Nyílt átrendeződés: óriási vagyont szerzett meg Tiborcz István Mészáros Lőrinctől

A miniszterelnök veje az elmúlt időszakban rendkívüli munkabírással halmozta fel az újabbnál újabb szállodákat: átvett két osztrák síhotelt és egy mátraházi wellness hotelt Mészáros Lőrinctől, de rátette a kezét egy belvárosi butikhotelre is, és szerzett még egy belpesti, Dorottya utcai szállodát. Aztán amikor Marbellára költözött családjával, a spanyolországi Costa del Solon is beszerzett egy 84 szobás szállodát.

A Válasz Online most utánanézett, miből futhatja Tiborcz István cégének ilyen ütemű terjeszkedésre, és a cégiratokból az egyik legkevésbé meglepő választ kapták: nagyrészt Mészáros Lőrincék nemzetstratégiai bankholdingjától kap kölcsönöket.

A BDPST Group 60 milliárdos banki adósságállományából 55 milliárdot kaptak a Magyar Bankholding tagintézményeitől (Takarék-csoport, MKB, Budapest Bank) . „Ha Tiborcz Istvánék valamilyen különös oknál fogva mégsem tudnák fizetni a következő években a hiteleik törlesztőrészleteit, akkor az exkluzív ingatlanok többségénél Mészáros Lőrinc épülő bankholdingja veszi majd át a rendelkezési jogot. Vagyis a megszerzett vagyon mindenképp ugyanabban a körben marad. A felcsútiban” - jegyzi meg a lap.

A hiteleket ezekre az ingatlanokra vették fel:

Hotel Dorothea; Budapest V., Dorottya utca 2. (kivitelezés alatt) – 40,14 milliárd forint kölcsön a Takarékbanktól;
D8 Hotel; Budapest V., Dorottya utca 8. (új szerzemény) – 6,7 milliárd kölcsön az MKB Banktól;
A volt Iberostar Grand Hotel; Budapest V., Október 6. utca 26. (új szerzemény) – 5,21 milliárd kölcsön a Budapest Banktól;
Adria-palota; Budapest V., Zoltán utca 18. (felújítás alatt) – legalább 3,025 milliárd kölcsön a Budapest Banknak. Itt lap szerint a széljegyen már az is látszik, hogy a pénzintézet egy újabb, egyelőre ismeretlen összegű kölcsönt is biztosított a projektvállalatnak.



Ezek mellett Tiborczék az állami résztulajdonú Gránit Banktól is vettek fel hiteleket például a turai kastélyra vagy az Andrássy úti Alice Hotelre. A tarcali Andrássy Kúria & Spa-ra pedig a Magyar Fejlesztési Bank adott nekik kölcsön. Ugyanakkor több ingatlannál, így az ausztriai és a spanyolországi hoteleknél egyelőre nem látszik, hogy kellett-e hitelt felvenniük.

A BDPST Group sajtósa a lapnak csak annyit válaszolt, hogy a csoport az ingatlanpiaci akvizícióinak finanszírozását saját forrásból, illetve banki finanszírozásból biztosítják, mivel azonban a finanszírozás részletei üzleti titoknak minősülnek, így azokról nem közölnek részleteket.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen