62 milliót loptak el egy banki ügyintéző segítségével egy budapesti nő számlájáról

Egy banki ügyintéző bevonásával több mint 60 millió forintot loptak el egy nő bankszámlájáról - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.



A közlemény szerint a budapesti nő április 9-én megdöbbenve látta, hogy a bankszámláján lévő 62 millió forintot érő értékpapírjait a tudta és beleegyezése nélkül eladták és a pénzt egy ismeretlen számlára utalták.



A nyomozás során kiderült, hogy K. Györgyné és szökésében lévő élettársa, Balogh Sándor rávette V. Gergő banki ügyintézőt, hogy a nő számlájához biztosítson nekik netbankon keresztül hozzáférést.



A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi - H. János és F. László - segítette; ők arról gondoskodtak, hogy legyen egy olyan bankszámla, amelyre a pénzt átutalhatják.



A rendőrök július 7-én budapesti lakásán elfogták K. Györgynét, a nő és élettársa használatában lévő gépkocsikban majdnem 54 millió forintot és egymillió forint értékű ékszereket találtak. A pénzt, az ékszereket és a nagy értékű autókat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítése érdekében lefoglalták - tették hozzá.



A 47 éves K. Györgynét különösen nagy kárt okozó csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.



A nyomozók a 25 éves V. Gergőt bűnsegédként, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a bíróság elrendelte az ő letartóztatását is.



Az 58 éves F. Lászlót és a szintén 58 éves H. Jánost bűnsegédként, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ők szabadlábon védekeznek.



A rendőrök elfogatóparancsot adtak ki K. Györgyné társa, a 37 éves budapesti Balogh Sándor ellen.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen