512 millió forintból újítottak fel vasúti megállóhelyeket, csak a vonatok hiányoznak onnan



Balatonmáriafürdő két vasúti megállóhelyén, amely közül az egyiket most építették, a másikat felújították, az egyik irányba naponta egyszer, a másikba kétszer áll meg vonat, reggel háromnegyed nyolc után már egy sem.

Összesen 512 millió forinta került az a munka, amellyel felújították Balatonmáriafürdő-alsó – az átnevezés után már Máriahullámtelep – vasúti megállóhelyet és kialakították az új, Máriaszőlőhegy nevű megállót. A Népszava cikke szerint ezzel egyetlen baj van:

hogy minden irányba naponta egy vonat áll meg ott, hajnalban vagy kora reggel.

Aki Budapest vagy Fonyód, Siófok, Székesfehérvár felé szeretne utazni, az egy vonatra szállhat fel egész, hajnal 4:51-kor. A másik irányba Keszthely felé reggel 7:11-kor, Nagykanizsára pedig 7:41-kor megy el a napi egyetlen vonat.

Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere azt kérte a MÁV-tól, alakítsák úgy a menetrendet, hogy legalább az egyik helyen megálljanak a vonatok. Azt a választ kapta: olyan feszes a menetrend Fonyód és Balatonszentgyörgy között, hogy nem férne bele még egy megállás, és egyébként is alig pár száz méterre onnan állnak meg a helyközi buszok. Ez valóban így van, de így jó 50 percet kell várakoznia annak, aki máshol szállna át a vonatra.

(Képünk illusztráció.)






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....