thepost / Magyarország / Budapest / 2020.04.01
THE POST
           
01
Bűnbakká válhatnak a hajléktalanok, pedig a koronavírus irtózatos csapást mérhet rájuk
Alig esik szó róla, hogy miképp érinti a koronavírus a hajléktalan embereket. Nagyon komplex a probléma, amiről egyáltalán nem könnyű beszélni – de megpróbálunk.

Miközben sok szó esik a munkájukat a koronavírus miatt elvesztőkről, például a színpad nélkül maradt színészekről vagy az egészségügyileg különösen veszélyeztetett korosztályokról, alig beszélünk a társadalom peremén élők gondjairól, jóllehet, kitettségük, veszélyeztetettségük többszöröse egy átlag állampolgárénak. A koronavírus szempontjából talán a legsérülékenyebb társadalmi csoport, figyelembe véve az egészségügyi és a gazdasági szempontokat, épp a hajléktalanok – így summázható a terepen és az ellátásban dolgozó szakembereknek a véleménye, akiket arról kérdeztünk, hogy a vírus okozta helyzet milyen hatással van a hajléktalanokra, valamint azokra a szervezetekre, amelyek segíteni próbálnak nekik.
Nehéz beszélni róla

Az egészségügyi szempontokat nem kell túlságosan részletezni. A hajléktalanok közt sokan küzdenek krónikus betegséggel, az érintettek szervezete általában legyengült, de jócskán akadnak köztük idősek is, azaz halmozottan veszélyes lehet rájuk a vírus. De ezeken kívül is számos probléma és félelem merült fel a fővárosban mintegy 8–10 ezer fős társadalmi réteggel foglalkozó szakemberekben.

Például egyáltalán nem magától értődő a nyilvános beszéd a témáról.

Az egyik kerületi polgármester (akit azért nem nevezünk meg, mert az írásában kifejezetten kérte a szélesebb nyilvánosság mellőzését, illetve tanácsokat kér a helyzetre személyes ismerőseitől) egy, a magánoldalán megosztott posztjában arról ír, hogy a „legtöbbet most a hajléktalanellátó intézményekkel kellene törődni – ha ott összeomlik a szolgáltatás, akkor abból nagyon nagy gond lesz.” Majd így folytatja: „Nincs sátor, maszk, védőfelszerelés, teszt, nem tudják megoldani a zsilipelésüket, hogy szűrjék az esetleges vírushordozókat. (…) A fővárosban is nagyon sokat dolgoznak ezen, de kormányzati oldalon nehezen találni partnert, nincs vagy alig van kommunikáció velük. Dilemmázok, mert beszélni kellene erről, de közben meg nem rossz, hogy a hajléktalanok nincsenek még a közfigyelem fókuszában, mert ha oda kerülnek, abból félek, nem születik semmi jó.”

Épp ezért nem lepődtünk meg, amikor az egyik, a fővárosban meghatározó szerepet játszó intézmény vezetője azzal az indokkal nem akart a témáról beszélni a 24.hu-nak, mert tart tőle, hogyha a koronavírus összekapcsolódik a hajléktalanság fogalmával, akkor a „magyar társadalom jelenlegi mentális állapota miatt” könnyen válhat a fedél nélküli emberekből bűnbak, akik csak terjesztik a vírust, hiszen a szabadban, a közterületeken alszanak és élnek.

Mások, bár egyetértenek a félelem alapjával, de épp emiatt hangsúlyozzák: igenis beszélni kell a témáról.

A közvélemény ilyenkor, krízishelyzetekben könnyen a kirekesztett csoportok, emberek hibáztatása felé megy, és fontos látni, hogy nekik, a hajléktalanoknak nem volt jelentős szerepük a járvány világjárvánnyá növekedésében, viszont ők azok, akiket a legsúlyosabban érint a mostani helyzet. Minél sérülékenyebb valaki, annál inkább. Fontos, hogy a társadalmi többség ne forduljon szembe a sérülékenyebb rétegekkel, például ne csináljanak bűnbakot a hajléktalanokból sem

– mondja Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület alapító-vezetője.

Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány vezetője pedig azt mondja:

Nem attól kell félni, hogy a hajléktalan emberek továbbadják, hanem attól, hogy egyáltalán elkaphatják. Ők minden szempontból sokkal kiszolgáltatottabbak, védtelenebbek egy ilyen betegséggel szemben.

Csökkenő esélyek

Ezen túl is vannak jelentős problémák az ellátórendszerben. Csökkennek az életosztások a koronavírus miatt – erről több forrásunk is beszámolt. Vagy ott van a Fedél Nélkül esete, amelyet eddig közterületen terjesztettek, de mivel sokan maradnak otthon, többen is bevételtől esnek el, olyan pénztől, amit például a lakhatására fordíthatnak. Ezt hívják ördögi körnek.

Az Utcáról Lakásba Egyesületnek 60 olyan bérlője van, akiknek a civilek segítettek elérhető áron szociális bérlakásba jutni. „Vannak köztük, akik konyhán, szolgáltatásokban dolgoznak, vagy éppen alkalmi munkából élnek. A takarítót már elküldték, ahogy a konyhai kisegítőt és a rakodómunkást is” – mondja Kovács Vera. Az egyesületre – és más adománygyűjtő szervezetre is – jellemző a probléma: miközben nőnek a kiadásaik, mert például jobban kell segíteni a bérlőknek, addig a cégektől és a magánszemélyektől érkező támogatásuk máris csökkenni látszik a krízis hatására.

Az is probléma, hogyha vannak olyan ellátó intézmények, ahol már él a kijárási tilalom, ami ellentmondásos helyzetet eredményez. Azaz, ha még nem vesztette el munkáját (még ha csak alkalmi vagy részidős is), akkor azzal szembesül a hajléktalan, hogy választania kell: vagy beül napközben melegedni, étkezni, vagy elmegy dolgozni (ha nem kell valami miatt karanténban lennie, és egyáltalán van még munkája). Forrásaink visszatérő története, hogy van egy olyan réteg, amelynek tagjai azzal szembesültek az elmúlt héten, hogy azon a környéken, ahol élnek (például sátorban, lakókocsiban), kevesebben hoznak ételt nekik, azaz a jól bejáratott csatornáik sz
kültek, miután az emberek kevesebbet járnak az utcán.
Szállóhelyzet

A szállókon – Budapesten mintegy hatezren részesülnek ilyen ellátásban fővárosi, alapítványi vagy egyéb intézményekben – az egyik legkomolyabb probléma, hogy vagy egyáltalán nincs, vagy nincs elegendő védőfelszerelés, állítja az egyik intézményvezető. A maszknak – folytatja – nemcsak pszichikai előnyei lennének: az ilyen helyekre sajnos épp a szociális munkások vihetik be a fertőzést (hisz az ott élők a kijárási tilalom miatt már nem vihetik), oda, ahol esetenként 50–60 ember alszik egy légtérben. A segítők közül sokan – gyakran maguk is idős emberek – ráadásul több helyszínen is dolgoznak vagy önkénteskednek. A helyzet kezelése érdekében a fővárosi önkormányzat által összeállított, 80 oldalas, a hajléktalanszállók számára előírt koronavírus-protokoll a 60 év felettieket kontaktus nélküli munkára utasítja, illetve megtiltja, hogy egy-egy munkatárs – a fenti okok miatt – több intézményben dolgozzon a vírus ideje alatt.

A nehéz helyzet ellenére az emberek 90 százaléka jól veszi a szituációt, és betartja az előírásokat. Az előírt távolságot, a fokozott kézfertőtlenítést, a sorban állást a nappali intézményeknél

– mondja a szálláshelyet vezető forrásunk.

Iványi Gábor az általa alapított Oltalom Karitatív Egyesület tapasztalatairól és intézkedéseiről azt mondja: „Egyházunk (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) és felsőoktatási intézményünk (Wesley János Lelkészképző Főiskola) Dankó u. 11. szám alatti központi épületét jobból és balról egy-egy nagy befogadóképességű hajléktalanszálló veszi közre. Most a kicsit zsúfolt hajléktalanszállók még inkább szorongatott hellyé vállnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a kényszerű oktatási szünet miatt tantermeket nyitunk meg kisebb csoportokban való elhelyezés céljából. Az intézmény most is folyamatosan, 24 órában működik. Konyhánk – részben önkéntesek segítségével – minden nap megfőz legalább 200 adag ételt. Több kedves felajánlást (köztük pénzbelit is) kaptunk magánszemélyektől, valamint egyes önkormányzatoktól.” A józsefvárosi önkormányzat azt írta lapunknak: segítséget nyújtanak a hajléktalan emberek élelemmel való ellátásában. „Az Oltalom Dankó utcai központjának maszkokat szereztünk be, biztosítottunk számukra egy üres önkormányzati tulajdonú telket, nagyméretű sátrat, mobilvécéket.”


Türelmet kérnek

Amikor azt kérdezzük forrásainktól, hogy szerintük mit tehetnek azok az állampolgárok, akik segíteni szeretnének a hajléktalanoknak, a következőket mondják: főleg előre csomagolt étel jönne jól, akár éttermi felajánlás, de a Fedél Nélkült kiadó Menhely Alapítványt is lehet támogatni a honlapján, míg a Város Mindenkié csoport olyan önkénteseket keres erre az időszakra, akik kifejezetten a hajléktalan-ellátásban segítenének.

Nagyon fontos: türelmet kérünk azoktól, akik szállásokat adnak ki! Most iszonyatos veszélybe kerültek azok, akik a társadalom peremén vannak, és valami kis jövedelemmel meg tudtak kapaszkodni egy szálláson, akár egy munkásszállón. Ők jó eséllyel veszíthetik el mostanában az állásukat, épp ezért kérünk türelmet azoktól, akik szállást adnak ki nekik, hogy ne rakják az utcára őket

– magyarázza Aknai Zoltán.

Eközben a fővárosi önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal és a terület szervezeteivel együtt folyamatosan tárgyal különböző épületek, ingatlanok közeljövőbeli megnyitásáról annak érdekében, hogy a koronavírusnak különösen kitett hajléktalanokat minél több helyen, kisebb zsúfoltság mellett lehessen elhelyezni. (Londonban ugyanakkor szállodák ajánlották fel jelenleg ki nem használt férőhelyeiket az utcán élőknek, Pozsonyban pedig egy konténervárost építenek a hajléktalanoknak.)

Amikor Iványi Gábortól azt kérdeztük, hogy témánk kapcsán mit üzenne a szélesebb nyilvánosságnak, a lelkész úgy válaszolt:

A hajléktalanok a társadalom legszegényebb tagjai. Méltatlanul bántja őket a nyilvánvalóan alkotmánysértő tilalom, amely kirekeszti őket Budapest és egyéb városok tereiről, és felhatalmazza a rendőröket, hogy őket onnan kiszorítsák. Ha valamit üzenhetnék a társadalomnak, az egyik a köszönet volna azok felé, akik azonnal készek voltak segíteni, önkéntes munkát vállalni. Kórházunk és rendelőintézetünk is folyamatosan működik, és itt bizony szükség volt fiatalabb ápolónők önkéntes beállására. Hálás köszönet a konyhai önkénteseknek, takarítóknak (mindezekből még szívesen fogadnánk újabb jelentkezőket), egészségügyiseknek vagy olyanoknak, akik szociális munkásként erejük megfeszítésével dolgoznak. Egyúttal hadd bátorítsam a társadalmat azzal, hogy minden rossz dologban van jó is. Azzal, hogy most kénytelenek voltunk lelassítani, és lemondani mindenféle gazdasági előretörésről, versenyről, fellélegezhetett a Föld, s talán a lelkünk is kitisztul egy kicsit. Itt az ideje, hogy megszabaduljunk a gyűlölet mérgező vírusaitól, és helyét elfoglalja a szolidaritás, egymás megbecsülése, az egymásra figyelés. Nincs a vírusnak ennél jobb ellenszere.

Megkérdeztük a fővárosi önkormányzatot, hogy milyen további átfogó intézkedéseket terveznek a hajléktalan-ellátást illetően, cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ.

Kiemelt kép:Marjai János/24.hu
Bűnbakká válhatnak a hajléktalanok, pedig a koronavírus irtózatos csapást mérhet rájuk
Alig esik szó róla, hogy miképp érinti a koronavírus a hajléktalan embereket. Nagyon komplex a probléma, amiről egyáltalán nem könnyű beszélni – de megpróbálunk.

Miközben sok szó esik a munkájukat a koronavírus miatt elvesztőkről, például a színpad nélkül maradt színészekről vagy az egészségügyileg különösen veszélyeztetett korosztályokról, alig beszélünk a társadalom peremén élők gondjairól, jóllehet, kitettségük, veszélyeztetettségük többszöröse egy átlag állampolgárénak. A koronavírus szempontjából talán a legsérülékenyebb társadalmi csoport, figyelembe véve az egészségügyi és a gazdasági szempontokat, épp a hajléktalanok – így summázható a terepen és az ellátásban dolgozó szakembereknek a véleménye, akiket arról kérdeztünk, hogy a vírus okozta helyzet milyen hatással van a hajléktalanokra, valamint azokra a szervezetekre, amelyek segíteni próbálnak nekik.
Nehéz beszélni róla

Az egészségügyi szempontokat nem kell túlságosan részletezni. A hajléktalanok közt sokan küzdenek krónikus betegséggel, az érintettek szervezete általában legyengült, de jócskán akadnak köztük idősek is, azaz halmozottan veszélyes lehet rájuk a vírus. De ezeken kívül is számos probléma és félelem merült fel a fővárosban mintegy 8–10 ezer fős társadalmi réteggel foglalkozó szakemberekben.

Például egyáltalán nem magától értődő a nyilvános beszéd a témáról.

Az egyik kerületi polgármester (akit azért nem nevezünk meg, mert az írásában kifejezetten kérte a szélesebb nyilvánosság mellőzését, illetve tanácsokat kér a helyzetre személyes ismerőseitől) egy, a magánoldalán megosztott posztjában arról ír, hogy a „legtöbbet most a hajléktalanellátó intézményekkel kellene törődni – ha ott összeomlik a szolgáltatás, akkor abból nagyon nagy gond lesz.” Majd így folytatja: „Nincs sátor, maszk, védőfelszerelés, teszt, nem tudják megoldani a zsilipelésüket, hogy szűrjék az esetleges vírushordozókat. (…) A fővárosban is nagyon sokat dolgoznak ezen, de kormányzati oldalon nehezen találni partnert, nincs vagy alig van kommunikáció velük. Dilemmázok, mert beszélni kellene erről, de közben meg nem rossz, hogy a hajléktalanok nincsenek még a közfigyelem fókuszában, mert ha oda kerülnek, abból félek, nem születik semmi jó.”

Épp ezért nem lepődtünk meg, amikor az egyik, a fővárosban meghatározó szerepet játszó intézmény vezetője azzal az indokkal nem akart a témáról beszélni a 24.hu-nak, mert tart tőle, hogyha a koronavírus összekapcsolódik a hajléktalanság fogalmával, akkor a „magyar társadalom jelenlegi mentális állapota miatt” könnyen válhat a fedél nélküli emberekből bűnbak, akik csak terjesztik a vírust, hiszen a szabadban, a közterületeken alszanak és élnek.

Mások, bár egyetértenek a félelem alapjával, de épp emiatt hangsúlyozzák: igenis beszélni kell a témáról.

A közvélemény ilyenkor, krízishelyzetekben könnyen a kirekesztett csoportok, emberek hibáztatása felé megy, és fontos látni, hogy nekik, a hajléktalanoknak nem volt jelentős szerepük a járvány világjárvánnyá növekedésében, viszont ők azok, akiket a legsúlyosabban érint a mostani helyzet. Minél sérülékenyebb valaki, annál inkább. Fontos, hogy a társadalmi többség ne forduljon szembe a sérülékenyebb rétegekkel, például ne csináljanak bűnbakot a hajléktalanokból sem

– mondja Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület alapító-vezetője.

Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány vezetője pedig azt mondja:

Nem attól kell félni, hogy a hajléktalan emberek továbbadják, hanem attól, hogy egyáltalán elkaphatják. Ők minden szempontból sokkal kiszolgáltatottabbak, védtelenebbek egy ilyen betegséggel szemben.

Csökkenő esélyek

Ezen túl is vannak jelentős problémák az ellátórendszerben. Csökkennek az életosztások a koronavírus miatt – erről több forrásunk is beszámolt. Vagy ott van a Fedél Nélkül esete, amelyet eddig közterületen terjesztettek, de mivel sokan maradnak otthon, többen is bevételtől esnek el, olyan pénztől, amit például a lakhatására fordíthatnak. Ezt hívják ördögi körnek.

Az Utcáról Lakásba Egyesületnek 60 olyan bérlője van, akiknek a civilek segítettek elérhető áron szociális bérlakásba jutni. „Vannak köztük, akik konyhán, szolgáltatásokban dolgoznak, vagy éppen alkalmi munkából élnek. A takarítót már elküldték, ahogy a konyhai kisegítőt és a rakodómunkást is” – mondja Kovács Vera. Az egyesületre – és más adománygyűjtő szervezetre is – jellemző a probléma: miközben nőnek a kiadásaik, mert például jobban kell segíteni a bérlőknek, addig a cégektől és a magánszemélyektől érkező támogatásuk máris csökkenni látszik a krízis hatására.

Az is probléma, hogyha vannak olyan ellátó intézmények, ahol már él a kijárási tilalom, ami ellentmondásos helyzetet eredményez. Azaz, ha még nem vesztette el munkáját (még ha csak alkalmi vagy részidős is), akkor azzal szembesül a hajléktalan, hogy választania kell: vagy beül napközben melegedni, étkezni, vagy elmegy dolgozni (ha nem kell valami miatt karanténban lennie, és egyáltalán van még munkája). Forrásaink visszatérő története, hogy van egy olyan réteg, amelynek tagjai azzal szembesültek az elmúlt héten, hogy azon a környéken, ahol élnek (például sátorban, lakókocsiban), kevesebben hoznak ételt nekik, azaz a jól bejáratott csatornáik sz
kültek, miután az emberek kevesebbet járnak az utcán.
Szállóhelyzet

A szállókon – Budapesten mintegy hatezren részesülnek ilyen ellátásban fővárosi, alapítványi vagy egyéb intézményekben – az egyik legkomolyabb probléma, hogy vagy egyáltalán nincs, vagy nincs elegendő védőfelszerelés, állítja az egyik intézményvezető. A maszknak – folytatja – nemcsak pszichikai előnyei lennének: az ilyen helyekre sajnos épp a szociális munkások vihetik be a fertőzést (hisz az ott élők a kijárási tilalom miatt már nem vihetik), oda, ahol esetenként 50–60 ember alszik egy légtérben. A segítők közül sokan – gyakran maguk is idős emberek – ráadásul több helyszínen is dolgoznak vagy önkénteskednek. A helyzet kezelése érdekében a fővárosi önkormányzat által összeállított, 80 oldalas, a hajléktalanszállók számára előírt koronavírus-protokoll a 60 év felettieket kontaktus nélküli munkára utasítja, illetve megtiltja, hogy egy-egy munkatárs – a fenti okok miatt – több intézményben dolgozzon a vírus ideje alatt.

A nehéz helyzet ellenére az emberek 90 százaléka jól veszi a szituációt, és betartja az előírásokat. Az előírt távolságot, a fokozott kézfertőtlenítést, a sorban állást a nappali intézményeknél

– mondja a szálláshelyet vezető forrásunk.

Iványi Gábor az általa alapított Oltalom Karitatív Egyesület tapasztalatairól és intézkedéseiről azt mondja: „Egyházunk (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) és felsőoktatási intézményünk (Wesley János Lelkészképző Főiskola) Dankó u. 11. szám alatti központi épületét jobból és balról egy-egy nagy befogadóképességű hajléktalanszálló veszi közre. Most a kicsit zsúfolt hajléktalanszállók még inkább szorongatott hellyé vállnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a kényszerű oktatási szünet miatt tantermeket nyitunk meg kisebb csoportokban való elhelyezés céljából. Az intézmény most is folyamatosan, 24 órában működik. Konyhánk – részben önkéntesek segítségével – minden nap megfőz legalább 200 adag ételt. Több kedves felajánlást (köztük pénzbelit is) kaptunk magánszemélyektől, valamint egyes önkormányzatoktól.” A józsefvárosi önkormányzat azt írta lapunknak: segítséget nyújtanak a hajléktalan emberek élelemmel való ellátásában. „Az Oltalom Dankó utcai központjának maszkokat szereztünk be, biztosítottunk számukra egy üres önkormányzati tulajdonú telket, nagyméretű sátrat, mobilvécéket.”


Türelmet kérnek

Amikor azt kérdezzük forrásainktól, hogy szerintük mit tehetnek azok az állampolgárok, akik segíteni szeretnének a hajléktalanoknak, a következőket mondják: főleg előre csomagolt étel jönne jól, akár éttermi felajánlás, de a Fedél Nélkült kiadó Menhely Alapítványt is lehet támogatni a honlapján, míg a Város Mindenkié csoport olyan önkénteseket keres erre az időszakra, akik kifejezetten a hajléktalan-ellátásban segítenének.

Nagyon fontos: türelmet kérünk azoktól, akik szállásokat adnak ki! Most iszonyatos veszélybe kerültek azok, akik a társadalom peremén vannak, és valami kis jövedelemmel meg tudtak kapaszkodni egy szálláson, akár egy munkásszállón. Ők jó eséllyel veszíthetik el mostanában az állásukat, épp ezért kérünk türelmet azoktól, akik szállást adnak ki nekik, hogy ne rakják az utcára őket

– magyarázza Aknai Zoltán.

Eközben a fővárosi önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal és a terület szervezeteivel együtt folyamatosan tárgyal különböző épületek, ingatlanok közeljövőbeli megnyitásáról annak érdekében, hogy a koronavírusnak különösen kitett hajléktalanokat minél több helyen, kisebb zsúfoltság mellett lehessen elhelyezni. (Londonban ugyanakkor szállodák ajánlották fel jelenleg ki nem használt férőhelyeiket az utcán élőknek, Pozsonyban pedig egy konténervárost építenek a hajléktalanoknak.)

Amikor Iványi Gábortól azt kérdeztük, hogy témánk kapcsán mit üzenne a szélesebb nyilvánosságnak, a lelkész úgy válaszolt:

A hajléktalanok a társadalom legszegényebb tagjai. Méltatlanul bántja őket a nyilvánvalóan alkotmánysértő tilalom, amely kirekeszti őket Budapest és egyéb városok tereiről, és felhatalmazza a rendőröket, hogy őket onnan kiszorítsák. Ha valamit üzenhetnék a társadalomnak, az egyik a köszönet volna azok felé, akik azonnal készek voltak segíteni, önkéntes munkát vállalni. Kórházunk és rendelőintézetünk is folyamatosan működik, és itt bizony szükség volt fiatalabb ápolónők önkéntes beállására. Hálás köszönet a konyhai önkénteseknek, takarítóknak (mindezekből még szívesen fogadnánk újabb jelentkezőket), egészségügyiseknek vagy olyanoknak, akik szociális munkásként erejük megfeszítésével dolgoznak. Egyúttal hadd bátorítsam a társadalmat azzal, hogy minden rossz dologban van jó is. Azzal, hogy most kénytelenek voltunk lelassítani, és lemondani mindenféle gazdasági előretörésről, versenyről, fellélegezhetett a Föld, s talán a lelkünk is kitisztul egy kicsit. Itt az ideje, hogy megszabaduljunk a gyűlölet mérgező vírusaitól, és helyét elfoglalja a szolidaritás, egymás megbecsülése, az egymásra figyelés. Nincs a vírusnak ennél jobb ellenszere.

Megkérdeztük a fővárosi önkormányzatot, hogy milyen további átfogó intézkedéseket terveznek a hajléktalan-ellátást illetően, cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ.

Kiemelt kép:Marjai János/24.hu
https://24.hu
Ezt olvassák mások:
Változtat nyitvatartásán a Spar
Megváltozik az összes hazai Spar és Interspar áruház nyitvatartása, írja a hvg.hu.
Koronavírus: Így hatnak a reményt keltő gyógyszerek
Hétvégén akár 20 fok is lehet de látnod kell mi jön utána
Müller Cecília tanácsokat adott a maszkviseléshez és a húsvéti tojás megmosásához is
  
Hatmilliárd forintért megvásárolható a luxusjacht amin Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Homolya Róbert MÁV-elnök is utazott már
  
Újabb gyár áll le, ezúttal Hódmezővásárhelyen
  
Operatív törzs: Minden kórházban van elég védőfelszerelés
  
Kapás Boglárka után újabb úszók jelentették be, hogy elkapták a koronavírust
  
Müller Cecília: Van olyan fertőzött gyerek, akinek az oxigéncserében segíteni kell
  
A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat
  
A TV2 elnöke tulajdonos lett az IndaMedia csoportban, az Indextől függetlenséget vár
  
Kedden kora délután újabb mélypontra ért a forint árfolyama: 360,07 forintba került egy euró
  
Fegyelmi eljárás indul, mert hétfőn Jászberény polgármestere arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a kisvárosban is megjelent a koronavírus
  
Az új koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek
  
TASZ: jogsértő, ahogy a kormány listázza a koronavírus áldozatait
  
Az EU Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt
  
Kovács Zoltán: A rendkívüli helyzet és az annak okán hozott rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel, valamint a magyar alkotmánnyal
  
Banános dobozokban érkező szájmaszkot kapott Belgium
  
A kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig hosszabbítja meg a rendkívüli intézkedések hatályát
  
Nyílt levélben közlik Müller Cecíliával a háziorvosok: nincs elég védőfelszerelésük
  
Kötelezővé teszi a szájmaszk viselését Siófok polgármestere
  
A vermonti szenátor Twitteren ítélte el a magyar kormány felhatalmazási törvényét, Novák Katalin visszaszólt
  
46 ezer esküvőt kell átszervezni a koronavírus miatt
  
Koronavírus Sajtóközpont: a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben közöljük
  
Néhány órára a koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető!
  
Kásler Miklós levelének meghamisított verziója terjed a közösségi oldalakon - A rendőrség is nyomoz
  
Koronavírus Spanyolországban: A műtétet sem az újszülött kislány, sem a neki életet adó anyuka nem élte túl
  
Ha nem lesz egyszerre túl sok beteg, nem omlik össze az egészségügy
  
Tíz óra sem telt el a szavazás után, már hatályba lépett az új törvény
  
A héten további vállalatokat választhatnak ki, ahol megjelennek majd a honvédelmi irányító törzsek
  
Örülnek a magyarok, hogy megjelentek a katonák a városokban - állítja a honvédelmi miniszter
  
Nem túl szép idővel búcsúzik a március - fagyra hajlamos helyeken -10 fok is lehet
  
Brüsszel: engedjék utazni a napszámosokat
  
Tömeges nyálminta: napok alatt le lehetne tesztelni a teljes magyar népességet
  
Attilának egyelőre ismeretlen módszerrel törték fel a bankszámláját, a járvány miatt pedig az ügyintézés is lelassult
  
Megjelentek a szállókon olyanok, akik korábban elsősorban munkásszállásokon, esetleg olcsóbb albérletben laktak
  
Több mint 500magyar tért haza a vesztegzár alá vont Tirolból
  
Szijjártó: megszorítások helyett adót csökkentettünk, segély helyett munkát adtunk
  
Magyarország: 16-ra nőtt a halottak száma és 492 azonosított fertőzött van
  
Egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje
  
egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje
  
Áder János: Ez nem a politikai haszonlesés ideje
  
Nem él az állami támogatással Vastag Tamás - Nem veszi el a lehetőséget rászoruló kollégáitól
  
"Apa nem akart kutyát, most azt állítja, eleve az Ő ötlete volt, hogy legyen"
  
Orbán Viktor: "kapnak egy esélyt, hogy bocsánatot kérjenek tőlünk"
  
Müller Cecília: A kijárási korlátozások működnek, az, hogy mindennap újabb fertőzésekről számolunk be, egy természetes dolog
  
Áder János: a kormány beszámolási kötelezettsége a járvány idején is megmarad
  
Gazdasági mentőcsomag: már megérkeztek Orbánhoz az új javaslatok
  
Gulyás: Idővel a rendőrök járnak majd ki elvégezni a koronavírustesztet mert nem lesz elég mentő
  
Tojással dobálták meg a karanténba zárt toldys diák nagymamájának házát
  
Brüsszel Orbánnak: Nem akadályozunk, de éberek vagyunk
  
Orbán: Ma nem tudom garantálni a magyaroknak, hogy lesz annyi maszk az országban, amit patikai forgalomban megtudnak vásárolni
  
Orbán megkapta a felhatalmazást
  
359 az euró - újabb történelmi mélypont
  
Öröm látni ahogy elvezetik a férfit aki egy mentőautó előtt büntetőfékezgetett
  
Orbán Viktor posztolt: "32 évvel ezelőtt összejöttünk"
  
Áder aláírta a felhatalmazási törvényt
  
Elmaradhat a vádemelés a baleset okozásával gyanúsított KDNP-s képviselővel szemben
  
Matolcsy: Nagy lehetőségeket rejt a válság
  
Orbán Viktor bejelentette: nagy gazdasági lépésre készül a kormány a járvány miatt
  
90 ember van karanténban: Koronavírusos egy érdi idősotthon lakója
  
Müller Cecilia: Nincs az a teszt, ami meggátolná a járvány terjedését
  
Szijjártó Péter: Számoljunk le mindenféle illúzióval, újra kell indítanunk a magyar gazdaságot
  
Szlávik: A súlyos betegek 10-15 százaléka kerül lélegeztetőgépre
  
Kövér László: Újjá fogjuk építeni a Kárpát-medencét
  
Kövér László úgy módosítaná a házszabályt, hogy a veszélyhelyzet alatt ne lehessen törvényjavaslatokat terjeszteni a parlament elé.
  
Kósa Lajos: Gondoskodni kell a rend fenntartásáról
  
Németh Szilárd: Mai ebéd: csirkeaprólék leves farhátból, nyakból
  
Háztartási hulladékot borítottak az árokpartra - elfogták őket
  
Orrcsonttöréssel végződött a közlekedési vita Zalaegerszegen
  
orrcsonttöréssel végződött a közlekedési vita Zalaegerszegen
  
Egymillió eurót adományoz Budapestnek Soros György
  
Bankszövetség: a magyar bankrendszer járvány idején is stabil
  
Egyetlen hét alatt 73 migránst tartóztattak föl a magyar hatóságok
  
Deutsch Tamás: Magyarország nem kap plusz támogatást a koronavírus elleni harcra
  
Nézőpont Intézet: Járványügyben mindenki kormánypárti
  
Rendkívüli járadékot kapnak Ferencvárosban a munkanélkülivé vált lakók
  
Két napig várt a koronavírustesztre: lélegeztetőgép tart életben egy 67 éves magyar férfit
  
Magyarország vállalná, hogy itt halmozzák fel az uniós egészségügyi készletek egy részét
  
Az egészségügy fontosabb: visszaküldte a focipályára kapott 120 milliót egy szabolcsi csapat
  
"Mivel a négyötöd ezt a csekket nem írta alá, most a Fidesz-kétharmad fogja a Fidesz-kormány számára"
  
Miért titok Magyarországon az, hogy hány egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal?
  
Ha a házelnök, majd a köztársasági elnök soron kívül aláírja, hétfőn éjfélkor hatályba is léphet a koronavírus-törvény
  
A Guardian szerint Orbán magához ragadja a hatalmat
  
A magyar-horvát határnál is lehet majd ingázni
  
15-re nőtt a halottak száma Magyarországon - Koronavírus
  
Kozmetikázták a koronavírusos szegedi rektor közleményét
  
Közel 4000 magyarországi ingatlan került külföldi állampolgárok tulajdonába egyetlen év alatt
  
Fontos információ az Ausztriába járó dolgozóknak, hogy rájuk nem vonatkozik a karantén
  
A minisztériumnak kellett közbelépnie, hogy ne legyen gond az áruszállítással
  
Pozitív a tesztje egy idősotthon több lakójának is Csongrád megyében
  
Mindenkit fel fog hívni a kormány
  
Az Orbán törvényjavaslat elleni petíciót több mint 100 ezer ember írta alá
  
Müller Cecília "Valóban nagyon különböző minőségűek az áruk"
  
Több százezer hibás maszkot rendelt Hollandia Kínából
  
Egy idős nő holttestére bukkantak Budapesten
  
A királynő és férje is kiköltözött a palotából - Koronavírussal fertőzött II. Erzsébet egyik legközelebbi embere
  
Zenés videóval üzent Orbán: "Egyetlen magyar sincs egyedül"
  
Müller Cecília: fiatalok is megfertőződtek koronavírussal
  
3 millió maszk érkezett Budapestre vasárnap
  
A főváros külön szűrni fogja az egészségügyi dolgozókat
  
Élvezet végig nézni ahogy a rendőrök az autós üldözés után földre tepertek egy unokázós csalót
  
A járműiparban százezernél is több munkahely szűnhet meg a koronavírus-járvány miatt Németországban
  
Müller Cecília azt javasolja: a mostani időszakban érdemes hipós vízben áztatni a tojásokat
A húsvét közeledtével mennyire jelent fertőzésveszélyt az őstermelőtől származó sonka, a kolbász és a tojás? – kapta a kérdést az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cec...
  
Müller Cecília tanácsokat adott a maszkviseléshez és a húsvéti tojás megmosásához is
Az operatív törzs keddi tájékoztatóján a tisztifőorvos tanácsokat adott a maszkviseléshez és a húsvéti tojás megmosásához is, az viszont nem derült ki, hogy tesztelik-e a kórházban f...
  
Hatmilliárd forintért megvásárolható a luxusjacht amin Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Homolya Róbert MÁV-elnök is utazott már
A három évvel ezelőtti értékénél négymillió euróval olcsóbban meg lehet venni a Lady Mrd-t. 16,9 millió euróért, azaz nagyjából hatmilliárd forintért megvásárolható a máltai bej...
  
Újabb gyár áll le, ezúttal Hódmezővásárhelyen
Április 10-től előreláthatólag két hétre zár be a Villeroy & Boch Magyarország Kft. gyára a koronavírus-járvány miatt. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. az anyavállalat döntése ...
  
Operatív törzs: Minden kórházban van elég védőfelszerelés
Megérkeztek az első visszajelzések az operatív törzshöz a kórházak mellé kirendelt kórházparancsnokoktól, eszerint „minden egyéni védőfelszerelés, mind az egészségügyi dolgozókna...
  
Kapás Boglárka után újabb úszók jelentették be, hogy elkapták a koronavírust
Kapás Boglárka után újabb úszók jelentették be, hogy elkapták a koronavírust. Horváth Dávid és Kozma Dominik is közösségi oldalon jelentették be, ők is külföldön voltak edzőtárba...
  
Müller Cecília: Van olyan fertőzött gyerek, akinek az oxigéncserében segíteni kell
Cikkünket frissítjük! Az Operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta: az eltelt 24 órában 46 fővel emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma, 492-re. Az eddig ...
  
A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat
Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere tíz nappal ezelőtt hivatalos levelet küldött a halottvizsgálatot végző orvosok részére, amelyben az új koronavírusban ...
  
A TV2 elnöke tulajdonos lett az IndaMedia csoportban, az Indextől függetlenséget vár
Az IndaMedia Csoport társtulajdonosa lett Vaszily Miklós, miután megvásárolta a médiacsoport 50 százalékos tulajdonrészét Oltyán Józseftől – közölte a Portfolio.hu-nak adott interjúb...
  
Kedden kora délután újabb mélypontra ért a forint árfolyama: 360,07 forintba került egy euró
Kedden kora délután újabb mélypontra ért a forint árfolyama, írja a portfolio.hu. Így 359,7455 forintig emelkedett az euró jegyzése. Egy óra után nem sokkal pedig már 360,07-nél járt a...
  
Fegyelmi eljárás indul, mert hétfőn Jászberény polgármestere arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a kisvárosban is megjelent a koronavírus
Fegyelmi eljárás indul, mert hétfőn Jászberény polgármestere arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a kisvárosban is megjelent a koronavírus – írja a hvg.hu. Budai Lóránt bejelentésér...
  
Az új koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek
Az új koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek – hívta fel a figyelmet kedden a Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ). A szerv...
  
TASZ: jogsértő, ahogy a kormány listázza a koronavírus áldozatait
Nem elfogadható, hogy az adatokat időrendi sorrendben, sorszámmal megjelölve és minden egyes személyhez érzékeny egészségügyi információkat rendelve hozták nyilvánosságra – írja kö...
  
Az EU Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt
Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által hétfőn elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt és annak kormányzati végrehajtását – közölte Er...
  
Kovács Zoltán: A rendkívüli helyzet és az annak okán hozott rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel, valamint a magyar alkotmánnyal
Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által hétfőn elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt és annak kormányzati végrehajtását – közölte Er...
  
Banános dobozokban érkező szájmaszkot kapott Belgium
Az észak-belgiumi Flandria százezer, használhatatlan szájmaszkot kapott Kolumbiától, több közülük szennyezett csomagolásban érkezett, ezért úgy döntöttek, hogy nem használják azokat ...
  
A kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig hosszabbítja meg a rendkívüli intézkedések hatályát
A kormány az Országgyűléstől kapott hétfői felhatalmazása alapján elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések meghosszabbítását ...
  
Nyílt levélben közlik Müller Cecíliával a háziorvosok: nincs elég védőfelszerelésük
Az ötven sebészeti szájmaszk és a három FFP1 típusú maszk nem elég a biztonságos betegellátáshoz. Védőfelszerelés nélkül az életkori korlát miatt hozzávetőleg felére csökkent ala...
  
Kötelezővé teszi a szájmaszk viselését Siófok polgármestere
Április 2-ai hatállyal elrendelem, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba...
  
A vermonti szenátor Twitteren ítélte el a magyar kormány felhatalmazási törvényét, Novák Katalin visszaszólt
Bernie Sanders vermonti szenátor Twitteren ítélte el a magyar kormány felhatalmazási törvényét. Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkárnak nemrég Twitteren visszaszólt a de...
  
46 ezer esküvőt kell átszervezni a koronavírus miatt
A Bankmonitor 2019. szeptemberi kutatása alapján körülbelül 3 millió forint az átlagköltsége egy magyar lagzinak, amelyből a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint mintegy 50 ez...
  
Koronavírus Sajtóközpont: a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben közöljük
A lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben közöljük. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak ...
  
Néhány órára a koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető!
A lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben közöljük. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak ...
  
Kásler Miklós levelének meghamisított verziója terjed a közösségi oldalakon - A rendőrség is nyomoz
Az EMMI minisztere levelének meghamisított verziója terjed a közösségi oldalakon. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt nyomoz. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások M...
  
Koronavírus Spanyolországban: A műtétet sem az újszülött kislány, sem a neki életet adó anyuka nem élte túl
Mindössze 37 éves korában elhunyt egy spanyol származású kismama, aki bár házi karanténban volt, mégis elkapta az új koronavírus-fertőzést. A kismamáról úgy tudni, teljesen egészs...
  
Ha nem lesz egyszerre túl sok beteg, nem omlik össze az egészségügy
Magyarország — Eredményesnek látszanak a magyarországi járványellenes intézkedések, úgy tűnik, időben hoztunk jó döntéseket, és talán megússzuk a káosz kialakulását. Jakab Ferenc...
  
Tíz óra sem telt el a szavazás után, már hatályba lépett az új törvény
Tíz óra sem telt el a szavazás után, már hatályba lépett az új törvény. Nem sokkal éjfél előtt megjelent a Magyar Közlöny. Az egész kiadványban mindössze egyetlen jogszabály szer...
  
A héten további vállalatokat választhatnak ki, ahol megjelennek majd a honvédelmi irányító törzsek
Száznyolc kórházból 51-ben katonák lettek a kórházparancsnokok - mondta a honvédelmi miniszter az M1-en. Azt is közölte: a héten további vállalatokat választhatnak ki, ahol megjelennek m...
  
Örülnek a magyarok, hogy megjelentek a katonák a városokban - állítja a honvédelmi miniszter
Száznyolc kórházból 51-ben katonák lettek a kórházparancsnokok - mondta a honvédelmi miniszter az M1-en. Azt is közölte: a héten további vállalatokat választhatnak ki, ahol megjelennek m...
  
Nem túl szép idővel búcsúzik a március - fagyra hajlamos helyeken -10 fok is lehet
Nem túl szép idővel búcsúzik a március. Szokatlanul hideg idő várható: kora délután még 6-10 fok lehet, késő estére viszont +2 és -3 fok közé hűl le a hőmérséklet, de a szélvé...
  
Brüsszel: engedjék utazni a napszámosokat
Hétfőn ajánlásokat jelentetett meg az Európai Bizottság, hogyan kellene rugalmasnak lenniük a tagállamoknak a járvány miatt elrendelt határzárak idején. A felhívásban többek között ...
  
Tömeges nyálminta: napok alatt le lehetne tesztelni a teljes magyar népességet
Glattfelder Tamás közgazdász és Török Ákos informatikus már hosszabb ideje foglalkozik egészségügyi problémák megoldásával. Mikrobiológus és genetikus barátaik bevonásával hétfőr...
  
Attilának egyelőre ismeretlen módszerrel törték fel a bankszámláját, a járvány miatt pedig az ügyintézés is lelassult
Attilának egyelőre ismeretlen módszerrel törték fel a bankszámláját, a járvány miatt pedig az ügyintézés is lelassult. A csaló köddé vált, a rendőrség nyomoz, az OTP Bank szerint ő...
  
Megjelentek a szállókon olyanok, akik korábban elsősorban munkásszállásokon, esetleg olcsóbb albérletben laktak
Ezres nagyságrendben jelentek meg a szállókon. A fővárosi hajléktalan-ellátórendszerben már érzik a koronavírus hatását. Megjelentek a szállókon olyanok, akik korábban elsősorban mu...
  
Több mint 500magyar tért haza a vesztegzár alá vont Tirolból
Négy autóbuszból és a közel 150 személygépkocsiból álló konvojjal hazatért hétfő éjjel 502 magyar a korábban karantén alá helyezett tiroli településekről – jelentette be Szijjár...
  
Szijjártó: megszorítások helyett adót csökkentettünk, segély helyett munkát adtunk
A nemzetközi “liberális mainstream ismételten össztűz alá vette Magyarországot” – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd reggeli Facebook-bejegyzésében azokr...
  
Magyarország: 16-ra nőtt a halottak száma és 492 azonosított fertőzött van
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus be...
  
Egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje
A mai nap bekövetkezett az, amitől mindannyian tartottunk… de amire valahol mindannyian számítottunk: egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje – írta h...
  
egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje
A mai nap bekövetkezett az, amitől mindannyian tartottunk… de amire valahol mindannyian számítottunk: egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje – írta h...
  
Áder János: Ez nem a politikai haszonlesés ideje
Ez nem a politikai haszonlesés ideje. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény nem határidő nélküli, a kormány felhatalmazása nem korlátlan - közölte Áder János államfő, m...
  
Nem él az állami támogatással Vastag Tamás - Nem veszi el a lehetőséget rászoruló kollégáitól
Nem veszi el a lehetőséget rászoruló kollégáitól az énekes: Vastag Tamás hosszú posztban fejtette ki, miért nem pályázik állami támogatásra, pedig – mint írta – neki sincs sok pé...
  
"Apa nem akart kutyát, most azt állítja, eleve az Ő ötlete volt, hogy legyen"
Szinte már-már teljesen általános az alábbi forgatókönyv, ami akkor zajlik le, ha a család egyik tagja új háziállatot szeretne: általában mindig a gyerekek állnak elő az ötlettel, a sz...
  
Orbán Viktor: "kapnak egy esélyt, hogy bocsánatot kérjenek tőlünk"
Eddig 225 milliárd forintot költöttek védekezési felszerelésekre, felkészülésre, járványkórház építésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén...
  
Müller Cecília: A kijárási korlátozások működnek, az, hogy mindennap újabb fertőzésekről számolunk be, egy természetes dolog
Az Operatív Törzs ismét online tartotta meg sajtótájékoztatóját. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, országos kórházfőparancsnok a sajtótájékoztatón elmondta, Orbán Viktor miniszter...
  
Áder János: a kormány beszámolási kötelezettsége a járvány idején is megmarad
A mai napon az Országgyűlés sürgős eljárás keretében elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot. A törvény megfelel az Alaptörvény előírásainak, nemzetk...
  
Gazdasági mentőcsomag: már megérkeztek Orbánhoz az új javaslatok
Miután Orbán Viktor hétfő reggel a gazdasági élet legfontosabb szereplőivel és a kormány tagjaival egyeztetett, meg is érkezett az első javaslatcsomag a kormányhoz, amit a Magyar Kereskede...
  
Gulyás: Idővel a rendőrök járnak majd ki elvégezni a koronavírustesztet mert nem lesz elég mentő
Egyre több tesztet végeznek majd el, ha nem lesz elég mentő, a rendőrök veszik át a feladatot. Gulyás Gergely miniszter azt mondta, veszélyhelyzet alatt is ülésezhet az Országgyűlés. ...
  
Tojással dobálták meg a karanténba zárt toldys diák nagymamájának házát
A diák sajnálja, hogy emberek így bánnak a fertőzöttek családtagjaival, és hálás az egészségügyi dolgozóknak, akik embertelen körülmények között is helytállnak. A fiút kiengedték...
  
Brüsszel Orbánnak: Nem akadályozunk, de éberek vagyunk
Az Euronews megkérdezte az Európai Bizottság szóvivőjét, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a magyar miniszterelnök felszólította a brüsszeli testület, hogyha segíteni nem tudnak, akkor legalá...
  
Orbán: Ma nem tudom garantálni a magyaroknak, hogy lesz annyi maszk az országban, amit patikai forgalomban megtudnak vásárolni
Két olyan kérdést tett fel, „amikkel magam is nagyon sokat foglalkozom, és sokat is gondolkodok rajta”, kezdte a válaszát a jobbikos Lukács Lászlónak a miniszterelnök a hétfői parlamen...
  
Orbán megkapta a felhatalmazást
Érvényben maradhatnak a veszélyhelyzetben hozott rendeletek, határidő nélkül. Szigorúbban bünteti a Btk. a rémhírterjesztést. Elfogadta az Országgyűlés kormánypárti többsége hétf...
  
359 az euró - újabb történelmi mélypont
Miután a múlt héten szinte mindvégig 354-355 forint volt egy euró ára, amint a hétfői kereskedés elkezdődött, látványosan esni kezdett az árfolyam, írja a hvg.hu. A nap jelentős rész...
  
Öröm látni ahogy elvezetik a férfit aki egy mentőautó előtt büntetőfékezgetett
Egy törteli lakos közlekedett autóval Martfű külterületén két napja este, amikor utolért egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót. Az autó vezetője ennek e...
  
Orbán Viktor posztolt: "32 évvel ezelőtt összejöttünk"
Tizenkilencedik nap. Bár most mindannyian legalább másfél méterre vagyunk egymástól, 32 évvel ezelőtt összejöttünk, és útjára indítottuk a Fideszt. Boldog születésnapot! Day ninetee...
  
Áder aláírta a felhatalmazási törvényt
A törvény megfelel az Alaptörvény előírásainak a köztársasági elnök szerint. A mai napon az Országgyűlés sürgős eljárás keretében elfogadta a koronavírus elleni védekezésrő...
  
Elmaradhat a vádemelés a baleset okozásával gyanúsított KDNP-s képviselővel szemben
Január 31-étől számítva fél évre felfüggesztették az ügyészségi eljárást Aradszki Andrással, a KDNP országgyűlési képviselőjével szemben, írja az Átlátszó. Aradszki mentelmi...
  
Matolcsy: Nagy lehetőségeket rejt a válság
Drámaian indult a 2020-as évtized, de a következő hét év, sőt az egész évtized is hasonlóan viharos lehet. A hét napsütéses évre következő hét borúsabb év mindig nehezebb, a kockáz...
  
Orbán Viktor bejelentette: nagy gazdasági lépésre készül a kormány a járvány miatt
A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn Budapesten. Orbán Viktor ...
  
90 ember van karanténban: Koronavírusos egy érdi idősotthon lakója
Szoros kontaktusba kerülhettek a beteggel, az elrendelt elkülönítés április 6-ig tart. A járási tiszti főorvos elrendelte a Szent József Idősek Otthona valamennyi lakójának járványügy...
  
Müller Cecilia: Nincs az a teszt, ami meggátolná a járvány terjedését
Földrajzi gócpont nincs, de a vírus az ország egész területén jelen van. Hétfőn reggel közölték, hogy újabb két ember halt meg a koronavírus miatt Magyarországon, ezzel 15-re nőtt az...
  
Szijjártó Péter: Számoljunk le mindenféle illúzióval, újra kell indítanunk a magyar gazdaságot
Szijjártó Péter külügyminiszter napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a világ legnagyobb gazdagsági erőivel rendelkező országai is elképesztő kihívásokkal néznek szemben a ...
  
Szlávik: A súlyos betegek 10-15 százaléka kerül lélegeztetőgépre
Az infektológus szerint a járvány kibontakozásával az enyhe tünetekkel rendelkezők otthon is gyógyulhatnak. Hétfő reggel tette közzé a kormányzati tájékoztató portál, hogy meghalt ...
  
Kövér László: Újjá fogjuk építeni a Kárpát-medencét
„Most új történetet írunk. Száz évvel Trianon és harminc esztendővel a rendszerváltoztatás után arról kell beszélnünk, hogy nagy munkában vagyunk: újjá fogjuk építeni a Kárpát-m...
  
Kövér László úgy módosítaná a házszabályt, hogy a veszélyhelyzet alatt ne lehessen törvényjavaslatokat terjeszteni a parlament elé.
A felhatalmazási törvény után újabb négyötödös többséget igénylő törvény kerülhet az országgyűlés elé. Kövér László házelnök úgy módosítaná a házszabályt, hogy a veszé...
  
Kósa Lajos: Gondoskodni kell a rend fenntartásáról
A Honvédelmi Bizottság elnöke elmondta, több kisvállalkozás is jelentkezett, hogy szeretne segítséget nyújtani.Kósa Lajos, a Honvédelmi Bizottság elnöke arról beszélt, hogy Magyarorszá...
  
Németh Szilárd: Mai ebéd: csirkeaprólék leves farhátból, nyakból
Mai ebéd: csirkeaprólék leves farhátból, nyakból, pásztortarhonya - "csakazértis" maradékokból - és friss tejfölös-fokhagymás ubisali. Csütörtöki krinolinos paprikás krumpli, pént...
  
Háztartási hulladékot borítottak az árokpartra - elfogták őket
A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra. Egy önkormányzati dolgozó tett 2019. október...
  
Orrcsonttöréssel végződött a közlekedési vita Zalaegerszegen
A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát. Egy helyi férfi 2019. november 7-én 12 óra 30 perc körül Nemeshetésen, a Petőfi Sándor utcában egy közlekedési konfliktust k...
  
orrcsonttöréssel végződött a közlekedési vita Zalaegerszegen
A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát. Egy helyi férfi 2019. november 7-én 12 óra 30 perc körül Nemeshetésen, a Petőfi Sándor utcában egy közlekedési konfliktust k...
  
Egymillió eurót adományoz Budapestnek Soros György
A Nyílt Társadalom Alapítvány közleménye szerint Soros György 1 millió euróval támogatja Budapestet a koronavírus elleni küzdelemben. Soros azt írja, hogy mindenki veszélyben van a jár...
  
Bankszövetség: a magyar bankrendszer járvány idején is stabil
A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni - mondta Kov...
  
Egyetlen hét alatt 73 migránst tartóztattak föl a magyar hatóságok
Harminchárom határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken tizenhárom, szombaton és vas...
  
Deutsch Tamás: Magyarország nem kap plusz támogatást a koronavírus elleni harcra
Az MSZP utolsóként megmaradt EP-képviselője, Ujhelyi István az Európai Uniónak a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében a tagállamok számára javasolt pénzügyi támogatásaival...
  
Nézőpont Intézet: Járványügyben mindenki kormánypárti
Sikerült a többséget meggyőznie a kormánynak a koronavírus-törvény hatálya és a járványügyi rémhírterjesztés elleni fellépés kapcsán - közölte legfrissebb, ezer ember telefonos me...
  
Rendkívüli járadékot kapnak Ferencvárosban a munkanélkülivé vált lakók
A polgármester jelentette be a Facebook-ldalán: 300 millió forintot különítenek el erre a célra. Április közepétől lehet majd igényelni a különleges, pndémiás munkanélküli járadék...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum