Felmentették a csempészcigit szállító, volt MSZP-s Legény Zsoltot

Az ukrán hatóságok felmentették a csempészcigit szállító Legény Zsoltot, az MSZP korábbi képviselőjét, írta meg a Magyar Hírlap. Azt nem árulta el, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában szüntették meg vele szemben az eljárást.

A tavaly decemberi incidens idején diplomata útlevéllel rendelkező Legény Zsolt autójának csomagtartójában csempészcigarettát találtak az ukrán határőrök. A Beregsurány-Luzsanka határátkelő ukrán oldalán fennakadt csempészáruról az ukrán vámhatóság akkor videót is közölt:



A határőröknek szemet szúrt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. Legény aznap kilépett az MSZP-ből.

Később arról beszélt, hogy ő volt a legjobban ledöbbenve, hogy csempészcigi van az autóban. Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy hogy került bele az autóba – mondta.

Most azonban lezárult az Ukrajnában indult büntetőeljárás, amelyben Legény Zsoltot felmentették. Arra, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentették-e fel, azt válaszolta: „Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól.” Részleteket nem kívánt elárulni, és fenntartotta korábbi nyilatkozatát, miszerint nem tudott arról, hogy a kocsija csomagtartóját cigarettával pakolták tele.

Kiderült-e, hogy kik helyezték el a cigarettát a kocsijában? – kérdezte a lap az expolitikustól. „Ez egy jó kérdés – felelte –, ötletem lenne, de nem fogok vádaskodni, mert amit mondanék, azt nem tudom bizonyítani.”

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára korábban elmondta, hogy Legény az MSZP kérésére kapott diplomata útlevelet, amit visszavontak tőle. Legény 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője volt.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....