Egy gyülekezet, amelyik 190 milliók kapott egy mini bölcsődére - de vannak itt érdekes képek és egy kis narancsfa

Sajnos csak most tudtam meg: Hernádkak református lelkésze a fideszes képviselő , Csöbör Katalin fia. Ez több dolgot megmagyaráz és több kérdést is felvet.
Ez az a gyülekezet, amelyik 190 milliók kapott egy mini bölcsődére, amiből 98 milliót már két éve kifizettek, de bölcsőde még sehol és ahol párhuzamosan 50+40 milliót kapott a kis gyülekezet családi védőhálóra és közösségteremtésre.

A családi kötelék megmagyarázza, hogy a lelkész miért vett részt Koncz Zsófia kampányába, miért árulnak a parókián olcsó krumplit. És miért ír ki olyan posztot, hogy a VB focimeccsen nem volt semmilyen rasszizmus és csak azok állítanak ilyet, akik még több bevándorlót és még több meleg aktivistát szeretnének látni és porrá akarnak bennünket zúzni.

A családi kötelék miatt viszont sokkal komolyabban meg fogom nézni azt a két projektet, amit többnyire a bullshit generátorral szoktak megtölteni. Erre itt is megvan a gyanú. Egyrészt a projektek leírása tele van ilyen mondatokkal: “A fiatalok családi életre való felkészítése céljából tréningek kerülnek megtartásra a projekt keretében, emellett illetve párkapcsolati, házassági tanácsadás, valamint önismereti tréning is lebonyolításra kerül. A gasztronómia és az egészséges táplálkozásra ösztönzés témájában, valamint kézműves workshopok alkalmával is új ismereteket szerezhetnek a jelenlévők. Konfliktus-kezelési tréninget szerveznek, annak érdekében, hogy a párkapcsolatokban felmerülő problémákat hatékonyan tudják megoldani az érintettek.”
Nos, a gyülekezet honlapján semmi ilyennek nincs nyoma, bár itt -szemben sok kamu egyesülettel- legalább volt néhány rendezvény. Ezek viszont első és második ránézésre is nehezen fedik le a 90 milliót

- két templomkert fesztivál, egyik Kasza Tibor sztárvendéggel
- három gyerektábor a parókián, de itt részvételi díjat kértek a résztvevőktől (csak az előleg 4000 forint volt)
-két gyülekezeti kiràndulás (Parlament és Lilafüred) de a busz költségét is a résztvevők fizették
- húsvétkor, karácsonykor, pünkösdkor arcfestés, légvár, kézműves foglalkozások.
-olcsó krumpli vásár a parókián

A lelkész úr amúgy alpolgármester, a gondnok pedig polgármester, a fenti lélekemelő rendezvények nyilván ugyanolyan jót tesznek a választási esélyeknek, mint az összes többi EU-s pénzből fizetett falubuli, amiket máshol önkormányzati pénzből finanszíroznak.
A fentiek miatt hivatalosan is kérni fogom a “családi védőháló” és a “civil közösségteremtés” programok kifizetésének listáját. Az egész történet viszont már így is nagyon sok mindent megmutat az EU pénzek felhasználásáról a falvainkban.





További képek a bölcsi helyéről és a másik két projektről:

https://thepost.hu/reszletek.php?id=25268











Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen