Nejlonszatyorban adták át a fideszes honatya emberének a vaskos kenőpénzt


Nejlonszatyorban adták át a fideszes honatya emberének a vaskos kenőpénzt.



Nem volt túl elővigyázatos a hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes parlamenti képviselő, Boldog István, aki a Blikk információi szerint örömében egyenesen Ausztriába szaladt bizalmasával méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolni abból a 20 millió forintos kenőpénzből, amelyet az ügyészség szerint 2019-ben kapott társaival az ügyben szintén megvádolt vállalkozótól, M. Róberttől, lezsírozott projektek ellentételezéséért.

Az üzletember a pénzt nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában. A pénzfutár ezután K. Péternek adta át a milliókat, aki Boldog István elé vitte az összeget a Graphisoft Park egyik irodájába. Most a nyomozati anyagokból – amelyek jelentős része a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatási jegyzőkönyveiből áll – újabb részletek váltak világossá arról, hogy Boldog és társai hogyan osztották fel a pénzt és mire költöttek belőle.

Ismert, Boldog István és nyolc társa ellen tavaly emeltek vádat vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog jobbkezének tartott Fehér Petrát. A nő, a büntetőeljárás másodrendű vádlottja, korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. A lapunk birtokába jutott vádirat szerint a Boldoghoz köthető kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen manipulálta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek.

A két évvel ezelőtt bezsebelt 20 milliós kenőpénzről Boldog bizalmasa, K. Péter 2019-es kihallgatásán a következőket mondta. „Nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban Fehér Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak” – szögezte le kihallgatóinak K. Péter, aki szerint eredetileg 30 millió forintban, a vállalkozónak megítélt összeg 10 százalékában egyeztek meg M. Róberttel, de abból csak 20 milliót kaptak meg.

A maradék 10 millióhoz végül azért nem jutottak hozzá, mert Hadházy Ákos független képviselő 2019-es októberi sajtótájékoztatója után egyértelművé vált: az ügyészség Boldog István ellen nyomoz.


K. Péter a kihallgatásán azt is elmondta, ő, Fehér Petra és Boldog István egy irodában harmadolták el a pénzfutártól átvett 20 milliót, majd a beszélgetésekben „Barbi” álnéven emlegetett Fehér egy mosolygós smile-t küldött internetes üzenetben M. Róbertnek, jelezve a vállalkozónak, hogy megtörtént a kifizetés.

Döbbenetes, de az egyik lehallgatott telefonbeszélgetésből, ami Fehér Petra és K. Péter között zajlott, az derült ki: még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba, ám erről végül letettek.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....