Ilyen sem volt még: sírva kért bocsánatot Kim Dzsongun

Kim Dzsongun a Koreai Munkapárt alapításának 75. évfordulójára szervezett hatalmas katonai szemlén mondott beszédet. Az észak-koreai diktátor könnyeit morzsolva kért bocsánatot a népétől, amiért nem tudta megfelelően irányítani az országot az elmúlt nehéz időszakban.

A népünk belém vetett bizalma magas, mint az ég, és mély, mint a tenger, én viszont nem értem fel ehhez mindig. Ezt nagyon sajnálom

- fogalmazott a vezető.

Szakértők szerint a diktátor növekvő nyomást érez az ország ellen hozott nemzetközi szaknciók és a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt, ez magyarázhatja a szokatlan érzelmi megnyilvánulást. Bár Észak-Korea még egy hivatalos koronavírusos megbetegedést sem jelentett, a Kína és Észak-Korea közti határt lezárták, ami drasztikusan lecsökkentette a két ország közötti kereskedelmi mozgást. Kim Dzsongun nukleáris fegyverkezése miatt pedig évek óta nemzetközi szankciók vannak életben az országgal szemben.

A diktátor beszédében támogatását fejezte ki a koronavírus miatt szenvedőknek és azt mondta, reméli, hogy javulhat a viszonya Dél-Koreával. A nukleáris és ballisztikus fegyverkezésből viszont nem vesz vissza, hangsúlyozta, hogy fenyegetés esetén mobilizálja az ország teljes fegyvertárát, ami most egy új, hosszútávú ballisztikus rakétával bővült.

Egy meg nem nevezett amerikai tisztviselő szerint kiábrándító, hogy Észak-Korea továbbra is a fegyverei fejlesztésén dolgozik, miközben az USA-val való tárgyalások teljesen befagytak. A tisztviselő szeretné, ha érdemi tárgyalásokat folytathatnának a diktatórikus rezsimmel a nukleáris fegyvertár teljes leszereléséről.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....