Kövér: effektív elmebajosok így vagy úgy, valamilyen okból kifolyólag kerültek az ország vezető pozícióiba

Kövér László volt a Polgári mulató című rendezvénysorozat legutóbbi vendége. A Hír TV által rögzített beszélgetésben sarkos kijelentések hangzottak el, amikor a házelnök véleményét kérdezték Márki-Zay Péterről.

Kövér László többek között azt mondta, hogy az ellenzéki előválasztás győztesének semmi köze a kereszténydemokráciához, szerinte a kereszténydemokrata politizálás jövőjébe Márki-Zay Péter nem tartozik bele.



Mert gyümölcséről ismerszik meg a fa. Az egy dolog, hogy ő mit mond magáról, de az, hogy a világ fontos dolgairól mit mond, az mégiscsak fontosabb. Úgy értem, hogy jobban eligazít azzal kapcsolatban, hogy ő kicsoda, micsoda, honnan jött és hová megy, mint az, hogy ő egyébként magát hogyan címkézi

– hangzott az indoklás az Országgyűlés elnökétől, aki arról is beszélt, hogy nem hisz Márki-Zay Péternek.

Nekem az a véleményem róla, mint a volt miniszter úrnak a Bajnai-kormányban. Vagy inkább Deutsch Tamásnak, hogy nem futó, futó nélküli bolond. Bocsánat, csak idéztem

– utalt Kövér László többek között Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere egyik Facebook-hozzászólására, amikor futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert. Ezt a kijelentését egyébként Oszkó Péter később kontextusba helyezte, és elnézést kért miatta. Deutsch Tamás viszont mélyen egyetértett egy Twitter-bejegyzésben az eredeti kijelentéssel.


A házelnök azt is kihangsúlyozta:

Tragédia történt jó néhányszor, amikor effektív elmebajosok így vagy úgy, valamilyen okból kifolyólag kerültek az ország vezető pozícióiba. A két dolog sajnos nem zárja ki egymást, a demokrácia egyébként is veszélyes üzem.

A házelnök úgy véli, ez a veszély most is fenyeget bennünket.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....