Kértem az apát, hogy ne csinálja ezt - irreálisan magas összeget követel az apa akinek fia csúszdabalesetet szenvedett


Hazánkban soha nem látott összegről nyújtott be kártérítési igényt jelölt meg a bíróságnak beadott iratokon Szajnik Vince családja.


Augusztusban írtuk meg, hogy a fiú 2016 júniusában balesetet szenvedett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén található élményfürdőben. Egy csúszdáról leérve hat percig volt víz alatt és az oxigénhiány miatt agykárosodás lépett fel nála.

A baleset közben mobilon csevegő úszómester felelősségét a bíróság megállapította és tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az apa elmondta, hogy a történtek óta éber kómában fekvő gyermekének ápolása felemészti a család erejét. Ezért Szajnik János a bírósághoz fordult, hogy a fürdőtől kártérítést és sérelemdíjat követeljen. Nem is akármennyit! Összesen mintegy 75,3 milliárd forintot! A Debreceni Törvényszék részéről megerősítették lapunknak az összeg nagyságát.

Úgy tudjuk, Szajnik János a fia gondozásához szükséges speciális gép árát ötvenmillió forintra tette és többek között felszámolta a szükséges kezelések, illetve az ápolást végző emberek órabérét is, de szerepel az összegben személyiségi jogok megsértése is.

Az apa igényét irreálisan magasnak mondták a Blikk által megkérdezett ügyvédek a hazai, de még a nemzetközi joggyakorlatban is. Így látta a felperesek ügyvédje, Helmeczy László is.

- Kértem az apát, hogy ne csinálja ezt, mert a perköltség felemészti az összes követelésünket. Közöltem vele, hogy így a gyerekével tol ki. Miután ezt nem fogadta el, mondtam neki, hogy itt van vége és lemondtam a képviseletét. A magyar ítélkezési gyakorlathoz képest rettenetesen eltúlzott az összeg, amire az apa igényt tart, amit szakmailag nem tudtam bevállalni, bármennyire is sajnálom a családot. A gyereket továbbra is képviselem és az édesanyját, a kisfiú lánytestvérét és az anyai nagymamát is. Öt éve ingyen viszem nekik az ügyeket részvétből – jegyezte meg az ügyvéd, aki a kómában fekvő Vincének hatvan millió forintot szeretne kiharcolni.

Szajnik János, akinek hirtelen új ügyvédet kell keresnie, a perfelvétel előtti napra levitte a kártérítési igényét 3 milliárd 11 millió forintra, ami még szintén jelentős összeg és szinte biztosnak tűnik, hogy ennyit nem ítélnek meg neki.

A fürdőt képviselő ügyvéd a Blikket arról tájékoztatta, hogy a cég nyitott volt arra, hogy lehetőségekhez mérten anyagilag megpróbálja kárpótolni a családot, de ettől elzárkóztak és még társaság által felajánlott természetbeni juttatást sem fogadták el.

Az eddigi legnagyobb kártérítést Magyarországon ugyan csak Helmeczy László érte el: 200 millió forintos kártérítést ítéltek meg a 2009-ben szíven szúrt Marian Cozma családjának, amit a mai napig nem kaptak meg. A 2017. január 20-án történt veronai buszbalesetben életét vesztett 18 fő hozzátartozói összesen 1,89 milliárd forintot kaptak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....