Óriási kitüntetést kapott Semjén Zsolt - rajonganak érte

A miniszterelnök-helyettes szerint társadalmi érdek a horgászok támogatása.

A horgászat az egyik legfontosabb hazai szabadidős tevékenység. Tényleg nem kis csapatról van szó, Magyarország horgászország (egy nyelvtörőbe ez is belekerülhetne, nemcsak mindig a „mit sütsz kis szűcs”).

Szóval, van az országban legalább 600 ezer, rapsicokkal inkább 650 ezer elkötelezett horgász, Nincs az a kicsinyke vize az országnak, ahol valaki éppen nem akasztana, beetetne, rabolna.
Kitüntetés

A horgászok most az MTI tudósítása alapján kitüntetést adtak át, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) pénteki rendezvényén vehette át a Horgászatért érdemérmet.

Semjén a köszöntőbeszédében maga is kifejtette, hogy

„társadalmi érdek a horgászok támogatása, egyesületük méltó elismerése.”

Szűcs Lajos (MOHOSZ-elnök) pedig megköszönte a több évre visszanyúló támogatást, valamint a vadászati és horgászati érdekképviseletek között létrehozott együttműködést.

Nem volt könnyű év

Az elmúlt másfél év nagy lehetőségeket és hősies kitartást is igényelt a magyar horgásztársadalomtól. Volt itt minden, emlékezhetünk a sajnálatos Velencei-tavi halpusztulásra, vagy arra a kijárási korlátozásra, amikor a harcsázók is kénytelenek voltak este 8 óra után otthon ragadni, pedig nappal nagyjából olyan nehéz harcsát elkapni, mint éjjel egyedül a tó közepén, vagy a saját stégemen Covidot.

Születtek látványos sportsikerek, remek horgászfilmek, magyar videók, itt egy busarajzás a Pecaverzum honlapjáról. A GVH pedig lecsapott a horgászati cikkek értékesítőinek visszaélésére (tényleg a nadály is milyen drága volt az idén, nemcsak az ananászos és a mangós csali).

Mindenesetre a horgászat valóban remek hobbi maradt, szép a táj, csend honol és nyugalom, távol lehetünk a város zajától. Tombolhat bármely melegellenesség Magyarországon, a tó mellett ritkán találkozik a szivárványellenesek ökle és a szivárványos ökle.

Indokolás

Na de elég a merengésből, vissza a kitüntetéshez! A Mohosz indoklása szerint az elismerést a nemzeti horgászsport és a jogalkotási támogatás miatt ítélték oda. Kiemelték, hogy a belföldi horgásztörvény a legkorszerűbbek közé tartozik Európában, Magyarország pedig a horgászsportban vezeti az édesvízi világranglistát.

Köszönő beszédében Semjén Zsolt egyedülállónak nevezte a magyar horgászok sportteljesítményét, és méltatta társadalmi szerepvállalásukat. A miniszterelnök-helyettes az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerének tekinti, hogy megszűnt a kereskedelmi halászat az állami tulajdonú, természetes vizeken, amelyek így horgászati kezelésbe kerülhettek.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....