Rendkívüli bejelentés a kormánytól Ukrajnával kapcsolatban


Magyarország támogatja Ukrajna EU-tagjelölti státuszát – jelentette be Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.


A külügyminiszter közölte, minden támogatást megadnak azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek békés segítséget nyújtanak Ukrajnának. Bejelentette, hogy Magyarország támogatja Ukrajna tagjelöltségét az Európai Unióba.

Mint mondta, a magyar emberek nem akarják a háborút, a magyar emberek békét szeretnének. Ezért tárgyalnak folyamatosan, hogy Magyarország semmilyen esetben sem keveredjen bele ebbe a háborúba. Minden olyan ügyet támogatunk, amelyek békés segítséget jelentenek Ukrajnának – mondta Szijjártó.

Hétfőn Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia elnöke közösen írtak nyílt levelet, amelyben kijelentették: Ukrajna megérdemli, hogy a lehető leggyorsabban az Európai Unió tagja legyen. Magyarország támogatja ezt a kezdeményezést.

„Sürgetjük az brüsszeli intézményeket, hogy vegyék napirendre a kezdeményező nyolc tagország elnökének kérését” – forgalmazott Szijjártó, aki elmondta, a döntésről tájékoztatta a lengyel és a litván külügyminisztert is. Brüsszeltől pedig azt várja, kezelje kellő komolysággal ezt a kezdeményezést.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap írta alá a levelet, amelyben hivatalosan is kérte országa felvételét az Európai Unióba.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....