Csatlakozz hozzánk facebookon
A Fradi szerint magyar játékosokkal nem tudnának nemzetközi eredményeket produkálni  

Érdekes sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor és a focit mûködtetõ cég vezérigazgatója, Orosz Pál csütörtökön. Valami olyasmi volt a célja, hogy kiülnek a sajtó elé, lehet kérdezni bármit, emellett megköszönik az újságírók éves munkáját. De mivel a Fradi vezetõi kifejezetten sértõdékenyek, a sajtótájékoztató zártcsoportos foglalkozás volt, mert oda nem hívták meg azokat, akik Kubatovék szerint nem megfelelõ hangnem írnak a magyar fociról és a Fradiról. Mi is feketelistán vagyunk.

Kérdezni így nem kérdezhettünk, de akár megnézhettük a ritka eseményt Facebookon (a hang sajnos csapnivaló).

A kritikus sajtó kizárása mellett igazán lebilincselõ húzás volt, hogy többször is büszkén arról beszéltek a Fradi vezetõi, milyen fantasztikusan transzparens a klub, de azt az egyszerû tényt sem voltak hajlandóak közölni, hogy mekkora a klub költségvetése. Vannak benne bõven közpénz, ami valóban indokolná a transzparenciát. (A focit mûködtetõ cégnek kötelezõ az éves mérlegét beadni cégbíróságra, eszerint tavaly brutálisan veszteséges volt a klubon. Ezen a vaskos mínuszon most javíthat, hogy hosszú évek ígérgetései után végre valóban bejutott legalább az Európa-liga fõtáblájára a Fradi.)

Azelõtt az õszinteség elõtt tényleg le a kalappal, hogy a Kubatovék szerint azért nincs sok magyar játékos a Fradiban, mert velük nem érnék el a nemzetközi szint alsó fokát, az Európa-liga csoportkörét sem. Saját nevelésû játékos a Fradiban konkrétan eddig egy sem játszott az Európa-liga csoportkörében. Magyar azért akad (Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergõ, Varga Roland, Sigér Dávid, Botka Endre), de ennyien végig sosincsenek a pályán, mindig többségben vannak a légiósok. Ami persze nem ördögtõl való a nemzetközi futballban, csak Magyarországon jó pár éve szinte korlátlan mennyiségû közpénz áll az utánpótlásnevelés rendelkezésére, és ez a pénzpumpa nem tûnik úgy, hogy lassítana.

Kubavot érzelmesen kezdte, azt mondta, hogy mivel õ magyar, szeretné, ha magyar fiatalok játszanának a csapatban. Szerinte a legnagyobb lemaradásuk az utánpótlásnevelésben volt, de ez az elsõ év, amikor az utánpótláscsapatok a Fradihoz méltón szepelnek, és minden korosztályban dobogóközelben vannak. Talán itt érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy Kubatov majdnem 9 éve a Fradi elnöke.

„Valami alakulgat, de a Fradiba egy fiatalnak bekerülni borzasztóan nehéz, pokoli nagy nyomás van rajta”.

Ami nyilván speciális magyar, vagy ferencvárosi jelenség, más országok topcsapataiba könnyebb bekerülni. Kubatov fejtegetésbe is kezdett arról, hogy ha már az utánpótlásról van szó, társadalmi problémákról is lehetne beszélni, és az újságírók figyelmébe ajánlotta Nikita D. Coulombe - Philip Zimbardo „Nincs kapcsolat - Hová lettek a férfiak” címû könyvét, mert ha azt valaki elolvassa, rájön, mi van Magyarországon, ami az Egyesült Államokban már végigfutott. (A kiadó ajánlója a könyvrõl: „A környezet és a technológia változásai, az apa nélküli családok ijesztõen magas száma, az iskolarendszer hiányosságai: mindezek együtt felelnek azért, hogy rekordszámú fiatal férfi képtelen boldogulni a tanulmányaival, nem tud szót érteni a lányokkal, és szexuálisan is kudarcot vall a nõkkel”.)

De a Fradi elnöke szerint azért dolgoznak az utánpótláson, „16 éves csávó, a Csontos nevû játszott nálunk balbekket, jó alany meg jó krapek”. Megemlítette, hogy két fiatal játékosuknak hiába ajánlottak profi szerzõdés, inkább a Hamburgot és a Benficát választották, elhagyták a magyar focit. Ennek oka, hogy Kubatov meglátása szerint a magyar labdarúgásnak nemcsak képzési és társadalmi problémái vannak, hanem van egy sajátos - valószínûleg sajátosan negatív - futballközeg, amiben „ezek a kiscsávók olyan kapnak, ha ferdét rúgnak a labdába, hogy az valami õrület”.

„Az elsõdleges célunk, hogy magyar csapatunk legyen, minden teheteséges, valamire való magyar játékost megkörnyékezünk Magyarországon, próbáljuk elhozni, nézzük az utánpótláscsapatokat, hátha ott van, próbálunk nevelni is magyar játékosokat, de borzasztó nehéz” - mondta Kubatov.

A mellett ülõ Orosz Pál azzal egészítette ki Kubatov szavait, hogy a Fradinak, mint a külföldön legismertebb magyar csapatnak mindenképpen feladata, sõt küldetése, hogy jó hírét vigye a magyar focinak nemzetközi szinten, ezzel javítva az országimázst is.

„Van egy presszió, nem biztos, hogy feladatunk az, hogy magyar játékosokkal legyen tele a klub. Természetesen nagyon szeretnénk, de nekünk teljesítményt kell felmutatni”

- mondta Orosz, ami olyan kritikának is beillik a magyar utánpótlásnevelésrõl, hogy akár sajtótájékozatóra sem hívnák meg, ha újságíró lenne. A vezérigazgató szerint „olyan csapatokkal kell játszanunk, mint a CSZKA Moszkva és az Espanol. És ha sajnos nincs olyan magyar játékos, akit be tudnánk tenni, akkor külföldiekhez kell nyúlni”. Ami fából vaskarika, ha magyar játékosokkal nem lehet a magyar foci jó hírnevét fényesíteni külföldön.

Ha valaki elbambult volna, vagy nem akart hinni a fülének, Orosz késõbb megismételte, hogy „szeretnénk, hogy minél több magyar játékos szerepelnek a Ferencvárosban, de jelen pillanatban nekünk azt kell szem elõtt tartanunk, és ez az ország érdeke is, hogy jól szerepeljünk a saját szintünkön. Ha ezt légiósokkal tudjuk elérni, akkor légiósokkal tudjuk elérni” - mondta a vezérigazgató, azt hozva fel példaként, hogy az Arsenal-Chelsea-n sem volt nagyon angol játékos a pályán.

Ahhoz képest, hogy hányszor próbálkozott és sült fel a Fradi az elmúlt években a nemzetközi porondon, az idei Európa-liga fõtábla már kifejezetten magabiztossá tette Kubatovékat. Az elnök szerint a Fradinak reális célja az, hogy Európában olyan szintet kell belõniük, mint a Dinamo Zagrebnek. „A Bajnokok Ligája fõtáblájára oda tudnak érni, a BL-csoportból nem nagyon tudnak továbbmenni, de az Európa-ligából már igen. Azt kell belõni, hogy összeszeded Magyarországról a tehetséges játékosokat, megpróbálsz a világból összeszedni olyan játékosokat, akik vagy elmenedzselték magukat, vagy eddig nem vette észre õket senki, jobb a szemed, okosabb vagy, jobban tudsz mûködni”.

Szerinte a külföldi játékosok idecsábítását megkönnyíti, hogy Magyarországon jó infrasturktúra van, „bár megfizettük a politikai árát ennek” - bújt ki az önsajnáltató stadionépítõ fideszes politikus Kubatovból. Szerinte a Fradi létesítményei jobbak, mint a Dinamoé, de a horvátok költségvetése azért a duplája, mint a Fradié.

Egyetlen egy apró dolog azért kimaradt: a Dinamo Zágreb utánpótlása legendásan jó. Nem amiatt duplája a horvátok költségvetése a Fradiénak, mert ott még több állami vagy a kormánytól valamit akaró cég finanszírozza a focit, hanem játékosok kinevelésébõl és eladásából élnek. Abból, ami nem megy a Fradinak. Az õ játékosuk volt Luka Modric, de tõlük vette meg a Juventus Marko Pjacát 23 millió euróért. Évrõl évre adnak el játékosokat topbajnokságokba, tavaly például Dinamo-focistát vitt a Leicester, a Roma és a Stuttgart is.

Vagy ott van például a Slavia Praga. A Bajnokok Ligája csoportkörében szorongatták meg a Barcelonát. Természetesen ott is vannak légiósok (egy román, egy elefántcsontparti és nigériai játszik rendszeresen a BL-ben), de a csapat gerincét cseh játékosok adják.

A Ferencváros egyébként éppen a sajtótájékoztató elõtti napon esett ki a magyar kupából, miután kikapott Békéscsabán. A Fradi önmagához képest tartalékos volt, de így is hét légiós kapott szerepet („a 16 éves csávó, a Csontos nevû” nem lépett pályára). A másodosztályú Békéscsaba hét utánpótláskorú játékossal verte a Fradit.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Ami Minszkben történik arra már nincsenek szavak
Fotón az ismeretlen nő, aki a rendőrökre támadt Bíró Ica botrányos kilakoltatásán
Elképesztő katonai eszközöket vásárol Magyarország
Újabb botrány: Luxusszálló ellen tüntetnek
A szombati élőlánc célja, hogy újabb látványos akcióval hívják fel a figyelmet arra a beépítés ellen küzdő civilek, hogy még mindig nem sikerült dűlőre jutni az ügyben. Lányi Andr...
  
Elképesztő katonai eszközöket vásárol Magyarország
Magyarország az első ország, amely csatlakozott a német Luftwaffe Multinational Air Transport Unit (MNAU) programjához – derül ki a német fegyveres erők honlapján megjelent cikkből. A 201...
  
Svájc: Michael Schumacher már soha nem fog felépülni
A síbalesetben agysérülést szenvedett Michael Schumacher állapotát, közel hét éve teljes hírzárlat övezi. Csak annyit lehetett tudni az Forma 1 legendájáról, hogy állapota rossz, és a...
  
Szijjártó szerint szégyen lenne, ha nem Trump kapná a Nobel-békedíjat
Interjút adott Szijjártó Péter a One America Network csatornának – derül ki a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalára szombat délután feltöltött videóból. A tárcavezető...
  
Magyar virológus szerint 2021 első felében kezdődhet a vakcina tömeggyártása
Most, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte meghaladta a 30 milliót, nem lehet mindössze egészségügyi intézkedésekkel megállítani a terjedését – mondta el az ATV-nek adott...
  
Büntetőügyekkel tűzdelt kampány Izsákon
Nem csak a vadászháza miatt bírósági eljárás alá vont ex-polgármesterre vetül bűn árnyéka, de ellenfele stábtagjára is. Izzanak az indulatok a kisvárosban, és még egy gyenge „inde...
  
Hihetetlen: 53 embernek volt négyese az ötös lottón
Talán önnél van az egyik nyertes szelvény? Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait, a 38. héten ezekkel lehetett nyerni: 5, 24, 28, 34, 58. Öttalálatos szelvény nem volt, négyesbő...
  
Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás és ezen a válás sem változtat
A 24.hu szerint Mészáros válása nem veszélyezteti a 252 milliárdos cégcsoport pozícióját. Magabiztosan vezetik Mészáros Lőrincék a magyar Forbes szeptemberi listáját: a legnagyobb ha...
  
Hadüzenet: 2022-ben megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól
A politikus lett az MSZP egyik társelnöke. Kunhalmi Ágnes szerint a párt stabil, egységes és megvan az ereje a következő választáshoz. Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalan választotta az M...
  
Botrány: katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország
Mi vagyunk az első olyan ország, amely csatlakozott egy nemzetközi, de alapvetően katonai légi szállítási projekthez – legalábbis a német fegyveres erők szerint. Magyarország az első ...
  
Matolcsyék döntik el a jövő héten, hogy mi lesz a forint sorsa
A jövő héten tartja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamat-meghatározó ülését és publikálja a szeptemberi Inflációs jelentést is. Kedden tartja szeptemberi ülését a monetáris taná...
  
Rengeteg kérdés merül fel az Orbán által bejelentett hitelmoratórium kapcsán
Nőhet-e a visszafizetendő összeg? Hogyan fogják a bankok ellenőrizni a jogosultságot? Milyen hatása lehet a moratórium meghosszabbításának a hitelünkre? Többek közt ezeket a kérdéseket...
  
Egy férfi felmászott a Szabadság hídra: mutatjuk mi történt
Egy férfi felmászott a Szabadság hídra, a Dunába akarta vetni magát. Egy férfi öngyilkossági szándékkal felmászott a Szabadság hídra. A Blikk információja szerint, mielőtt rászánta...
  
Éjjel-nappali őrséggel akadályoznák meg, hogy kikapcsolják a gázt a MET intézményközpontjában
Az SZFE-nél is ismert piros-fehér szalagok, egy sátor és egy barikád áll az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) Dankó utcai intézménye előtt, hogy így akad...
  
Ami Minszkben történik arra már nincsenek szavak
A fehérorosz rendőrség több száz kormányellenes tüntetőt őrizetbe vett szombaton Minszk belvárosában - közölték szemtanúk. Becslések szerint mintegy kétezer ember követelte Aljaksza...
  
Ami a világ minden pénzéért sem szerezhető be azonnal: a megfelelő szakszemélyzet
„Ami minket, orvosokat és ápolókat illet, mi nem állig felfegyverkezve várjuk a járványt. Leginkább félve várjuk. Aggódva követjük a napi esetszámokat, az egyre több igazolt, és még...
  
Hétfőtől újabb helyeken lesz kötelező a maszkviselés
A szeptember 18-án megjelent kormányrendelet értelmében szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi hel...
  
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
A Magyar Orvosi Kamara Facebook oldalára töltött fel néhány olyan képet, melyek alapján joggal tehetjük fel a kérdést: hogy képesek így dolgozni az orvosok. ápolók? Az egészségügyben...
  
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
A Magyar Orvosi Kamara Facebook oldalára töltött fel néhány olyan képet, melyek alapján joggal tehetjük fel a kérdést: hogy képesek így dolgozni az orvosok. ápolók? Az egészségügyb...
  
Müller Cecília visszatért: fontos, hogy a kézmosásra is figyeljünk oda
Három hónapos szünet után szombat kora délután visszatért az operatív törzs online sajtótájékoztatója. Erre lehetett is számítani, hiszen korábban szó volt róla, hogy ha a járvány...
  
Népszava: Elkezdték átvezényelni az egészségügyi dolgozókat
Birtokukba jutott dokumentumok alapján ír arról a Népszava, hogy egészségügyi dolgozókat vezényelnek át a Korányi Intézetbe: „Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kérelmére ...
  
Hat hónappal meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de nem mindenkinek
Szombat délelőtt ülésezett a gazdaságvédelmi operatív törzs, Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be, hogy az ott elhangzottak alapján a kormány a háztartások számára ez év de...
  
10 napra rövidül a hatósági karantén ideje Magyarországon
A napi.hu ír arról a pénteken megjelent kormányrendelet alapján, hogy hétfőtől a házi, illetve a járványügyi hatóság által kijelölt karantén időtartama az eddigi 14 napról 10 napra ...
  
Ment a felvétel amikor Orbán elment a kórházba, majd a szemébe mondták, hogy a lélegeztetőgépekhez szakemberek is kellenek
Újra elkezdte a Facebookon gondosan dokumentált kórházjárást Orbán Viktor. Ma reggel a Korányiban kezdett, vélhetően azért, hogy ezzel válaszoljon arra a Népszava hírére, miszerint hogy...
  
Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart
A felcsúti milliárdos Szijjártó Péterrel, Kósa Lajossal és Palkovics Lászlóval bemutatózott és ünnepelt Debrecenben. Magyarországnak büszkének kell lennie a magyar építőiparra,...
  
Szuperkupa botrány Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla
A Bayern München szurkolói viszont mind a 3000, számukra fenntartott jegyet elkapkodták. Csupán ötszáz Sevilla-szurkoló lesz a Puskás Aréna lelátóin a jövő csütörtöki, Bayern Münch...
  
Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát
Tartozás miatt akarják kikapcsolni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnél a gázt, miközben a magyar állam is tartozik nekik. Aktivistáik megpróbálják megakadályozni a gázór...
  
Nyilatkozott a magyar űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Podcast műsorban beszélt az űrversenyről, a leendő magyar űrhajósról és a Marsról az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Ferencz Orsolya. Minden országnak, aki az űrtevékeny...
  
Visszatér Müller Cecília és az operatív törzs
A legutóbbi tájékoztató napján mindössze egyetlen új fertőzést regisztráltak. Hosszú szünet után, most szombaton, 11 óra 30 perctől ismét tájékoztatót tart a koronavírus-járvány...
  
Mutatjuk hány ember kell egy bicikliút átadásához Magyarországon
Nem fideszes politikus nem fért oda a szalaghoz a Budapest–Budakalász–Szentendre kerékpárút átadásán. A kormány terve, hogy a meglévő kerékpárút-hálózat fejlesztésével 2030-ra ...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
ThePost
A Fradi szerint magyar játékosokkal nem tudnának nemzetközi eredményeket produkálni
Érdekes sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor és a focit mûködtetõ cég vezérigazgatója, Orosz Pál csütörtökön. Valami olyasmi volt a célja, hogy kiülnek a sajtó elé, lehet kérdezni bármit, emellett megköszönik az újságírók éves munkáját. De mivel a Fradi vezetõi kifejezetten sértõdékenyek, a sajtótájékoztató zártcsoportos foglalkozás volt, mert oda nem hívták meg azokat, akik Kubatovék szerint nem megfelelõ hangnem írnak a magyar fociról és a Fradiról. Mi is feketelistán vagyunk.

Kérdezni így nem kérdezhettünk, de akár megnézhettük a ritka eseményt Facebookon (a hang sajnos csapnivaló).

A kritikus sajtó kizárása mellett igazán lebilincselõ húzás volt, hogy többször is büszkén arról beszéltek a Fradi vezetõi, milyen fantasztikusan transzparens a klub, de azt az egyszerû tényt sem voltak hajlandóak közölni, hogy mekkora a klub költségvetése. Vannak benne bõven közpénz, ami valóban indokolná a transzparenciát. (A focit mûködtetõ cégnek kötelezõ az éves mérlegét beadni cégbíróságra, eszerint tavaly brutálisan veszteséges volt a klubon. Ezen a vaskos mínuszon most javíthat, hogy hosszú évek ígérgetései után végre valóban bejutott legalább az Európa-liga fõtáblájára a Fradi.)

Azelõtt az õszinteség elõtt tényleg le a kalappal, hogy a Kubatovék szerint azért nincs sok magyar játékos a Fradiban, mert velük nem érnék el a nemzetközi szint alsó fokát, az Európa-liga csoportkörét sem. Saját nevelésû játékos a Fradiban konkrétan eddig egy sem játszott az Európa-liga csoportkörében. Magyar azért akad (Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergõ, Varga Roland, Sigér Dávid, Botka Endre), de ennyien végig sosincsenek a pályán, mindig többségben vannak a légiósok. Ami persze nem ördögtõl való a nemzetközi futballban, csak Magyarországon jó pár éve szinte korlátlan mennyiségû közpénz áll az utánpótlásnevelés rendelkezésére, és ez a pénzpumpa nem tûnik úgy, hogy lassítana.

Kubavot érzelmesen kezdte, azt mondta, hogy mivel õ magyar, szeretné, ha magyar fiatalok játszanának a csapatban. Szerinte a legnagyobb lemaradásuk az utánpótlásnevelésben volt, de ez az elsõ év, amikor az utánpótláscsapatok a Fradihoz méltón szepelnek, és minden korosztályban dobogóközelben vannak. Talán itt érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy Kubatov majdnem 9 éve a Fradi elnöke.

„Valami alakulgat, de a Fradiba egy fiatalnak bekerülni borzasztóan nehéz, pokoli nagy nyomás van rajta”.

Ami nyilván speciális magyar, vagy ferencvárosi jelenség, más országok topcsapataiba könnyebb bekerülni. Kubatov fejtegetésbe is kezdett arról, hogy ha már az utánpótlásról van szó, társadalmi problémákról is lehetne beszélni, és az újságírók figyelmébe ajánlotta Nikita D. Coulombe - Philip Zimbardo „Nincs kapcsolat - Hová lettek a férfiak” címû könyvét, mert ha azt valaki elolvassa, rájön, mi van Magyarországon, ami az Egyesült Államokban már végigfutott. (A kiadó ajánlója a könyvrõl: „A környezet és a technológia változásai, az apa nélküli családok ijesztõen magas száma, az iskolarendszer hiányosságai: mindezek együtt felelnek azért, hogy rekordszámú fiatal férfi képtelen boldogulni a tanulmányaival, nem tud szót érteni a lányokkal, és szexuálisan is kudarcot vall a nõkkel”.)

De a Fradi elnöke szerint azért dolgoznak az utánpótláson, „16 éves csávó, a Csontos nevû játszott nálunk balbekket, jó alany meg jó krapek”. Megemlítette, hogy két fiatal játékosuknak hiába ajánlottak profi szerzõdés, inkább a Hamburgot és a Benficát választották, elhagyták a magyar focit. Ennek oka, hogy Kubatov meglátása szerint a magyar labdarúgásnak nemcsak képzési és társadalmi problémái vannak, hanem van egy sajátos - valószínûleg sajátosan negatív - futballközeg, amiben „ezek a kiscsávók olyan kapnak, ha ferdét rúgnak a labdába, hogy az valami õrület”.

„Az elsõdleges célunk, hogy magyar csapatunk legyen, minden teheteséges, valamire való magyar játékost megkörnyékezünk Magyarországon, próbáljuk elhozni, nézzük az utánpótláscsapatokat, hátha ott van, próbálunk nevelni is magyar játékosokat, de borzasztó nehéz” - mondta Kubatov.

A mellett ülõ Orosz Pál azzal egészítette ki Kubatov szavait, hogy a Fradinak, mint a külföldön legismertebb magyar csapatnak mindenképpen feladata, sõt küldetése, hogy jó hírét vigye a magyar focinak nemzetközi szinten, ezzel javítva az országimázst is.

„Van egy presszió, nem biztos, hogy feladatunk az, hogy magyar játékosokkal legyen tele a klub. Természetesen nagyon szeretnénk, de nekünk teljesítményt kell felmutatni”

- mondta Orosz, ami olyan kritikának is beillik a magyar utánpótlásnevelésrõl, hogy akár sajtótájékozatóra sem hívnák meg, ha újságíró lenne. A vezérigazgató szerint „olyan csapatokkal kell játszanunk, mint a CSZKA Moszkva és az Espanol. És ha sajnos nincs olyan magyar játékos, akit be tudnánk tenni, akkor külföldiekhez kell nyúlni”. Ami fából vaskarika, ha magyar játékosokkal nem lehet a magyar foci jó hírnevét fényesíteni külföldön.

Ha valaki elbambult volna, vagy nem akart hinni a fülének, Orosz késõbb megismételte, hogy „szeretnénk, hogy minél több magyar játékos szerepelnek a Ferencvárosban, de jelen pillanatban nekünk azt kell szem elõtt tartanunk, és ez az ország érdeke is, hogy jól szerepeljünk a saját szintünkön. Ha ezt légiósokkal tudjuk elérni, akkor légiósokkal tudjuk elérni” - mondta a vezérigazgató, azt hozva fel példaként, hogy az Arsenal-Chelsea-n sem volt nagyon angol játékos a pályán.

Ahhoz képest, hogy hányszor próbálkozott és sült fel a Fradi az elmúlt években a nemzetközi porondon, az idei Európa-liga fõtábla már kifejezetten magabiztossá tette Kubatovékat. Az elnök szerint a Fradinak reális célja az, hogy Európában olyan szintet kell belõniük, mint a Dinamo Zagrebnek. „A Bajnokok Ligája fõtáblájára oda tudnak érni, a BL-csoportból nem nagyon tudnak továbbmenni, de az Európa-ligából már igen. Azt kell belõni, hogy összeszeded Magyarországról a tehetséges játékosokat, megpróbálsz a világból összeszedni olyan játékosokat, akik vagy elmenedzselték magukat, vagy eddig nem vette észre õket senki, jobb a szemed, okosabb vagy, jobban tudsz mûködni”.

Szerinte a külföldi játékosok idecsábítását megkönnyíti, hogy Magyarországon jó infrasturktúra van, „bár megfizettük a politikai árát ennek” - bújt ki az önsajnáltató stadionépítõ fideszes politikus Kubatovból. Szerinte a Fradi létesítményei jobbak, mint a Dinamoé, de a horvátok költségvetése azért a duplája, mint a Fradié.

Egyetlen egy apró dolog azért kimaradt: a Dinamo Zágreb utánpótlása legendásan jó. Nem amiatt duplája a horvátok költségvetése a Fradiénak, mert ott még több állami vagy a kormánytól valamit akaró cég finanszírozza a focit, hanem játékosok kinevelésébõl és eladásából élnek. Abból, ami nem megy a Fradinak. Az õ játékosuk volt Luka Modric, de tõlük vette meg a Juventus Marko Pjacát 23 millió euróért. Évrõl évre adnak el játékosokat topbajnokságokba, tavaly például Dinamo-focistát vitt a Leicester, a Roma és a Stuttgart is.

Vagy ott van például a Slavia Praga. A Bajnokok Ligája csoportkörében szorongatták meg a Barcelonát. Természetesen ott is vannak légiósok (egy román, egy elefántcsontparti és nigériai játszik rendszeresen a BL-ben), de a csapat gerincét cseh játékosok adják.

A Ferencváros egyébként éppen a sajtótájékoztató elõtti napon esett ki a magyar kupából, miután kikapott Békéscsabán. A Fradi önmagához képest tartalékos volt, de így is hét légiós kapott szerepet („a 16 éves csávó, a Csontos nevû” nem lépett pályára). A másodosztályú Békéscsaba hét utánpótláskorú játékossal verte a Fradit.
Itt találod a hét legvitatottabb témáit!
Olvasd nálunk azokat a híreket amiket a leginkább imádtak vagy utáltak az olvasók!
Orbán félbeszakította az orvost, amikor az elkezdte mondani, hogy mi a gond a lélegeztetőkkel
Ami Minszkben történik arra már nincsenek szavak
Rengetegen aggódnak Erős Antóniáért!
Fotón az ismeretlen nő, aki a rendőrökre támadt Bíró Ica botrányos kilakoltatásán
Választási csalás: hamis aláírásokkal nyújtottak be ajánlóíveket
Országhatárok lezárása: Lukasenka nagyot lépett
Elképesztő katonai eszközöket vásárol Magyarország
Videó: senki sem ismerte az önkormányzati törvényt, csak egy bekiabáló 16 éves diák
Óriási botrány: játékhajót és helikoptert vittek Szijjártó Péternek ajándékba
Botrány: Zsaruk helyszínelnek Bíró Ica lakásánál, több rendőrt is mentővel szállítottak kórházba
Bukás? - a magyar másodosztályban folytathatja Dzsudzsák
Újabb botrány: Luxusszálló ellen tüntetnek
Gárpár Bea kétségbeesett: Nem élném túl, ha Győzőt börtönre ítélnék
Ment a felvétel amikor Orbán elment a kórházba, majd a szemébe mondták, hogy a lélegeztetőgépekhez szakemberek is kellenek
Szuperkupa botrány Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla
Vírus botrány: Támadás történt, rendőrt kellett hívni a kardiológiai Intézetbe
Szijjártó szerint szégyen lenne, ha nem Trump kapná a Nobel-békedíjat
Óriási fogás: hat szírt találtak Fejér megyében
Svájc: Michael Schumacher már soha nem fog felépülni
Titokban a tengerentúlra költözött Vujity Tvrtko és családja
Nem kell az első osztálynak: NB2-es lesz Dzsudzsák Balázs
Megszégyenítés: lerántják a maszkokat a rendőrökről akik ütik az embereket
A német döntés ellenére lesznek nézők a budapesti Szuperkupa-meccsen
Hat hónappal meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de nem mindenkinek
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
Matolcsyék döntik el a jövő héten, hogy mi lesz a forint sorsa
Müller Cecília: Két kórház területén is lesznek katonai kórházrészlegek
Népszava: Elkezdték átvezényelni az egészségügyi dolgozókat
Kiborultak Majkáék: Azonnal rohant az orvos a TV2 stúdiójába
A Rogán Cecília-féle fitneszrendezvény 70 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től
Mészáros gyerekei 4,5 milliárd forintért építhetnek iskolát Felcsúton
Óriási a botrány: elvitték Orbánnak a kormány manipulációs íveit
Hadüzenet: 2022-ben megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól
Óriási a botrány: rendőrök, végrehajtók Bíró Ica lakásán
A magyar határon vesztegelt egy cseh turistabusz - a sofőrt leteperték
Sok hűhó semmiért: Megúszhatja Orbán a jogállamisági feltételeke
Nyilatkozott a magyar űrkutatásért felelős miniszteri biztos
10 napra rövidül a hatósági karantén ideje Magyarországon
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
Egy 95 éves embert nem köszöntünk fel maszk nélkül, vagy mégis?
Döntöttek az idei béremelésekről
Hihetetlen: 53 embernek volt négyese az ötös lottón
Novák Katalin: Minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készülök
Elemzők szerint ellenzéki együttműködéssel verhető a Fidesz 22-ben
Balatonlellén is közpénz-milliárdból épül új szálloda
Gyászol Hajdú Péter
Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart
Orbán: Van egy haditervszerű intézkedési tervünk - még ha nem is szeretjük a katonai kifejezéseket
Mutatjuk hány ember kell egy bicikliút átadásához Magyarországon
Újabb milliárdokkal stafíroznának ki Orbán Viktorék az alapítványokat
Kórház kapacitás: Kórházban kezdte a napot Orbán Viktor
Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát
Dömötör szerint ha a háziorvos rendeli el a tesztelést, akkor ingyen van
Visszatér Müller Cecília és az operatív törzs
Elárulták hányszor intézkedtek az iskolaőrök a tanév kezdete óta
Orbán: Valahogy majd kibírjuk
Orbán: Adja Isten, hogy ne legyen igazam, de a napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret
Találgatják mi történt: holttestet találtak a Dunában
Sehol az EU-ban nem volt olyan magas az inflációs adat, mint Magyarországon
Mindenkit kiakadt: buldózerekkel mentek neki a Négyszögletű Kerek Erdőnek
Szégyenlista: Magyarország az európai tesztelési rangsor legvégén van
Egy férfi felmászott a Szabadság hídra: mutatjuk mi történt
Botrány: katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország
Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás és ezen a válás sem változtat
Rengeteg kérdés merül fel az Orbán által bejelentett hitelmoratórium kapcsán
Maszk botrány: a biztonsági őrt is megütötte egy férfi a kórházban
Hamarosan eldől a hitelmoratórium meghosszabbítása
Maszkos Orbán és népviseletes lánykák avatták fel az új Duna-hidat Komáromnál
A Fidesz EP-képviselői nem ismerik el Lukasenkát belarusz elnöknek
Müller Cecília: nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani
Büntetőügyekkel tűzdelt kampány Izsákon
Újabb szigorítás és büntetések maszk ügyben
ThePost
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum