Maffiamódszerek Magyarországon: a közvetítő cég 560 milliót elutalt egy szerb bankszámlára, amit a másodrendű vádlott kápéban ki is vett


HA AZ ÜGYÉSZSÉG HASZNÁLNÁ A GOOGLE KERESŐT, BÁNKI ERIK FIDESZES KÉPVISELŐ MÁR A VÁDLOTTAK PADJÁN ÜLHETNE különösen nagy értékű gazdasági csalás és hivatali visszaélés vádjával. A múlt héten váratlanul elhunyt a méltatlanul kevés figyelmet kapó pécsi buszper elsőrendű vádlottja, Paiger István (a kép jobb szélén). Ennek azért örülhet Bánki Erik, mert Paiger akarta őt a bíróság elé idézni, mert szerinte ő volt a pécsi Volvo buszokat 900 millióval túlárazó csalás főszereplője.

Emiatt elolvastam az ügy hozzám eljuttatott vádiratát és használtam a Google-t és így azt gondolom, Bánki Erik nem kicsit lehet bajban. A pécsi buszos ügyet zavarosnak szokták mondani, pedig faék egyszerűségű:

1) A holland használt Volvo buszokra a város cége először 2,6 milliárd forintért kapott ajánlatot, de végül nem onnan vette meg, hanem egy közvetítő cégen keresztül, 3.5 milliárdért.

2) Az így keletkezett 900 millió forint tisztára mosásához a közvetítő cég 560 milliót elutalt egy szerb bankszámlára, amit a másodrendű vádlott kápéban ki is vett. Abból 315 milliót betett egy bőröndbe, kiautózott vele Hollandiába és besétált az ABM Ambro bankba, hogy szeretne számlát nyitni. A holland bankárok azt csinálták, amit kultúrország kultúrbankárjainak ilyenkor kell: értesítették a holland rendőrséget. Ezért lett a dologból ügy.

3) Ami Bánki Erik szempontjából a legérdekesebb: a holland cég az elcsalt pénzből 176 milliót egy thaiföldi bankszámlára utalt, amit egy Patzek Endre Tibor nevű elkövető nyitott. A VÁDIRAT AZONBAN EGY SZÓT SEM SZÓL ARRÓL, HOGY KI AZ A PATZEK, MI KÖZE A PÉCSI BUSZOKHOZ ÉS A MÁSIK KÉT VÁDLOTTHOZ, ILLETVE A 176 MILLIÓ HOVA KERÜLT. Pedig csak be kellett volna ütni a Google-ba a nevét és rögtön megtalálták volna a 444.hu cikkét arról, hogy PATZEK VOLT AZ ÜGYVEZETŐJE BÁNKI ERIK ELTITKOLT NÉMET CÉGÉNEK!!!


Más pécsi kapcsolat fel sem merül, de az ügyészség azonban tetteti a hülyét, nem használ Google-t és feltűnően engedékenyen. Két év felfüggesztettel meg is kínálta Patzeket, amit ő majdnem tisztelettel el is fogadott. Pontosabban gyorsan beismert mindent, de enyhébb büntetést szeretne ? Így viszont a tárgyaláson már nem kell a részletekről beszélgetni (ki bízta meg és hova lett pénz).

Az elsőrendű vádlott halálával így már csak egy vádlott maradt (EGYELŐRE!), de a perben még így is lesznek fontos momentumok (hacsak a másodrendű vádlottra nem csap le a sors). A védelem kérése ellenére ugyanis egyelőre nem idézték be Bánki Eriket, beidézték viszont Csizi Péter korábbi fideszes képviselőt és Páva Zsolt korábbi polgármestert. A védelem szerint ugyanis nem a vádlottak voltak a buli kitervelői és haszonélvezői, hanem a pécsi fideszes elit.

Kormányváltás esetén egészen biztosan többet fogunk tudni az ügyről (pl. hogy mit tartalmaz az ügyet kirobbantó holland rendőrség nyomozati anyaga). De amit most megtudtunk, az sem kevés. Emlékeztetőül: Bánki Erik az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke (az alelnök Boldog István)











Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....