Adminisztrációs elírásnak titulálta Novák Katalin, hogy a kormány honlapjára feltöltött dokumentum szerint egy fillért sem adózott


„Adminisztrációs elírásnak” titulálta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, hogy a kormány honlapjára feltöltött dokumentum szerint egy fillért sem adózott tavalyi 32,4 millió forintos keresetéből.

A kormánytagok most nyilvánosságra hozott adóbefizetéseiről a 24.hu írt először, illetve képet is közöltek a Novák Katalin által beadott papírokról. Ezen kézírással szerepel, hogy a három gyermeket nevelő politikus 4,8 millió forintos családi adókedvezményt vett igénybe, lenullázva ezzel a befizetendő szja összegét.

Novák – állítása szerint – a cikk megjelenése után vette észre a kézzel ejtett hibát, és az MTI-nek eljuttatott közleményében azt közölte, egyáltalán nem vett igénybe kedvezményt, az „adminisztrációs elírást” pedig „soron kívül” helyesbíteni fogja.

A miniszterek és államtitkárok közül a beadott papírok alapján Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szedte össze tavaly a legnagyobb jövedelmet, 194,5 millió forintot. Ennek alapját idén is a politikus legendás találmánya adta. Az „elektronikus állomány digitális aláírására” szolgáló informatikai szabadalom idén 157 millió forintot fialt a miniszternek. Mint a 24.hu írta, ezt a pénzt a Mobilsign Kft.-től kapta találmány-hasznosítási díj címen. Rogán 29 millió forint szja-t fizetett be a 194,5 millió jövedelméből.

A második legtöbb adót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály pénzügyminiszter fizette. Valamennyien közel 37 millió forintot vihettek tavaly haza, ebből fejenként 5,5 millió forintot kellett befizetniük.

Ismét Orbán Viktor lett az egyik legrosszabbul kereső ember a kormányban: a dokumentum szerint 28,7 forintot vihetett haza, és ebből 4,3 millió forintot kellett adóznia.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen