Orbán eltaktikázta magát: Erősödött az ellenzék a bizonytalanok között

Az Egységben Magyarországért híveinek 87 százaléka biztosra ígérte részvételét a voksoláson a Fidesz-KDNP-sek 82 százalékával szemben – derült ki a Publicus friss felméréséből, amit a Népszava közölt hétfőn.

Mint írták, a megkérdezettek 73 százaléka biztosan elmegy voksolni április 3-án. További 9 százalék is azt mondta, valószínűleg behúzza valakire az x-et tavasszal. A felmérés szerint azok körében, akik biztosra ígérik részvételüket a szavazáson, de még nem támogatják egyik oldalt sem, 27 százalék annak örülne jobban, ha az ellenzék nyerne, míg 17 százalék a Fidesz maradását látná kívánatosnak.

Kiemelték azt is: a Márki-Zay Péter vezette összefogott ellenzék elmozdult a decemberben és januárban mért mélypontjáról. Ez azt jelenti: az összes megkérdezett 34 százalékának szavazatára számíthatnának. A Fidesz-KDNP 32 százalékon áll ugyanebben a csoportban. A tavalyi év utolsó hónapjában még Orbán Viktorék vezettek 2 százalékkal (33-31), idén januárban egy százalékra olvadt az előny (33-32).

A mérés szerint az összes februárban megkérdezett személy kevesebb mint egy százaléka szavazna a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalomra, két százalékuk a Mi Hazánk Mozgalomra, míg egy százalék a Kétfarkú Kutya Pártra.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....