Ismerős logika: békefenntartás: tankokkal bevonulni egy szuverén ország területére, majd a megtámadott Ukrajnát vádolni agresszióval

Putyin orosz elnök a világon egyedüliként elismerte a kelet-ukrajnai szakadár területek önállóságát. "Békefenntartó missziót” hirdetett a szakadár területekre, amelyre hivatkozva orosz hadoszlopok tartanak a Donyec-medence felé.

Ukrajna hadseregének most feladata lenne, hogy megvédje az országot az idegen állam behatolásától.

Ha az ukrán haderő orosz katonákra lő, szinte biztosan átfogó támadás éri majd Ukrajnát az oroszok részéről, mely során Kijev is orosz kézre kerülhet.
A mostani "békefenntartó misszióval" Oroszország alighanem ezt a kimenetelt akarja kiprovokálni.

Karácsony Gergely - Ilyen a putyini értelemben vett békefenntartás: tankokkal bevonulni egy szuverén ország területére, majd a megtámadott Ukrajnát vádolni agresszióval.

Hetek óta sejthető, hogy az orosz elnök ürügyet keres Ukrajna megtámadásához.
Ehhez képest a magyar miniszterelnök putyini retorikát visszhangozva "békemisszóra" jár Moszkvába, egy elképesztően hosszú asztal végén ücsörögni, külügyminisztere pedig rendszeresen nevetségessé teszi magát a szövetségeseink előtt.

Közben a lakájmédia hetek óta magasztalja a kormányt, amiért "megakadályozta az orosz-ukrán háborút", amikor pedig szembejön a valóság, akkor hirtelen európai álláspontot keresnek.

Ez a fajta hintapolitika már sokszor becsődölt a magyar történelemben.
Orbán Viktor egy évtizede űzi ezt a veszélyes játékot, amikor kiszolgálja az orosz érdekeket, betölti az orosz trójai faló szerepét Európában, elfogadva a putyini titkosszolgálatok és az orosz oligarchák segítségét.

Lehet itt kétértelmű nyilatkozatokat tenni arról, hogy Magyarország most hirtelen követi az európai álláspontot, de ideje lenne végre egyértelműen és őszintén beszélni arról, hogy ki az agresszor, ki miatt van háború és ki miatt sorozzák be a kárpátaljai magyarokat az ukrán seregbe.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....