyeket a településfásítási program során oszt szét az Agrárminisztérium, írja az Átlátszó. A lap kiszámolta, hogy...
  
A kormány szerint a kórházi adósság nem az alulfinanszírozottság miatt van
A kormány többször hangoztatta, hogy az évi 60-70 milliárd forintos kórházi adósság nem az alulfinanszírozottság, hanem a rossz struktúra miatt termelődik újra. Ezért jó hír, hogy mos...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Megakadt Orbán torkán, hogy ellenzékben kell lennie
Oda a fõvárosi többség, és több nagyvárost is elveszített a Fidesz októberben. 2006 óta ez volt az elsõ olyan választás, amit nem nyert meg a kormánypárt, az ujjgyakorlattá alakult agresszív hatalomgyakorlás után új magatartásformát kell keresni – az ellenzékiséget kell megtöltenie a Fidesznek tartalommal. A Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülése megmutatta, hogy ezt még tanulni kell.Jampigallért lehajtani, rakkolni, dolgozni – erre van most szükség.

Ezt az ukázt adta ki G. Fodor Gábor a jobboldalnak 2018 év elején, az elveszített hódmezõvásárhelyi idõközi választás után.

Jelszó most egyelõre nincs, a zavar az, ami látszik. Ugyanis amíg Orbán Viktor kivár és békés hangot próbál megütni egy olyan helyzetben, amitõl õ, pártja és szavazótábora is elszokott az elmúlt évtizedben, addig Kövér László a Nemzeti Vértanúk emlékmûvének avatásán, az egykori Nagy Imre-szobor hûlt helyén arról beszélt: szellemi és politikai polgárháború zajlik, a Fidesszel szemben pedig ott állnak a „Lenin-fiúk, és egyelõre csak a virtuális világban, de ott folytatják, ahol száz éve a Szamuelyk abbahagyták”.

Vagyis: az orbáni békejobb nem jelent többet, mint idõhúzás, amíg a kormányfõ kitalálja, mihez kezdjen a megerõsödött ellenzékkel. De a házelnök szavaiból sejteni lehet, a Fidesz nem fog puhulni, ott ütik az ellenzéket, ahol tudják.

Ebben a zavarban kellene kitalálnia a Fidesznek és képviselõinek, hogyan viselkedjenek ellenzékben a következõ öt évben, illetve 2022-ig, ugyanis az akkori országgyûlési választási kampánynak része lesz az önkormányzati politikában nyújtott teljesítmény is.

Orbán Viktor és a Fidesz került már kormányzás után ellenzékbe, 2002-ben. A következõ tíz év munkája – polgári körök, kivonulások a parlamentbõl, utcai politizálás, alternatívaépítés és -kínálás (meg természetesen Gyurcsány Ferenc õszödi beszéde, valamint a gazdasági válság) – hozzájárult ahhoz, hogy ellenzékbõl aztán kormányra kerüljön a Fidesz.

De mi van akkor, ha az önkormányzatokban kell ellenzékben lenni?
A Fõvárosi Közgyûlés múlt heti alakuló ülésén az ellenzékbe szorult Fidesz részérõl Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester villantotta fel, mire lehet számítani a következõ öt évben. Pokorni ugyanis felállt és elkezdett arról beszélni, hogy meghatotta, milyen sok képviselõtársa anyukája és apukája kísérte el a fiát vagy lányát dolgozni, majd csuklóból letegezte Karácsonyt, mondván õ eddig is tegezte, ezen pedig a jövõben sem kíván változtatni. Erre a szocialista Szaniszló Sándor kért szót, hogy megkérje Pokornit, felszólalásában ne tegezze, inkább magázza a fõpolgármestert.


Akkori felszólalásában Pokorni a bizottsági és felügyelõbizottsági helyek elosztásáról beszélt a tegezés mellett, azt kifogásolta, hogy hatalmi osztozkodás tárgya lett a helyek elosztásából. Karácsony erre csak annyit mondott, örül, hogy öt év kormányzás után, ellenzékbõl elõkerültek ezek az elvek.

Szintén a közgyûlés alakuló ülésén történt, hogy amikor megválasztották a fõpolgármester öt helyettesét, a voksolás elõtt szót kért a volt II. kerületi polgármester, Láng Zsolt (Fidesz), és kifejtette, szerinte sok az öt helyettes, mértéktartóbb is lehetet volna Karácsony, nem kellene ilyen mértékben költeni az adófizetõk pénzét. A közönség kinevette Lángot, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) pedig jelezte, 200 államtitkár van. Õt megtapsolták.

Józsefváros sokáig jobboldali fellegvárnak számított, de az októberi választás földindulásszerû változásokat hozott, a kerületet és a közgyûlési többséget is az ellenzék vette át. A Fidesz ellenzéki politizálásáról Camara-Bereczki Ferencet, a kerület szocialista képviselõjét kérdeztük, akit a kerületben anonim rasszista támadás is ért.

Nagyon rosszul viselik, hogy elveszítették a választást. A Fidesz bosszúhadjáratot hirdetett, mindenbe belekötnek, lépten-nyomon csapdákba próbálnak terelni minket.

Camara-Bereczki példaként említette az október 23-i megemlékezést, amikor a kerületi közös megemlékezés helyett a Fidesz egy órával hamarabb emlékezett meg ugyanott, a Corvin közben, mint ahol késõbb Pikó András polgármester is emlékezett. „Ez jelzi a helyi Fidesz hozzáállását.”

A képviselõ a hvg.hu-nak felidézte az alakuló ülés egyik mozzanatát is, amikor a tisztségviselõk fizetésérõl volt szó. Egry Attila korábbi fideszes alpolgármester ekkor azzal támadta a kerület új vezetését, hogy rögtön, elsõ lépésként a fizetésekrõl szavaznak. „Ez azért képmutatás, mert törvény szabja meg, hogy a polgármesternek mekkora a fizetése, ahogy azt is, hogy errõl az elsõ ülésen dönteni kell.”

Úgy véli, elõbb vagy utóbb a Fidesz is fel fogja fogni, hogy nem érdemes a kerület és annak vezetése ellen politizálni, mert ez a visszájára fog elsülni, de

2022-ig nem látok esélyt a változásra, addig folyamatosan támadni fognak.

Az ellenzék által most megnyert Egerben is újfajta politizálásra van szüksége a Fidesznek. Az Egri Ügyek korábbi beszámolója szerint a jobbikos polgármester, Mirkóczki Ádám elsõ beszédében azt hangsúlyozta, hogy együtt kíván mûködni a kisebbségbe szorult fideszesekkel (bizottsági elnöki posztot és tanácsnoki helyet is felajánlva számukra), és nem kíván bosszúhadjáratot indítani.

A helyi Fidesz frakcióvezetõje (akirõl olyan hangfelvételek kerültek ki a kampányban, amelyen arról beszélt, hogy a politikai ellenfelekkel nem tárgyalni kell, hanem legyõzni õket) nem fogadta a békejobbot, már az elsõ ülésen szóvá tette, miért nincs kész a Mirkóczki által a kampányban ígért elektronikus népszavazás intézményének koncepciója. Majd alkalmatlannak nevezte az új vezetést.

Pécsen is õrségváltás történt, október 13-án ott a Péterffy Attila polgármester vezette országos ellenzék szerzett kétharmados felhatalmazást. Megkeresésünkre Babos Attila, a Szabad Pécs ügyvezetõje azt mondta, korai lenne még megmondani, hogyan fog a Fidesz ellenzékbõl politizálni a következõ öt évben, de az alakuló ülésbõl látszik, hogy a helyi Fidesz, a KDNP és az ÖPE (Összefogás Pécsért Egyesület) tagjai az „élõ fába is belekötnek, de pengeváltás még nem történt”. Ugyanakkor a fideszes névsort elnézve Babos úgy látja:

növekedett a szürkeállomány, szakértõi szerepet is felvehet a Fidesz.

Hozzátette, fontos szerepet szánnak helyben a fideszesek a kormányhû médiatermékeknek, „amelyek egyetlen alkalmat sem mulasztanak el, hogy revolverezzék a polgármestert és az új vezetést”. Elmondta, így volt az akkor is, amikor már a kezdeti napokban számonkérték a polgármestert, miért van ilyen sok taxi a belvárosban, amivel az elõzõ, fideszes vezetés sem kezdett semmit. „Úgy látom, a pécsi képviselõnek, Hoppál Péternek is hasonló feladata lesz” – zárta a Szabad Pécs újságírója.

Nagy kérdés, hogyan fog ebben az önkormányzati ciklusban politizálni a Fidesz, de az biztos, hogy bajban a kormánypárt. A Fidesz megmondóemberei pedig már meg is kongatták a vészharangot. A kormányközeli Hír TV-n futó Sajtóklubban Bayer Zsolt és társai politizálási irányváltást sürgettek.

Nem elég már újragombolni a kabátot, mert valamit tenni kell – hangzott el a mûsorban, mert „még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”.
Segíts egy megosztással - véradásra van szüksége a balesetet szenvedett ikerlányoknak
Fideszesek akik két éve meg se mukkant a Parlamentben
Elővásárlási jogot szerezne a kormány a felszámolt cégekre
Csőtörés Budapesten, ezt leszámítva minden fa....
1,5 milliárd forintból megújul Magyarország kedvenc kisvasútja
Vége: leállították a Lánchíd felújítására indított gyűjtést
Óriási razzia a magyar vizsgaállomáson - Összehangolt ügyészségi akció
Müller Cecília bejelentés: több mint 20-an kapták el a vírust egy iskolai értekezleten
400 milliót kapnak a nemzetiségek a koronavírus miatt
A piaci ár többszörösébe kerül a települések fásítása
Színházjegyekkel fejezik ki hálájukat az egészségügyi dolgozóknak
Recesszió: ha bejön amit az EU jósol....
Forradalmi változás jöhet a személyi igazolványok körül
Fontos kérdések a hálapénz körül
Közel 200 üzletét bezárja a H&M
Áder levelet írt az ukrán és a román elnöknek
Börtönt kaptak azok a migránsok akik áttörték a magyar határkerítést
Nagy Feró: nem lehet Mészáros Lőrinc ellen lázadni, mert egy tehetséges ember
Üzent az EU az index körül zajló dolgok miatt - Aggodalom
Merkely Béla: fedezzük föl szép hazánkat
Fertőzés gyanú miatt zártak le egy iskolát Mezőkövesden
Évi 180 millióért tartják karban a Puskás Aréna gyepét
Pozitív lett a brazil elnök tesztje
Autóban összezsúfolódott migránsokat fogtak el a rendőrök
Átalakíthatják a gázárakat - a gáz tőzsdei ára a felére zuhant de a lakosság ezt nem érzi
Ezer forint jutalmat kaptak a Tanárok veszprémben
Deutsch Tamás szerint az Európai Unió miatt van szükségünk a kínai és az orosz hitelre
Rossi szerint Dzsudzsák többre is vihette volna, de ő a pénzügyi nyugalomra gondolt
Többszörös áron szállítja a fákat a településekre az Agrárminisztérium programja
A kormány szerint a kórházi adósság nem az alulfinanszírozottság miatt van
Molnár Anikó botrány: Öregasszonyok írogatnak nekem, hogy el kellene törni a kezem
NAV: Több százezer hamis és rossz minőségű maszkot foglaltak le
Horrorbaleset a magyar utakon: egyszerűen összeroppant az autó a baleset következtében
Mindenki találgat: érdekes tüneteket mutat a brazil elnök
Orbán megmondta: a magyar turizmusnak kampó, 93 százalékos a visszaesés
Hivatalos: Magyarországon is indíthat vizsgálatokat az Európai Ügyészség
Már 27,6 százalékot zuhant a magyar ipar
Hirtelen döntést hozott szerelme miatt Vajna Tímea
Nemrég vesztegetés gyanújával hallgatták ki, most javaslatot tett a Fidesznek
Rágyújtotta a házat a mozgásképtelen élettársára
4000 felé emelkedett az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon
Feltűnően hasonló gondjai vannak két olyan intézménynek, amelyek működését a kormány nem nézi jó szemmel
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum