Hiába a TB, rengetegen mennek magánorvoshoz - íme az árak, mélyen kell a zsebbe nyúlni, ha kikerülné a kórházi váróslistákat

Néhány területen már a magánszolgáltatóknál is kialakultak várólisták, olyan sok a beteg.



Több magánkórházban is kialakultak már várólisták, de lényegesen kisebbek, mint az állami kórházakban. Aki viszont magánkórházba menne kezeltetni magát, komoly költségekbe veri magát – írja a 24.hu. Vannak, akik ráadásul banki kölcsönhöz nyúlnak, hogy minél hamarabb ellátáshoz jussanak, de a legtöbben a családi kasszából gazdálkodják ki a műtétek összegét.

Itt a legnagyobb sor a magánegészségügyi szolgáltatóknál

bütyökműtét 300 ezerért,
aranyérműtét 600 ezerért,
köröm-körömágy korrekció 48 ezer forintért,
szemölcs/árpa eltávolítása 12 ezerért,
orrsövényműtét 230 ezerért,


Drága, drágább, legdrágább

Egyik sem lesz olcsó mulatság, de ha a magánszektort nézzük egy csípőprotézis ára a Budai Egészségközpontban másfél millió, a DunaMedicalnál 1 749 000 ft. Ugyanilyen árban mozog a térdprotézisek ára is. A műtétek díja csak egy részét képezi a beavatkozás teljes összegének, hiszen az operáció előtt többszöri, alkalmanként 20-30 ezer forintos konzultációra és különböző vizsgálatokra is kötelezik a betegeket. Utóbbiak árazása a vizsgálat fajtája és a vizsgált terület alapján tág határok között mozog.

A szolgáltatások borsos árai ellenére igen népszerűek a magánkórházak, ennek pedig az az oka, hogy a koronavírus alatt teljesen felborult a magán- és az állami ellátás viszonya. A magánellátásban jobban bíznak a betegek, a közellátásban pedig megnyúltak a várólisták, a betegek fő szempontja pedig az, hogy minél gyorsabban jussanak ellátáshoz.

A múlt héten egy, a magánegészségügyről rendezett konferencián a többi között arról beszéltek a meghívottak, hogy olyan új társadalmi rétegből kerülnek ki a páciensek, akik előtte nem vették igénybe a fizetős szolgáltatásokat. A konferencián felszólalt Kóka János, egykori gazdasági miniszter is, aki a nemrég Budapesten új klinikát nyitó Doktor24 csoport elnöki posztját tölti be. Dr. Béres György, a Doktor24 Ortopédiai Centrum orvoscsoportjának vezetője a klinika múlt heti sajtóbejárásán a Népszava tudósítása szerint elmondta: a magánellátásra is rázúdult a rengeteg beteg, a Doktor24 ortopédiai klinikáján például száz olyan páciens van már, akiknek az új multiklinika közelmúltbeli nyitásáig nem is tudtak időpontot adni csípőprotézis-műtétre.

"Azoknak akik csípő- vagy térdprotézisműtétre szorulnak, az állami ellátórendszerben jelenleg átlagosan 488, illetve 593 napot kell várniuk az operációra, tehát akár további másfél évig erős fájdalommal és korlátozott mobilitással kell együtt élniük. A NEAK adatai szerint ma több mint tizenötezer beteg vár csípő- vagy térdprotézisre. "

- mondták el a Multiklinika megnyitóján.

A Doktor24 Ortopédiai Centrumban előjegyzés és előzetes vizsgálatok alapján a heteken belül elvégzett nagyízületi műtétet követően általában mindössze 6 héttel vissza lehet térni a teljes élethez. A páciensnek csak a műtét napján kell befeküdnie a kórházba, majd az operációt követően másnap a gyógytornász segítségével már fel tud állni, és akár 2-3 nappal később már hazamehet. Ezzel nagy teher kerül le a beteg válláról, hiszen ismét el tudja látni önmagát, teljes értékű életet élhet, illetve nemzetgazdasági szempontból is előnyös, mert a betegek gyorsabban visszatérnek a munkába.

Gyógyvíz-terápia: mostantól összedolgozik a Doktor24 a Széchényivel - kattintson!
Ennyien várakoznak a közellátásban

A közellátásban jelenleg csípőprotézisre több mint 7400-an várnak, az átlagos várakozási idő 488 nap. Térdprotézisre több mint 8641-en várnak átlagosan 590 napot. Példával érzékeltetve: csípőprotézisre jelenleg 7400-an várnak, az átlagos várakozási idő 488 nap. A térdprotézisek esetén még rosszabb a helyzet: ott 8641-en várnak, 590 napot kell rá várni.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....