Kiderült mennyiből fejlesztik a kerékpáros turizmust a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben - durva

Tizenegy településen mintegy 650 millió forintból fejlesztik a kerékpáros turizmust a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben, a projekt célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése, a kerékpáros turizmus élénkítése - tájékoztatta a projektgazda Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség csütörtökön az MTI-t.



A fejlesztés keretében megújítják a Sopron és Fertőrákos közötti kerékpárutat, a fertőrákosi Patak sor és a fertőújlaki Fő utca útburkolatát, kiépítik a kerékpáros infrastruktúrát. Tizenöt kerékpáros pihenőhelyet alakítanak ki, ahová padokat, asztalokat, térképes információs táblákat, helyenként ivókutakat helyeznek el.



Három helyszínen szenzoros forgalomszámláló-eszközöket állítanak fel, emellett a fejlesztésekhez szükséges eszközparkot is modernizálják: új kerékpárokat, informatikai és hangtechnikai berendezéseket, szervizcsomagokat, valamint rendezvény lebonyolításához szükséges eszközöket szereznek be.



A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bevezeti az Európai Kerékpáros Szövetség által is ajánlott BikeFriendly nemzetközi kerékpáros turisztikai minősítési rendszert, amely egyben a program nemzetközi minőségbiztosítása is.



Mobilapplikációt és kerékpáros turisztikai portált fejlesztenek, a megújult útvonalak és szolgáltatások népszerűsítésére turisztikai szemléletformáló rendezvényeket és programokat szerveznek, emellett marketing kommunikációs eszközökkel is a térség kerékpáros turisztikai életének felpezsdítésén dolgoznak a szakemberek.



A beruházás Fertőbozt, Hidegséget, Fertőhomokot, Hegykőt, Fertődöt, Sarródot, Sopront, Sopronhorpácsot, Zsirát, Röjtökmuzsajt és Büköt érinti.



A fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program támogatásával valósul meg ez év végéig.



MTI





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen