Orbán füstbe ment terve: Szigorúan fogják ellenőrizni a kettős állampolgárokat Ukrajnában

Pénteki ülésén az ukrajnai kettős állampolgárság kérdését is vizsgálta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO). Szerintük a kormánynak olyan törvénytervezetet kell kidolgoznia, amellyel kiszűrhetik a kettős állampolgárokat − közölte Olekszij Danilov, az RNBO titkára a tanácskozás után.

Ahogy a Kárpáthír is megírta, a tanács titkára szerint a kettős állampolgárság kérdése egyfajta kihívást jelent, ezért arra utasították az ukrán kormányt, hogy két hónapon belül terjesszen elő törvénytervezetet a kettős állampolgárokkal szemben. Ez azért fontos, hogy a hatóságok tudják, hogy az állami tisztségekre pályázó személyek nem kettős állampolgárok.

Danilov szerint nem lehetséges, hogy valaki kettős állampolgárként töltsön be állami tisztséget. Ha mégis meg szeretné tenni, le kell mondania a másik állampolgárságáról. Továbbá megjegyezte, hogy Ukrajnában létre kell hozni egy különleges szervet, amely a kettős állampolgárság kérdését fogja ellenőrizni többszintű igazolási rendszer mellett.

Szerda délelőtt a szlovák kormány is elfogadta az állampolgársági törvényre vonatkozó módosításait, ami szintén nem kedvez az országban élő magyaroknak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....