Beer Miklós: csökken a papság létszáma, arra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni...


Meglepő gondolatokkal állt elő Beer Miklós a papi cölibátussal kapcsolatban. Szerinte változtatásokra lenne szükség, mivel csökken a létszám.


Beer Miklós római katolikus pap és a Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke meglepő kijelentést tett a kötelező papi nőtlenséggel kapcsolatban. Úgy gondolja, a katolikus egyháznak egy nagyon szép hagyománya a papi nőtlenség, viszont a probléma a kötelező feltétellel van. A Szemlélek magazinnak elmondta, hogy a cölibátus a szerzetesi élet velejárója, ezzel szemben a papi szolgálatnak egy másik dolognak kellene lennie.

– Nem azt várja el tőlünk Isten, hogy ezt a hagyományt körömszakadtáig védjük – jelentette ki Beer, aki azt érzi, hogy az egyház számára az lenne a legmegfelelőbb, ha a szolgálatra alkalmas, házas férfiakat is pappá lehetne szentelni, ehhez azonban egyértelműen más szemléletmódra van szükség a papképzésben is.


"Ismerek nagyon sok nagyszerű papot, akik megnősültek, így elvesztették a szolgálatukat, ám akik boldogan visszajönnének" – vallotta be a püspök, majd hozzátette: mivel csökken a papság létszáma, arra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni a papképzésben, hogy olyan embereket is meginvitáljanak, akiknek hiteles az életük, így nem csak azokat választanák ki, akik jelentkeznek





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....