Érdekes számokat közöltek a Matolcsy-féle alapítványról - elképesztő gyarapodás...

Biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően eredményesen zárta 2020. első negyedévét az MNB Pallas Athéné alapítványa. Az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője,



995 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az első negyedév végén összesen 275,8 milliárd forintot tett ki



– közölte a vagyon kezelője hétfőn az MTI-vel.



Hozzáfűzték: a vagyonnövekedés mellett az alapítvány 9,9 milliárd forint értékben 1520 oktatási, tudományos pályázatot támogatott.



A vagyonnövekedésben jelentős szerepet játszott, hogy az Optima Befektetési Zrt. január végén eredményesen értékesítette a Reno udvart, továbbá az is, hogy az alapítványok összeolvadásának köszönhetően költséghatékonyabbá vált a működés.



A vagyonelemek értéke a március 31-i állapot szerint az alábbiak szerint alakul: A Pallas Athéné alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 275,8 milliárd forint, az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 189,2 milliárd forintot befektetési jegybe, 49,3 milliárd forintot ingatlanba, 15,6 milliárd forintot bankbetétbe és 21,7 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be.



Forrás: 168 Óra





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen