Ellenszél: az Orbán-kormány egy kínai börtönben hagyna ártatlanul pusztulni egy magyar állampolgárt

Egy magyar állampolgárra valószínűleg 11 év börtön vár Kínában ártatlanul! Szijjártó és Orbán mélyen hallgatnak az ügyről, pedig kötelességük lenne közbenjárni és segíteni, pláne, ha már ekkora barátai a Kínai Kommunista Pártnak – vezettel fel a kínában fogvatartott magyar állampolgár történetét Szabó Tímea a FacebookonFacebookon.

Szabónak az említett fogvatartott, Michael személyes jó barátja, együtt dolgoztak újságíróként. A férfi tökéletesen beszél magyarul, még egy punk zenekara is volt Budapesten.

Harmadszor kérdezem Szijjártót: hajlandó segíteni a magyar-kanadai állampolgár Michael Kovrignak, van hagyja tovább pusztulni egy kínai börtönben?

– teszi fel a kérdést, és felidézi, hogy szomorú hírt kaptak ma szomorú hírt kaptak ma: egy kamu, koncepciós perben 11 évre ítéltek Kínában egy másik kanadai üzletembert, akit Kovriggal egy időben tartóztattak le 2 és fél évvel ezelőtt, és ez alapján nem sok jóra számíthat társa, Kovrig sem.

A képviselő súlyos kérdéseket intézett Szijjártó Péter külügyminiszterhez, mert az általa vezetett minisztérium 2 éve mélyen hallgat Kovrig ügyéről, akit a kínaiak politikai bosszúból tartóztattak le.

Két és fél év alatt miért nem keresték meg a magyar külügyi hatóságok Michaelt?
Miért nem jártak közben az érdekében a kínai hatóságoknál?
Miért nem kérték, hogy beszélhessenek vele, különösen amióta idén márciusban elkezdődött a bírósági tárgyalása?

A képviselő szerint gyomorforgató, hogy Orbánék még magyar állampolgárok életét is beáldozzák a kínai politikai és gazdasági érdekek miatt! Meddig mennek még??

A magyar kormánnyal szemben a kanadai kormány viszont mindent megtesz a „2 Michael” kiszabadításáért. Legutóbb, néhány hónapja a kanadai miniszterelnök összehozott egy 58 országból álló koalíciót a túszdiplomácia elítélésére.

AZ UNIÓS ORSZÁGOK KÖZÜL EGYEDÜL MAGYARORSZÁG NEM CSATLAKOZOTT, NEM TÁMOGATTA A „2 MICHAEL” SZABADON BOCSÁTÁSÁT!

Orbán és kormánya egyre mélyebbre süllyed, ha a kínai gazdasági és politikai érdekekről van szó! Hány ember életét éri meg a senki által nem támogatott Fudan Egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal?

A legviccesebb: Kaleta Gábor pedofil bűnözőt persze azonnal kimentették Orbánék, és ha a sajtó nem hozza nyilvánosságra, még el is tusolták volna az ügyét.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....