Rengetegen vadásznak a magyarok pénzére: Olcsó lakást ígért, százakat vert át... kirobbant a botrány

Egy éve folyik már a tárgyalás a PKKB-n az IBH Depo Zrt. ügyében különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt, de a céget irányító férfi, Sz. Zoltán egyes károsultaknak egyenesen tagadta, hogy ő írta volna alá papírokat, vagy hogy a sértettet látta volna.

„Én kerültem nehéz helyzetbe, mert jelzáloghitelből kellett magamnak egy lakást vennem nyugdíjas koromra. De miután lenyúlták a megtakarításunkat, mégis azt éreztem a tárgyaláson, mintha én lennék a vádlott” – ecsetelte kálváriáját a hatvanéves, fővárosban élő Nagy Zsóka a Blikknek. Az asszony bedőlt a csalóknak, mikor azzal kecsegtették, visszavett banki ingatlanhoz juthat, jó áron.

„Sz. Zoltán próbálkozott időközben elhunyt férjemet hibáztatni, amit kikértem magamnak, mondván, nem változtat azon a dolgon, hogy tartozik nekem. Sz. Zoltán megpróbált ledumálni, és kijelentette azt is, hogy szembesítés csak részlegesen történt meg. Megpróbált ugyan bocsánatot kérni, de elmondtam, hogy amit velem, és a sorstársaimmal tett, arra nincs bocsánat. Ha meghallom a cégvezető nevét vagy a hangját, már teljesen rosszul vagyok” – tette hozzá Nagy Zsóka.

Az ügyről a sajtóban már megjelent, hogy a cég refinanszírozó társaságok, pénzügyi szolgáltatók portfóliójában található ingatlanok tehermentesítését és értékesítését vállalta a piaci ár alatt. Az ügyfelek az előszerződés megkötésekor előleget, illetve foglalót tettek le, az adásvételi szerződést azonban már nem tudták megkötni, és a befizetett millióikat sem kapták vissza. Eddig 170 átvert ügyfélről tudni, a kár mintegy hárommilliárd forint.

A csalási ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) tavaly év elején tartották meg az előkészítő ülést, amelyen az eljárás hat vádlottja közül az ötöd- és a hatodrendű beismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is – derült ki a Fővárosi Törvényszék által lapunk megkeresésére adott válaszból.

A bíróság az ötöd rendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a hatod rendű terheltre 2 év – 4 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést és 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. Az ítélet mindkét vádlott esetében a kihirdetésekor jogerőre emelkedett – tették hozzá.

A cégvezető közvetítője bűnösnek vallotta magát

"Ahogy telnek az évek, egyre reménytelenebbnek látszik, hogy az engem becsapó cégvezetőtől, Sz. Zoltántól visszakapom azt a 14 millió forintot, amit lakásvásárlásra szerettem volna fordítani"

– mondta a Blikknek Németh Zsolt, akit egy közvetítő, K. Krisztina hozott össze az IBH Depo Zrt. irányítójával, Sz. Zoltánnal, akinél eltűnt a pénz.

„A családomat az anyagi káron felül lelkileg is nagyon megviselte ez az ügy. Az meg teljesen érthetetlen számunkra, hogy míg Sz. Zoltánnal és társaival szemben folyik a tárgyalás a PKKB-n, addig a férfinek ügyfeleket szerző, mintegy 45 millió forintos kárt okozó K. Krisztina egy másik eljárásban az előkészítő ülésen bűnössége beismerése mellett felfüggesztett börtönbüntetést kapott.”

A többi vádlottat pedig folyamatosan szembesítik a károsultakkal, akik a bíróságon tapasztaltakat megosztották facebookos csoportjukban is. Ezek szerint egyiküknek a cégvezető azt állította, hogy nem ő írta alá az adásvételit, tagadta, hogy annak aláírásakor nem is volt jelen, sőt kérte az aláírás azonosítását.

Az eljárás alatt a sértettek jelezték egymásnak azt is, hogy Sz. Zoltán a Facebook-profilja szerint miután kikerült az előzetesből igen csak nagy lábon élt: vidáman utazgatott Európában és értékes autókkal közlekedett, Porsche-mániás volt. Ez a megkárosítottak aggasztónak találták, mert úgy érezték és érzik még jelenleg is, hogy a férfi az élte fel, amit ők egy életen át gyűjtögettek. Hogy viszont látnak-e a pénzükből valamit, kilátástalannak tűnik, mert a zrt. jelenleg felszámolás alatt áll.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....