Sokk: egymilliárd forintos mínuszba fordult a Sberbank magyar ügyfelének folyószámlája


Hogyan lesz az 500 ezer forintos vagyonból egyetlen pillanat alatt egymilliárd forintos adósság? Egy kecskeméti asszonnyal pontosan ez az első hallásra teljesen lehetetlennek és abszurdnak tűnő eset fordult elő. Törökné Juhász Ilona lánya egy sms-ből szerzett tudomást arról, hogy a Sberbanknál vezetett számlája mínusz egymilliárd forinton áll és az ügyben a rendőrség nyomoz. Emiatt nem férhet a számlájához és nem kaphatja meg sem a családi pótlékot, sem a munkanélküli segélyt.


– Először tévedésnek gondoltam és rendszerhibára gyanakodtam, amikor két hete sms-ben értesített minket a Sberbank, mínusz egymilliárd forint az egyenlegünk a lányom folyószámláján – idézte fel a Blikknek Törökné Juhász Ilona az értesítés elolvasásának pillanatát. A folyószámla a nő lányáé, Ilonának pedig meghatalmazása van hozzá.

A helyzet akkor vált komollyá, amikor a bank egyik ügyintézője azt közölte Törökné Juhász Ilonával és a lányával, hogy a Mohácsi Rendőrkapitányság bűnügyi zárat tett a számlára. Azt viszont, hogy erre miért volt szükség, a banki alkalmazott nem árulta el a két nőnek.

– A kapitányságon meg arra hivatkozva nem kaptunk tájékoztatást, hogy nem vagyunk gyanúsítottak az ügyben, és hogy a banktól várnak további információkat és kamerafelvételeket. Mondjuk, nem igazán értem azt, hogy ha nem vagyunk gyanúsítottak, akkor miért nem férhetünk hozzá a számlához – vetette fel Ilona.


A számlán elmondása szerint egyébként mintegy félmillió forintnak kellene lennie.

– Arra is szeretnék valakitől felvilágosítást kapni, hogy ha bűnügyi zár alatt van a számla, akkor a bejövő tételeket - családi pótlék, munkanélküli segély - miért törlesztik be az egymilliárd forintos követelésbe.

A nő ügyvédje, Dr. Mészáros Attila a Blikk megkeresésére elmondta: azt javasolta az ügyfelének, hogy a Sberbankot keressék meg és kérjenek tájékoztatást, továbbá, hogy a rendőrségen tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen.

– Megkerestem a nyomozót, de mivel ügyfelem nem gyanúsított, így semmit nem mondott az ügyről, ami érthető is. Egyelőre tehát nem tudjuk, hogy ki vehetett fel a hölgy nevében ekkora hitelt, vagy, hogy esetleg téves utalás történt-e. Mindenesetre, ha az utóbbiról van szó, akkor azt a bank rendezni fogja. Hallottam már kétmilliárd forintos téves utalásról is, ami végül eljutott a megfelelő helyre – jegyezte meg az ügyvéd.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Sberbankot, és a felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bankot is, de lapzártánkig sehonnan sem érkezett választ.

A rendőrség annyit közölt lapunkkal, hogy az ügyben csalás miatt zajlik nyomozás, de épp a nyomozás érdekeire hivatkozva egyéb részletet nem árultak el.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....