Óriási bejelentés: Olaszország katonákat küld Magyarországra

Az olasz sajtó szerint olasz különleges egységek érkeznek Magyarországra és Romániába.


Olaszország lezárja légterét az orosz gépek előtt - írja vasárnap a Corriere.it. Ezzel csatlakozik azon országos sorához, (Nagy-Britannia, Lengyelország, Románia, Moldova, Németország, Finnország, Csehország, Bulgária, Ausztria, Izland, Svédország) amelyek a teljes orosz légiforgalomra, vagy egyes légitársaságokra vonatkozóan ezt már megtették. A Repubblica pedig úgy értesült, hogy vasárnap délután megszületik az EU-döntés arról, hogy az uniós országok mind lezárják határaikat.

A Corriere arról is ír, hogy már hétfőn megszülethet az az olasz kormányrendelet, amely alapján fegyvereket is küldhetnek Ukrajnába az orosz csapatok elleni harchoz: rakétavetőket, gépfegyvereket és lőszert. A hadianyag egy légihídon keresztül érkezne a határra, amelyet azután egy konvoj szállítana a rendeltetési helyére.

Olaszország emellett 1350 katonáját bocsátja a NATO rendelkezésére, hogy az Oroszországtól fenyegetett országokba, így Magyarországra és Romániába érkezzenek az Eagle Defense művelet keretében - állítja a Corriere. Különleges egységekről van szó, a tengerészgyalogság kétéltű egységei, ejtőernyősök, hegyi gyalogság, és búvár alakulatok tartoznak közéjük.

Az már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a NATO erősítést küld az Oroszországgal határos, vagy ahhoz közeli szövetséges tagállamokba, de akkor még úgy tűnt, Magyarország ebből saját elhatározásából kimarad. Három napja, az Ukrajna elleni orosz támadások megindulásakor a NATO azt közölte, hogy újabb csapatokat küld a keleti országokba.

A magyar külügyi és honvédelmi tárcának elküldtük kérdéseinket arról, hogy meg tudják-e erősíteni a Corriere értesülését, amint válaszolnak, azt közöljük.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....