Kovács Zoltán feleségének üzlettársa milliókat kapott a vadászati kiállítást szervező cégtől

Kovács Róbert már majdnem egy éve az ülettársa volt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár feleségének, amikor 2019 februárjában felügyelőbizottsági tag lett a vadászati világkiállítás lebonyolítására létrejött állami kft.-ben. Azóta havi bruttó 250 ezer forintos apanázs jár neki – írja a 24.hu.

Bár Kovács Zoltán az a kormánybiztos, aki a vadászati világkiállításért felel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerint „nem merült fel jogszabályon alapuló összeférhetetlenség”, amikor beválasztották Kovács Róbertet a felügyelőbizottságba.

Pedig a 24.hu nemcsak azt fedezte fel, hogy Kovács Zoltán felesége, Szikora Linda a Kartal-Ép Kft.-ben egészen néhány héttel ezelőttig Kovács Róbert üzlettársa volt, de arra is emlékeztet, hogy nem csak a felesége révén ismerheti a fideszes államtitkár Kovács Róbertet. Ahogy arról az alábbi videó is tanúskodik, 2019-ben Virágospusztai Vadásztársaságban Kovács Zoltán alelnök, Kovács Róbert pedig elnök volt.

A Kartal-Ép Kft.-t Kovács Róbert 2017 februárjában alapította. Kovács Zoltán államtitkár felesége, a korábban fideszes politikusként is jegyzett Szikora Linda 2018 áprilisában szállt be a cégbe, rögtön ügyvezetőként. Szikora aztán idén áprilisban teljesen átvette a Kartal-Ép Kft.-t. A vállalkozás Kovács Róbert távozásával egy időben új nevet, székhelyet, és új főtevékenységet kapott. A Násfa-Hunyor Kft. már Óbudán működik, fő tevékenysége az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, de tevékenységi körei közé felvették a kommunikációt is.

A vállalkozásnak eddig alapítása óta mindössze 1,5 millió forint bevételt sikerült összehoznia, igaz, a cég tavalyi adatai még nem elérhetőek – írja a 24.hu.


A „Magyarországon világhírű” klasszikus esetének ígérkezik az őszi Egy a Természettel névre keresztelt rendezvény, amelyet csak belföldön hirdetnek világkiállításként. A legitimációra használt természetvédelem szerint kifejezetten visszás az egész koncepció, és a magyar vadgazdálkodással rengeteg a probléma. De még náluk is jobban kiakasztja az esemény a vadásztársadalmat, akik imposztor politikusokat, felháborító pénzszórást és amatőr szervezést látnak, ráadásul a drága, közpénzes program miatt most a fél ország rajtuk köszörüli a nyelvét.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....