Botrány a közmédia körül: Ellenzékben sajtószabadságért kiáltott, kormányra kerülve azonban átvette a hatalmat

Orbán Viktor még ellenzékben sajtószabadságért kiáltott, kormányra kerülve azonban átvette a hatalmat szinte a teljes magyar média felett.

Ma már ténylegesen szinte minden tévécsatornán, minden újságban, minden rádióban a miniszterelnök hazug hangja szól.

Kormányváltás után visszaállítjuk a sajtószabadságot, mert a valósághoz és a hiteles tájékoztatáshoz mindenkinek joga van. (videó a cikk alján)

Kapcsolódó:

Bepanaszolta az ellenzéket a közmédia a Választási Bizottságnál

Szerintük folyamatosan rájuk ront az ellenzék.

Az „ellenzéki támadások” miatt a Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul a közmédia. Ezt Papp Dániel, az MTVA- és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezetői jelentették be közös közleményben.

Írásuk szerint „újból a független magyar közmédiát támadja a baloldal, most az orosz–ukrán konfliktus kapcsán akarják előírni, hogy mi kerüljön a híradásokba”.

A köztévék vezetői szerint a magyar baloldal folyamatosan ráront a magyar közmédiára, „egyszer fizikai erőszakkal, máskor a társutas média segítségével, de van, hogy politikai nyomásgyakorlással kívánnak beavatkozni a szerkesztői munkába, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az amúgy rájuk is vonatkozó törvényi előírásokat.”

Papp Dániel és Dobos Menyhért szerint teljes mértékben elfogadhatatlan az, hogy „a magyar politikai baloldal ebben a feszült helyzetben ismételten a független média intézményrendszerét támadja”. A vezetők nyomatékosították, hogy „a magyar közmédiában egyedül a szerkesztői szabadság határozza meg, hogy mi és hogyan kerüljön a híradásokba”.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....