Csatlakozz hozzánk facebookon
Kiderítettük, hova és mennyiért repült Áder és Pintér  A Magyar Honvédség tavaly év végén tömbösítve küldte meg a hvg.hu-nak, hogy az állami vezetõk közül kik és hova utaztak a honvédségi repülõgépekkel, ezért egyesével kikértük az adatokat a minisztériumoktól illetve a Köztársasági Elnöki Hivataltól. A Miniszterelnökség nem tudja, Orbán hova repült, a külügy húzza az idõt, az Áder Jánosra és Pintér Sándorra vonatkozó adatokat viszont megkaptuk.

Dubaj, Abu-Dhabi, Panamaváros, Sharm el Sheikh, és a Zöld-foki köztársasághoz tartozó Praia – néhány célállomás abból a 80-ból, ahová állami vezetõk utaztak a honvédségi repülõgépekkel 2018 júliusa óta. Ezt onnan tudjuk, hogy a Magyar Honvédség még tavaly részben válaszolt arra a kérdésünkre, hogy a birtokukban lévõ légi jármûvek közül a két Airbus A319 és a két Dassault Falcon 7X mikor és hova szállított állami vezetõket, kik voltak ezek a vezetõk, hány fõs volt a küldöttség, és mindez mennyibe került.

Azért írjuk, hogy részben válaszolt, mert azt szerettük volna, ha az információkat utakra és személyekre lebontva közlik – tehát, hogy ki volt az adott állami vezetõ, aki utazott, õ hová repült, és a kérdéses út mennyibe került. A Magyar Honvédség viszont ehelyett egy összesített listát küldött. Ebbõl az derült ki, hogy ki használta már a gépeket (amelyeket egyébként sokáig úgy emlegettek, hogy azok "nem kormánygépek", az illetékesek nem gyõzték hangsúlyozni, hogy ezek a jármûvek nem azt a célt szolgálják elsõsorban, hogy védett személyeket szállítsanak rajta).

A repülõgépeket használó állami vezetõk listája:

Áder János államfõ,
Orbán Viktor miniszterelnök,
Benkõ Tibor honvédelmi miniszter,
Pintér Sándor belügyminiszter,
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
Magyar Levente, a külügyi tárca államtitkára.

Az is kiderült, hogy összességében õk 80 helyre utaztak. A cikk elején említett helyszínek mellett ilyen volt többek között Moszkva, Washington, Párizs, Peking, Róma, Arad, Bécs, Marosvásárhely.

A Magyar Honvédség azt viszont már nem árulta el, hogy ki hova utazott, tehát, hogy például Sharm el Sheikhbe, Dubajba, vagy éppen Panamavárosba ki mennyiért és mekkora küldöttséggel ment. Ezt az információt ezért az érintett minisztériumoktól próbáltuk beszerezni. A legérdekesebb a Miniszterelnökség válasza volt, ott ugyanis azt állították, a kért adatok tekintetében nem adatkezelõk, tehát nem tudják, hogy a miniszterelnök hová repült a honvédségi gépekkel. Az már nem derült ki a válaszból, hogy akkor ezt ki tartja nyilván, mi mindenesetre most elküldjük igénylésünket a Miniszterelnöki Kabinetirodához, és a Miniszterelnöki Kormányirodához is, hátha onnan érdemi választ kapunk.

A Honvédelmi Minisztérium, amely Benkõ Tibor útjait tudta volna megosztani a nyilvánossággal, szintén nem volt túl készséges, õk azzal zárták rövidre az ügyet, hogy az általunk kért adatok honvédelmi és nemzetbiztonsági okból nem nyilvánosak, így a közérdekû adatigénylésünket nem áll módjukban teljesíteni.

Szijjártó Péter és Magyar Levente útjairól a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól érdeklõdtünk, õk a válaszadásra kiszabott 15 napos határidõ után további 15 napot kértek.

Megkaptuk viszont a Köztársasági Elnöki Hivatal válaszát. Õk azt írták, Áder János az elmúlt másfél évben mintegy 14 helyszínre utazott a gépekkel, melyek a következõk (különösen egzotikus egy sincs közöttük):

Stockholm,
Poprád,
Rotterdam/Eindhoven,
Vilnius,
Ljubljana,
Kassa,
Prága,
Krakkó,
Kijev,
Marosvásárhely,
Belgrád,
Varsó,
Tbiliszi,
Athén/Thessaloniki

Megtudtuk ezek költségeit is, bár szintén nem utakra lebontva. A válasz szerint a legolcsóbb út 1,5 millió forintba, a legdrágább 8,4 millió forintba került. (A pontos számok szerelmeseinek: 1.440.590 illetve 8.434.478 forintról van szó).

Áder 7-25 fõs delegációkkal utazott, a köztársasági elnököt az utazások során a hivatal érintett munkatársai, szakértõi, a biztonsági kíséret tagjai, újságírók és esetenként tolmács kíséri el. Áder és delegációja a válasz szerint "minden esetben hivatalos, diplomáciai céllal utazott."

A KEH arra is utalt, hogy a honvédségi repülõgépekkel tulajdonképpen spóroltak, mint írták, azok igénybevételét "az elnöki program idõkeretei, a sajátos protokoll, valamint repülési feltételek és az ezekhez kapcsolódó költségek mérlegelése elõzi meg", az érintett idõszak valamennyi útját figyelembe véve pedig "a honvédségi repülõgép igénybe vételével a diplomáciai programok hivatalunk számára a korábbi évekhez kedvezõbb költségekkel és utazási feltételekkel valósultak meg."

A Belügyminisztérium válaszából kiderült, Pintér Sándor mindösszesen egyszer használta a honvédségi gépet, méghozzá 2019 októberében, mikor a Bel- és Igazságügyi Miniszteri Tanácsülésre utazott Luxemburgba, a mindössze egynapos utazás teljes költsége 6 millió forint volt. Pintért egy meg nem nevezett helyettes államtitkár, egy osztályvezetõ és egy tolmács kísérte el.

"Közvetlen menetrendszerinti repülõ járat nem indult a kérdéses idõben, ezért került sor a Magyar Honvédség gépének igénybevételére" – magyarázták. (A válasz annyiban is érdekes, hogy ezek szerint a Belügyminisztériumból biztosan utazott egy helyettes államtitkár a honvédségi repülõgépekkel, miközben ezt válaszában a Magyar Honvédség egyáltalán nem említette, pedig a helyettes államtitkárokra is rákérdeztünk.)

Ami tehát mindezek alapján biztos, hogy nem Áder János, és nem Pintér Sándor repült a gépekkel Dubajba, Abu-Dhabi-ba, Panamavárosba, vagy éppen Sharm el Sheikh-be. Ez várhatóan csak az után derül ki, hogy az Orbán Viktor útjait kezelõ valamelyik minisztérium, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium megküldi az adatokat. Kizárásos alapon ugyanis Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Magyar Levente, vagy Benkõ Tibor volt az utas.

Az a kormány közleményeibõl mindenesetre kiderül, hogy Szijjártó Péter 2019 áprilisában Panamavárosban, 2018 novemberében pedig Abu Dhabiban tárgyalt, az persze a közleményekben nem szerepelt, hogy milyen gépeket vett igénybe. A nem éppen diplomáciai jelentõsége miatt ismert egyiptomi üdülõhely, Sharm el Sheikh azonban egyik nyilvános látogatásnak sem volt célpontja ebben az idõszakban, és Dubajban is utoljára 2016-ban járt Szijjártó. Vagyis ezt a két utat a tárcák segítsége nélkül nem sikerült beazonosítani.

A repülõgépek általános útjairól korábban az Átlátszó is közölt cikket. A lap olyan utakról is írt, amelyek a Kanári-szigetekre, Las Vegasba, illetve Máltára vittek utasokat. A lap által említett Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura nem szerepel azon a listán, amelyet a honvédség adott ki a hvg.hu-nak, ahogy Las Vegas és Málta sem. Ennek egyik oka lehet, hogy oda nem szállítottak állami vezetõket, a másik, hogy Semjén Zsoltot vitték ezekre a helyszínekre, aki miniszterelnök-helyettes, így a nekünk küldött listán nem szerepel. Hogy ezt tisztázzuk, Semjén Zsolt útjait is kikérjük a Magyar Honvédségtõl, ha jön válasz, közöljük.

Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Kiszállt az autójából és megvert egy biciklist - utcai bunyó Magyarországon
Durva botrány: Letiltotta Magyarország Kormányát a Twitter
Hihetetlen: Valóságos választási csoda történt Kemeneskápolnán
Akciós zöldségvásárt tart a tiszaújvárosi Fidesz egy héttel az időközi választás előtt
Kedvezményes őszi „éléskamra-akcióval” kampányol a tiszaújvárosi Fidesz egy héttel a Borsod megyei 6-os számú választókörzetben szervezett időközi országgyűlési választás elő...
  
Visszavágó: Vera Jourová nem fogja válasz nélkül hagyni Orbán levelét
„Láttuk Orbán Viktor levelét és természetesen nem fogjuk válasz nélkül hagyni azt.” Ezt válaszolta a Hírklikknek Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóság...
  
45 milliárd forint ment át az Orbán-kormány által kiválasztott kaszinósok kezén
Minden hazai kaszinó bevallotta 2019-es eredményeit, amiből kiderült, hogy az Orbán-kormány által kiválasztott tulajdonosok 14 milliárd forint nyereségnek örülhettek. Nehéz szavakat tal...
  
A földön tárolták a húst a belvárosi hamburgerezőben
Egy budapesti vendéglátóipari egység ellenőrzése során súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. Az egységben a h...
  
Megduplázódhat az orvosok bére
A Magyar Orvosi Kamara egy betegbiztonságot garantáló, hálapénzmentes egészségügy megteremtését tűzte zászlajára. Orbán Viktornak a Magyar Nemzetben megjelent „Együtt újra sikerülni...
  
Börtönbüntetés: a végrehajtás elől Magyarországra szökött, és azóta Budapesten tartózkodik.
A Magyarországon tartózkodó Nikola Gruevszkit nem jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélte az észak-macedón bíróság – tudta meg a Szabad Európa Rádió. A macedón exminisztere...
  
A rendőrség nem talált hivatali mulasztást a Mátrai Erőműnél történt környezetszennyezésnél
Nem a hatóságok elnéző hozzáállása, hanem Mészáros Lőrinc cégének "technológiai fegyelmezetlensége" volt a probléma, de már ezt is kiküszöbölték – áll a nyomozást megszüntet...
  
Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció - sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon
Az Európai Bizottság első éves jogállamisági jelentésében a brüsszeli testület aggasztónak nevezte a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos átalakításokat, és k...
  
A kormány megvédi a rezsicsökkentést
Kivezethetné a kormány azt a passzust, amelyet az Európai Bíróság kifogásolt, és amelyről pár éve még úgy beszéltek, mint az alacsony energiaárak záloga. A rezsicsökkentés nem ütk...
  
Makón is készítik elő a helyet Mészáros Lőrinc szállodájának
A szerdai testületi ülésen az építési szabályzatot is az új szállodához igazítanák: telket alakítanak át a Hagymatikum Fürdő mellett, és növelnék a városban megengedett beépíthe...
  
Akciós zöldséget árul a Fidesz Tiszaújvárosban, ahol a hétvégén választás lesz
Vasárnap időközi választás lesz a tiszaújvárosi székhelyű körzetben, a Fidesz–KDNP kétharmados többsége a tét. Kedvezményes őszi „éléskamra-akciót” tart a Tiszaújváros Fid...
  
Varga Judit sorosozással reagált az EB jogállamisági jelentésére
Az igazságügyi miniszter szerint a Európai Bizottság jelentésének a forrásai nem megbízhatóak. Szerinte a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek egy finanszírozott nemzet...
  
Nyugdíjas-szövetkezettől bérel munkaerőt a Péterfy-kórház
Nagy a baj a Péterfy Sándor utcai kórházban: segédápolói és orvosírnoki munkaköröket is nyugdíjasokkal töltetnének be. Tavaly munkaerő-kölcsönzőkön keresztül is béreltek nővére...
  
Durva lista: ilyenek vagyunk mi, Brüsszel szemével
Első alkalommal hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság jogállamisági jelentését. Noha sok európai uniós tagállamban szigorú jogi szabályozás védi a jogállamiságot, a média és az...
  
Botrány: élő adásban szóltak be Hajdú Péternek
A rutinos műsorvezető teljesen lefagyott egy kellemetlen kérdést követően. Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött Hajdú Péter, a népszerű tévés ugyanis amellett, hogy Összezárva cím...
  
Celebháború: MC Hawer kőkeményen beleállt Czutor Zoltánba
Hatalmas kommentháború tört ki amiatt, hogy Czutor Zoli "gennyesen fröcskölő fekélyes sebnek" nevezte Dér Henit a Nyerő Párosban, amit MC Hawer sem hagyott szó nélkül. A történet akkor...
  
Ha vásárolt ilyet, véletlenül se fogyasszon belőle! - Nébih
A Müller Drogéria Magyarország Bt. "Finom csillagok, kakaós" nevű termékét visszahívták, mert fémdarabkákat tartalmazhat. A Müllerben a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. A...
  
Ha vásárolt ilyet, véletlenül se fogyasszon belőle! - Nébih
A Müller Drogéria Magyarország Bt. "Finom csillagok, kakaós" nevű termékét visszahívták, mert fémdarabkákat tartalmazhat. A Müllerben a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. A...
  
Szégyen: Magyarországról főleg rossz példák kerültek az EU jogállamisági jelentésébe
Szerda délután tette nyilvánossá az Európai Bizottság a jogállamisági jelentéseit, amelyekkel első alkalommal készítettek elemzést az összes tagállam demokráciájának minőségéről....
  
Úgy alakítják az építési szabályzatot, hogy Mészáros Lőrinc megépíthesse az újabb szállodáját
A szerdai testületi ülésen átdolgozzák az építési szabályzatot Makón, hogy Mészáros Lőrinc 5 milliárd forintnyi közpénzből építhessen szállodát a Hagymatikum mellé, írja a hvg.h...
  
Havi 1,4 millió forintos minimálbért vezetnek be Genfben
A világon a legmagasabb összegű minimálbért vezetik be Genf kantonban, Svájcban. A legalacsonyabb adható órabér 23 svájci frank lesz, ami közel nyolcezer forintot jelent. 41 órás munkahé...
  
Csere az utolsó pillanatban: kiborította Marsi Anikót a táncpartnere
Megdöbbentő döntés! Alig két héttel az első Dancing with the Stars – Mindenki táncol első élő adása előtt lecserélték Marsi Anikó (45) táncpartnerét. A Blikk információi szerint ...
  
Milliárdos lett a Ferencváros
Azzal, hogy a Ferencváros kedden kivívta a Bajnokok Ligája főtábláján való szereplést, először fordult elő az a magyar futballban, hogy három egymást követő évben lesz magyar csapat v...
  
Vera Jourová reagált Orbán Viktor hadüzenetére
Vera Jourová visszautasította a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor kijelentését, miszerint ő a magyarokat kritizálta volna. A miniszterelnök kedden írt egy levelet az Európai Bizottságna...
  
Hivatalos: törvényben tilthatják be a hálapénzt
Úgy tűnik, a hálapénzek, a néhány orvosnál már-már kötelező jelleggel befizetendő - akár előre fizetendő – összegek ügye, illetve az orvosok elvándorlása mellett már nem mehet el...
  
Durva botrány: Letiltotta Magyarország Kormányát a Twitter
A Facebook-oldalán háborog Kovács Zoltán, a Twitter ugyanis letiltotta Magyarország Kormányának fiókját. Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta a Twitter Magyarország Kormán...
  
70 milliárdos megrendelés - mutatjuk kinek
A korábbi évhez képest 18 milliárddal nőtt a kormány propagandaanyagait legyártó New Land Media Kft. éves bevétele, írja a cég 2019-es pénzügyi mérlege alapján a 24.hu. A cég egyedül...
  
Egy gödöllői nő otthagyta a bokorban az újszülött gyerekét
A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki titkolt terhessége után egy bokros közterületi részen megszülte gyermekét majd a sorsára hagyta. A vád szerint a nő 2018 őszé...
  
Bezáratott a Nébih egy hamburgerezőt - mocsok mindenütt
Azonnali hatállyal bezáratott a Nébih egy fővárosi reggeliző, hamburgerező éttermet, mert a zöldségeket mosatlanul tették bele a szendvicsekbe, és az ételeket csomagolatlanul tárolták a...
  
Müller Cecília nem javasolja a menyasszonytáncot
Felszálló szakaszban van Magyarországon a koronavírus-járvány – közölte Müller Cecília az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos ismertette a...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
ThePost
Kiderítettük, hova és mennyiért repült Áder és Pintér


A Magyar Honvédség tavaly év végén tömbösítve küldte meg a hvg.hu-nak, hogy az állami vezetõk közül kik és hova utaztak a honvédségi repülõgépekkel, ezért egyesével kikértük az adatokat a minisztériumoktól illetve a Köztársasági Elnöki Hivataltól. A Miniszterelnökség nem tudja, Orbán hova repült, a külügy húzza az idõt, az Áder Jánosra és Pintér Sándorra vonatkozó adatokat viszont megkaptuk.

Dubaj, Abu-Dhabi, Panamaváros, Sharm el Sheikh, és a Zöld-foki köztársasághoz tartozó Praia – néhány célállomás abból a 80-ból, ahová állami vezetõk utaztak a honvédségi repülõgépekkel 2018 júliusa óta. Ezt onnan tudjuk, hogy a Magyar Honvédség még tavaly részben válaszolt arra a kérdésünkre, hogy a birtokukban lévõ légi jármûvek közül a két Airbus A319 és a két Dassault Falcon 7X mikor és hova szállított állami vezetõket, kik voltak ezek a vezetõk, hány fõs volt a küldöttség, és mindez mennyibe került.

Azért írjuk, hogy részben válaszolt, mert azt szerettük volna, ha az információkat utakra és személyekre lebontva közlik – tehát, hogy ki volt az adott állami vezetõ, aki utazott, õ hová repült, és a kérdéses út mennyibe került. A Magyar Honvédség viszont ehelyett egy összesített listát küldött. Ebbõl az derült ki, hogy ki használta már a gépeket (amelyeket egyébként sokáig úgy emlegettek, hogy azok "nem kormánygépek", az illetékesek nem gyõzték hangsúlyozni, hogy ezek a jármûvek nem azt a célt szolgálják elsõsorban, hogy védett személyeket szállítsanak rajta).

A repülõgépeket használó állami vezetõk listája:

Áder János államfõ,
Orbán Viktor miniszterelnök,
Benkõ Tibor honvédelmi miniszter,
Pintér Sándor belügyminiszter,
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
Magyar Levente, a külügyi tárca államtitkára.

Az is kiderült, hogy összességében õk 80 helyre utaztak. A cikk elején említett helyszínek mellett ilyen volt többek között Moszkva, Washington, Párizs, Peking, Róma, Arad, Bécs, Marosvásárhely.

A Magyar Honvédség azt viszont már nem árulta el, hogy ki hova utazott, tehát, hogy például Sharm el Sheikhbe, Dubajba, vagy éppen Panamavárosba ki mennyiért és mekkora küldöttséggel ment. Ezt az információt ezért az érintett minisztériumoktól próbáltuk beszerezni. A legérdekesebb a Miniszterelnökség válasza volt, ott ugyanis azt állították, a kért adatok tekintetében nem adatkezelõk, tehát nem tudják, hogy a miniszterelnök hová repült a honvédségi gépekkel. Az már nem derült ki a válaszból, hogy akkor ezt ki tartja nyilván, mi mindenesetre most elküldjük igénylésünket a Miniszterelnöki Kabinetirodához, és a Miniszterelnöki Kormányirodához is, hátha onnan érdemi választ kapunk.

A Honvédelmi Minisztérium, amely Benkõ Tibor útjait tudta volna megosztani a nyilvánossággal, szintén nem volt túl készséges, õk azzal zárták rövidre az ügyet, hogy az általunk kért adatok honvédelmi és nemzetbiztonsági okból nem nyilvánosak, így a közérdekû adatigénylésünket nem áll módjukban teljesíteni.

Szijjártó Péter és Magyar Levente útjairól a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól érdeklõdtünk, õk a válaszadásra kiszabott 15 napos határidõ után további 15 napot kértek.

Megkaptuk viszont a Köztársasági Elnöki Hivatal válaszát. Õk azt írták, Áder János az elmúlt másfél évben mintegy 14 helyszínre utazott a gépekkel, melyek a következõk (különösen egzotikus egy sincs közöttük):

Stockholm,
Poprád,
Rotterdam/Eindhoven,
Vilnius,
Ljubljana,
Kassa,
Prága,
Krakkó,
Kijev,
Marosvásárhely,
Belgrád,
Varsó,
Tbiliszi,
Athén/Thessaloniki

Megtudtuk ezek költségeit is, bár szintén nem utakra lebontva. A válasz szerint a legolcsóbb út 1,5 millió forintba, a legdrágább 8,4 millió forintba került. (A pontos számok szerelmeseinek: 1.440.590 illetve 8.434.478 forintról van szó).

Áder 7-25 fõs delegációkkal utazott, a köztársasági elnököt az utazások során a hivatal érintett munkatársai, szakértõi, a biztonsági kíséret tagjai, újságírók és esetenként tolmács kíséri el. Áder és delegációja a válasz szerint "minden esetben hivatalos, diplomáciai céllal utazott."

A KEH arra is utalt, hogy a honvédségi repülõgépekkel tulajdonképpen spóroltak, mint írták, azok igénybevételét "az elnöki program idõkeretei, a sajátos protokoll, valamint repülési feltételek és az ezekhez kapcsolódó költségek mérlegelése elõzi meg", az érintett idõszak valamennyi útját figyelembe véve pedig "a honvédségi repülõgép igénybe vételével a diplomáciai programok hivatalunk számára a korábbi évekhez kedvezõbb költségekkel és utazási feltételekkel valósultak meg."

A Belügyminisztérium válaszából kiderült, Pintér Sándor mindösszesen egyszer használta a honvédségi gépet, méghozzá 2019 októberében, mikor a Bel- és Igazságügyi Miniszteri Tanácsülésre utazott Luxemburgba, a mindössze egynapos utazás teljes költsége 6 millió forint volt. Pintért egy meg nem nevezett helyettes államtitkár, egy osztályvezetõ és egy tolmács kísérte el.

"Közvetlen menetrendszerinti repülõ járat nem indult a kérdéses idõben, ezért került sor a Magyar Honvédség gépének igénybevételére" – magyarázták. (A válasz annyiban is érdekes, hogy ezek szerint a Belügyminisztériumból biztosan utazott egy helyettes államtitkár a honvédségi repülõgépekkel, miközben ezt válaszában a Magyar Honvédség egyáltalán nem említette, pedig a helyettes államtitkárokra is rákérdeztünk.)

Ami tehát mindezek alapján biztos, hogy nem Áder János, és nem Pintér Sándor repült a gépekkel Dubajba, Abu-Dhabi-ba, Panamavárosba, vagy éppen Sharm el Sheikh-be. Ez várhatóan csak az után derül ki, hogy az Orbán Viktor útjait kezelõ valamelyik minisztérium, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium megküldi az adatokat. Kizárásos alapon ugyanis Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Magyar Levente, vagy Benkõ Tibor volt az utas.

Az a kormány közleményeibõl mindenesetre kiderül, hogy Szijjártó Péter 2019 áprilisában Panamavárosban, 2018 novemberében pedig Abu Dhabiban tárgyalt, az persze a közleményekben nem szerepelt, hogy milyen gépeket vett igénybe. A nem éppen diplomáciai jelentõsége miatt ismert egyiptomi üdülõhely, Sharm el Sheikh azonban egyik nyilvános látogatásnak sem volt célpontja ebben az idõszakban, és Dubajban is utoljára 2016-ban járt Szijjártó. Vagyis ezt a két utat a tárcák segítsége nélkül nem sikerült beazonosítani.

A repülõgépek általános útjairól korábban az Átlátszó is közölt cikket. A lap olyan utakról is írt, amelyek a Kanári-szigetekre, Las Vegasba, illetve Máltára vittek utasokat. A lap által említett Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura nem szerepel azon a listán, amelyet a honvédség adott ki a hvg.hu-nak, ahogy Las Vegas és Málta sem. Ennek egyik oka lehet, hogy oda nem szállítottak állami vezetõket, a másik, hogy Semjén Zsoltot vitték ezekre a helyszínekre, aki miniszterelnök-helyettes, így a nekünk küldött listán nem szerepel. Hogy ezt tisztázzuk, Semjén Zsolt útjait is kikérjük a Magyar Honvédségtõl, ha jön válasz, közöljük.
Itt találod a hét legvitatottabb témáit!
Olvasd nálunk azokat a híreket amiket a leginkább imádtak vagy utáltak az olvasók!
Nemzetközi botrány: Orbán az EU jogállamisági biztos kirúgását követeli
Kiszállt az autójából és megvert egy biciklist - utcai bunyó Magyarországon
Durva botrány: Letiltotta Magyarország Kormányát a Twitter
Hihetetlen: Valóságos választási csoda történt Kemeneskápolnán
Elbukta a pénzét Orbán Viktor
Tragédia: 46 éves korában elhunyt a magyar televíziós
Orbán háborúja: vissza kell térnünk a választási csatatérre
Összecserélt üvegek a magyar kórházban: Meghalt egy csurgói nő
Vajna Timi célja, hogy amerikai–magyar kettős állampolgár legyen, de most el kell hagynia Magyarországot
Az Orbánról készült szinkronparódiát négy nap alatt félmillióan látták
Jourová: Sosem bántottam a magyar embereket
Adószakértő: Varga olyan adót akar elengedni, ami eddig nem létezett
Vera Jourová reagált Orbán Viktor hadüzenetére
Autóbaleset szenvedett Kunhalmi Ágnes
Elszabadultak az indulatok Dér Heni oldalán - Hatalmas csalódás vagy
Orbánt szerint nem csak Őt sértette meg az EU, hanem Magyarországot és a magyar embereket is
Elszabadult a pokol: így védte feleségét a kormánybiztos férje
Nem ellenőrizte a pénzügyminiszter a drága lélegeztetőgépek beszerzését, mert már nincs veszélyhelyzet
Háború: vádat emeltek Fekete-Győr András és momentumos politikustársa ellen
Óriási a botrány - egy szegedi önkormányzati képviselőt vett őrizetbe a rendőrség
Magyar botrány: Nyomoznak a hatóságok a bedőlt beruházások miatt
Győzelmet aratott a választáson, pedig két hete meghalt
Új frontot nyitott Orbán az EU-val vívott háborújában
Ursula von der Leyen erőset üzent Orbánnak
Varga Judit tollat ragadott mert az EU Bizottság alelnöke Magyarországot beteg demokráciának nevezte
Vihar előtti csend a kirúgási hullám előtt
Budafok-tétényi családsegítő vezetője magának válogatott az adományokból az önkormányzat jelentése szerint
Milliárdos lett a Ferencváros
Orbán pofon: Brüsszel továbbra is aggódik a magyar jogállamiság miatt
Az Európai Bizottság alelnöke csúnyát mondott Orbán Viktorról, aztán jött Varga Judit...
Németh Szilárd személyesen ellenőrizte a hőmérőzést Debrecenben
Hitelmoratórium és lakáseladási hullám
Összesen 5,6 milliárddal pumpálják fel Szijjártóék cégét és alapítványát
20 milliót nyert Felcsút a Belügyminisztériumtól
Botrány: a gyámhatóság váratlanul elvitte a kislányt Ceglédre, nevelőszülőkhöz
Trump botrány: 21 millió forint fodrászra
Maruzsa: 41 ezer digitális hőmérőt osztanak ki és hőkapukat szerelnek fel
Hivatalos: törvényben tilthatják be a hálapénzt
45 milliárd forint ment át az Orbán-kormány által kiválasztott kaszinósok kezén
Óriási a baj: ellepték Magyarország nagyvárosait a rágcsálók
Kiderült, miért nem ellenőrizte a pénzügyminiszter a drága lélegeztetőgépek beszerzését
Dúró Dóra az Indexnek: Futólag olvastam csak a könyvet
Nyolcmilliárdért építenek gyárat Üllőn
Aggódnak a rajongók: jó ideje semmit nem tudni Sas Józsefről
Börtönbüntetés: a végrehajtás elől Magyarországra szökött, és azóta Budapesten tartózkodik.
70 milliárdos megrendelés - mutatjuk kinek
ATV: Téliesíteni kell a kiskunhalasi mobil járványkórházat
Visszavágó: Vera Jourová nem fogja válasz nélkül hagyni Orbán levelét
Esett a Fidesz támogatottsága, a DK eddigi legjobb eredményét érte el
Orbán levél az EU-nak: Vitás kérdésekben mindig – és legtöbbször eredménnyel – törekedtünk a megegyezésre
Fekete-Győr András: Orbánék félnek tőlünk
Csere az utolsó pillanatban: kiborította Marsi Anikót a táncpartnere
Az EU vörös listájára került Magyarország
Bezáratott a Nébih egy hamburgerezőt - mocsok mindenütt
Orbán levelet írt az EU-nak: ezt követeli
Hoppá, Orbán Viktor tippmixelt: fogadott a Fradira pénzben
Egy gödöllői nő otthagyta a bokorban az újszülött gyerekét
1,5 millió forinttal támogatja Iványi Gábor egyesületét a IX. kerület polgármestere
Müller Cecília: Az a célunk, hogy működjön Magyarország
Megduplázódhat az orvosok bére
Százmilliós nagyságrendű jegybevétel-kiesésről beszélt Ákos
Botrány: Ferihegyi dolgozók árulhattak kábítószert
Atlétikai emlékversenyt rendeznek 3,2 milliárdért
10 százalék fölött nő a magyarok bére a KSH szerint
Durva lista: ilyenek vagyunk mi, Brüsszel szemével
A rendőrség nem talált hivatali mulasztást a Mátrai Erőműnél történt környezetszennyezésnél
Müller Cecília nem javasolja a menyasszonytáncot
Vidnyánszkyék lecserélik az SZFE kancellárját egy katonatisztre
Kormány rendelet: akármit dönt a főváros, beépíthető a Városliget
Varga Judit: Polt Péter nem pártkatona, hiszen nem Fidesz-tag
Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció - sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon
Tűz volt egy józsefvárosi iskolában
ThePost
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum