Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz?

A lehető legjobbkor derült ki Putyinról és az őt támogató illiberális faisztákról, hogy kicsodák. Látható a különbség a liberális demokratikus Nyugat és az illiberális fasiszta Kelet között. Orbán az elmúlt években egyértelműen kinyilvánította, hogy hova tartozik. Putyinhoz és az oroszokhoz tartozik, nem a nyugati demokráciákhoz. Tíz éve dicséri Putyint és gyalázza az Európai Uniót (amit az egyszerűség kedvéért “Brüsszelnek” nevez). Orbán Moszkva mellett áll, és nem “Brüsszel” mellett.

Orbán az Európai Uniót fejőstehénnek tekinti, ezt leszámítva koloncnak tartja. Ugyanazt mondja róla, amit az orosz propaganda: bukásra ítélt, önmagát túlélt, hanyatló Európa. Ezzel szemben a putyini államról egy rossz szava nincs, mintának tekinti az orosz barbár állammodellt, amely a propagandában szintén “családvédő”, “keresztény” állam, amely ugyanúgy a homofóbiában, a szabad magánélet és identitás elutasításában fejeződik ki. Orbán az elmúlt években követői millióival hitette el, hogy a jövő Oroszország és nem Brüsszel.

Közhely, hogy Orbán Putyin ötödik hadteste az Európai Unióban. Orbán a legteljesebb mértékben kiszolgáltatta magát az oroszoknak. A Paks II. megállapodással eladósította az országot, teljessé tette az oroszoktól való energiafüggőséget, ami egyet jelent az oroszoktól való politikai függőséggel. Az amerikaiak a rendszerváltás óta figyelmeztetnek mindenkit, hogy Oroszországból előbb a gáz jön, aztán a kérések, majd a parancsok, végül a tankok. Aki kiszolgáltatja magát a gázfüggőséggel az oroszoknak (lásd meg “rezsicsökkentés”), az lemondott saját függetlenségéről és biztonságáról.

Orbán ennél is továbbment, mert nemcsak anyagilag, hanem ideológiailag és érzelmileg is teljes mértékben azonosult Putyin Oroszországával. Orbán minden felhatalmazás nélkül Magyaországot érzelmileg és morálisan kivezette a nyugati szövetségi rendszerekből, azoknak a szélén táncol, és csak a nyugati demokráciák türelmének köszönhető, hogy az Ukrajna elleni támadás még az EU-ban és a NATO-ban találta Magyarországot. Különben Putyin nem állna meg az ukrán határon, hanem Hegyeshalomig vonulna.

Orbán negyven éves orosz megszállás után újra orosz elnyomás alá vinné az országot. Ukrajna megtámadásával mindenki számára világossá vált, hogy Putyin kicsoda, az oroszok kicsodák, milyen bánásmódra lehet számítani tőlük. Az is világosan kiderült, és felértékelődött, hogy mit jelent a humanista, az emberi jogokat és a jogállamiságot tiszteletben tartó Nyugathoz tartozni. A magyarok visszajutottak oda, ahonnan 1990-ben elindultak, hogy a Kelet és a Nyugat, az Európai Unió, a NATO és az oroszok között kell választaniuk.

Orbán az oroszokat választotta. És a magyar nép mit választ?

Orbán elkötelezte magát az oroszok mellett, kiszolgáltatta nekik saját magát és az országot is. Orbán már nem tud az oroszokkal szembeszállni, nem tud nekik nemet mondani, nem tudja az ország függetlenségét tőlük megvédeni és garantálni. Magyarország előbb elesett, mint Ukrajna. Az orosz támadás Orbánt megijesztette, és a Nyugat is világossá tette, hogy ebben az ügyben nem tűr orosz befolyást és nem fogadja el Orbán szokásos aljas játékait. De ez nem azt jelenti, hogy Orbán visszafordult volna az oroszoktól a Nyugathoz. Ezt bizonyítja az oroszbarát kormánypropaganda.

Orbán 2010 óta módszeresen azon dolgozik, hogy az Európai Uniót bomlassza, az orosz támogatást élvező szélsőjobboldallal átvegye Európában a hatalmat. Ha már pénzt sem kap, akkor kilépjen az EU-ból, mert a nyugati demokráciák önkéntes szövetsége korlátozza az orosz típusú illiberális fasiszta rendszerének a működését. Amikor a hadsereg fejlesztésébe kezdett, akkor nem a NATO erősítése miatt tette, hanem azért, hogy kiléphessen a NATO-ból. Azzal az indokkal, hogy a magyar hadsereg már olyan erős, hogy képes megvédeni önmagát.

Magyarország rúdja kifelé áll az Európai Unióból és a NATO-ból is. Az utolsó pillanatban van az ország, hogy megmentse a nyugati szövetséget és védelmet kapjon Európától és a NATO-tól az orosz terjeszkedéssel szemben. Orbán már nem tud visszatáncolni, Magyarországot pedig a katasztrófába rántja mindeképp. Ennek olyan súlyosabb változata is elérhető közelségbe került, hogy az Ukrajnát megszálló oroszok bevonulhatnak és elfoglalhatják Magyarországot is.

Ezért már nem az a kérdés, hogy ki hiszi el Orbán hazugságait a migránsokról, a melegekről, a pedofilokról, Brüsszelről és a hanyatló Nyugatról, az illiberális fasizmus magasabbrendűségéről, a nemzeti nagyságról és a “kereszténységről (noha ehhez is nagyon korlátoltnak kell lenni, hogy valaki ne lásson át rajtuk). Nem az a kérdés, hogy mennyit lop. Most már nagyobb a tét: a tét az, hogy Magyarország kikerül az Európai Unióból és a NATO-ból, teljesen kiszolgáltatottá válik az oroszoktól, és esetleg az oroszok elfoglalják-e Magyarországot, vagy nem. Ez a közvetlen tét.

Ezt a kockázatot csak egyféleképpen lehet ehárítani, ha az ország megszabadul ettől a hazaáruló bűnözőtől, Orbán Viktortól. Aki Orbánt választja, az Putyint, az oroszokat és az orosz megszállás lehetőségét választja. Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz. Meg kell szabadulni Orbántól, aki felszámolta Magyarország biztonságát. Beengedte az orosz titkosszolgálatot, az orosz kémbankot, ahonnan az oroszok mindent kontrollálni tudnak. Ha kilép a NATO-ból, ami egyértelmű terve, másnap bevonulnak az oroszok.

Ezért úgy gondolja meg minden magyar ember, aki április 3-án Orbánra szavaz, és legitimálja a putyini fasiszta rendszer továbbélését Magyarországon, hogy azzal közvetve egy orosz megszállásra is szavaz. Aki azt akarja, hogy Magyarország olyan legyen, mint Oroszország, aki azt akarja, hogy az orosz tankok masírozzanak Magyarország földjén, az szavazzon Orbánra, Putyin láncon tartott kutyájára. Ma már ez a tét, hogy Moszkva vagy Brüsszel. De Brüsszelből a szabadságjogok és a pénz jön, Moszkvából pedig az elnyomás, a gyilkolás, a terror és a tankok.

Így tessék választani.

nepszava.us





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....