A tudtán kívül árverezték el a házát - otthonáért küzd a háromgyermekes anya


Elárverezték a fejük fölött a házat, noha nem kaptak erről értesítést vagy felszólítást. A háromgyerekes anya nem adja fel, hogy visszaszerezze otthonukat.


Tímea egy nap gyanútlanul elegyedett szóba munkából hazatérve egy házuk előtt álló férfivel. Kiderült: az illető megvette a házukat - a család tudta nélkül. A Fókusz riportja szerint az ügy érdekessége, hogy hivatalosan soha, senki nem szólította fel, vagy kötelezte a családot arra, hogy elhagyják a házukat. Azt sem tudják, hogy a Tímea apósa ellen indult végrehajtásnál beleszámították-e az árverési árba Tímeáék értékes ingatlanját.

A férfi segítséget kínált a költözéshez, és a gyerekek füle hallatára azt is közölte az asszonnyal, hogy vannak ismerősei arra az esetre, ha ellenkeznének. Tímea világossá tette: nem fognak az utcára menni. Tímea egykori élettársával építkezett néhai apósa telkére - minden hivatalos engedélyt beszereztek előtte. A nő saját kezével is részt vett a munkálatokban. Később élettársa elköltözött tőlük, a család maradt a házban.

A család ügyvédje szerint a hibát ott véthette a három gyermekét egyedül nevelő asszony, hogy ekkor nem kérte a telek külön helyrajzi számra bejegyzését - egyszerűen nem volt rá pénze. Noha később elindította a folyamatot, ekkorra már apósa ellen végrehajtást kezdeményeztek, és a telket elárverezték - így került az egy üzletember tulajdonába. Minderről tavaly novemberig a család semmit nem tudott - ekkor jelent meg az a bizonyos férfi a ház előtt.

Az üzletember felajánlotta: 25 millióért megveheti az asszony a házát - amit saját maga épített. Nem sokkal ezután a közművekről is leválasztotta a házat, így próbálva meg távozásra bírni a családot. Miután visszakötötték többször megismételte ezt.

Az após egyébként szintén a telken lakik - egy másik házban. Ő saját családja ellen fordult: szerinte mióta fia elhagyta a családot Tímeának és három gyermekének semmi joga a házban lakni - noha a három gyermek az ő unokája.

A család egészségre is lassan rámegy a stressz: rosszul alszanak; ha iskolában munkában vannak, csak arra gondolnak, hogy vajon mi történik az otthonukkal.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....