Kövér László átadott egy 1,2 milliárdos projektet, majd megmondta, kire kell szavazni

Ha már ott volt, a házelnök azt is elárulta, mi az „európai nemzetek leányainak” feladata.



Kövér László a határozott, érthető üzenetek embere, így a vajdasági Nagybecskereken sem rejtette véka alá, hogy mindennek ára van.



A házelnök csütörtökön, ünnepélyes megnyitó beszéd keretében adta át a Boldogasszony Iskolanővérek lánykollégiumát. Mint az MTI beszámolójából kiderül,

"az iskolanővérek vagyon-visszaszármaztatás keretében kapták vissza az épületet, aminek renoválására, felszerelésére 1,2 milliárd forintot adott a magyar állam."



Kövér előbb arról beszélt, hogy a magyarság küldetése ezer éve változatlan - nem más, mint magyarként megmaradni a Kárpát-medencében – a délvidéki magyarok mindig számíthatnak Magyarország támogatására.



A fideszes politikus végül arra kérte a vajdasági magyarokat, hogy a június 21-i szerbiai választásokon mindenhol támogassák a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) jelöltjeit, "mert ez a garancia arra, hogy a magyar érdekekről a magyarok mellőzésével sehol se lehessen dönteni". Pásztor István, a VMSZ a Fideszt lelkesen támogató elnöke pedig a távirati iroda beszámolója szerint megköszönte a "nemzetben gondolkodó magyar kormánynak, hogy hittel állt a zárda felújításának ügye mellé".



"Ilyen egyszerű dolog ez: a Fidesz egyik vezető politikusa elmegy a határon túlra, átad egy magyar közpénzből felújított épületet, majd megmondja, hogy a vajdasági magyarok melyik Fidesz-szövetségesre szavazzanak - Szerbiában."



Kövér László nem először fejti ki, hogy kinek mi a feladata, tartott ő már választási eligazítást református püspököknek is. Nagybecskereken ugyanakkor nem csak a helyi magyarokhoz intézte szavait, ennél jóval nagyobb közönséget szólított meg: az európai nemzetek leányait.



Mint mondta, Európa addig marad önmaga, míg a magyar, szerb és más európai nemzetek leányai vállalják a gyermekáldást, és a családok a nevelési és oktatási intézményekkel együtt képesek bevonni minden gyermeket az európai keresztény kultúrkörbe megőrizve nemzeti identitásukat.



Forrás: Népszava





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen