Óriási hír: repülőt indítanak Angliából a választás napján - Orbán mit lép?

„Bárhogy is döntesz a szavazásod helyét illetően, a Repülővel Jöttünk kezdeményezéssel azt szeretnénk elérni, hogy teljen meg egy teljes repülőgép járat azokkal az angliai magyarokkal, akik egy hosszú hétvégével és családlátogatással kötnék össze a 2022-es választást Magyarországon” – áll a valasztas22.uk oldalon.

Azt írják, a 2018-as tapasztalatok szerint sok angliai magyar nem jutott el időben a londoni nagykövetségre, ahol leadhatta volna a szavazatát, sokan órákat álltak sorba, sokakat elküldtek a szavazóhelyiségektől. Ezért 2022-ben sokan inkább Magyarországon szavaznának.

Az oldal ebben szeretne segíteni azzal, hogy magyarokat szervez egy Ryanair-járatra London és Budapest között. Az oldalon telekocsi is szerveződik azoknak, akik külképviseleten szavaznának, de nehézkes odajutniuk.

Több szakértő is kritizálta már a magyar kormányt, amiért indokolatlanul megnehezíti a külföldön élő magyarok számára a választójoguk gyakorlását. Különösen a határon túli magyarok szavazási lehetőségeivel összehasonlítva éles a kontraszt, Erdélyből ugyanis lehet levélben is szavazni, míg Londonból nem.

Orbánék legnagyobb félelme az, hogy az általuk diszkriminált, Nyugatra vándorolt magyar közösségek tagjai eljutnak szavazni, ezáltal több körzetet is bukhatnak az áprilisi választáson.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....