Bajban a Fidesz? - A nyomozati iratokban konkrétan megnevezik Rétvári Bencét, az Emmi államtitkárát....

A Fidesz bűnszervezetként védi Völner Pált” – mondta Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese az igazságügyi bizottság ülése után az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatóján, amelyet a Facebookra is kiposztoltak.

Gurmai Zita azt mondta, az ellenzéki képviselők javasolták egy eseti bizottság felállítását, amely a kormány felelősségét vizsgálta volna a Völner-ügyben, de a Fidesz és a KDNP leszavazta a bizottság felállítását. A politikus azt mondta, „Völner Pál csak egy fogaskerék a Fidesz nevű bűnszervezetben”, majd részletezni kezdte, hogy miért:

A lehallgatási jegyzőkönyvekből és a nyomozati iratokból az derül ki, hogy Völner Pál – Varga Judit igazságügyi miniszter helyetteseként – nem egyedül működtette ezt a kiterjedt korrupciós hálózatot. A nyomozati iratokban konkrétan megnevezik Rétvári Bencét, az Emmi államtitkárát, megnevezik Steiner Attilát, az ITM államtitkárát, Rogán Antal kabinetfőnökét, és megnevezik Süli János tárcanélküli minisztert és az ő államtitkárát, Kovács Pált

– mondta az MSZP-s politikus. Azt nem részletezte, hogy pontosan hogy nevezik meg őket a nyomozati iratokban, annyit viszont tudni, hogy ezeknek a politikusoknak a neve előkerült korábbi újságcikkekben, de nem gyanúsítottként.

Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Telex kérdésére egy januári kormányinfón azt mondta, hogy Völner magányos bűnelkövető volt a gyanúsítás szerint. Kerestük az ügyészséget is az ellenzéki állításokkal kapcsolatban.

Völner Pál volt igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését tavaly decemberben kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt. Ahogyan azt korábban megírtuk, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Hargitai János által írt határozattervezetből korábban kiderült például, hogy nem is csak kinevezésekkel kapcsolatos lefizetésekről van szó, hanem pályázatokról, de még OKJ-s képzésekről is.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot fogadott el Völner a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már novemberben letartóztattak. A legfőbb ügyészi indítvány szerint a pénzt annak érdekében adta Völnernek, hogy a politikus államtitkárként és miniszterhelyettesként:

elérje, hogy azokat nevezzék ki végrehajtónak, akiket informálisan Schadl támogatott,
támogassa Schadlt abban, hogy a végrehajtói karral kapcsolatos működési, gazdasági, szervezeti elképzelései érvényre jussanak,
támogassa Schadlt abban, hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég,
illetve Völner közreműködjön olyan ügyek intézésében, amelyek nem tartoztak hivatali hatáskörébe.


Az irat szerint Schadl nem kizárólag konkrét ügyekben nyújtott segítségéért fizetett,

hanem folyamatos rendelkezésre állása érdekében, lényegében fizetésként adta Völner Pálnak.

Az ügyész indítványa szerint Völner vállalta, hogy kiírás előtt álló vagy folyamatban lévő pályázatokat, vagy más hatósági eljárásokat is úgy befolyásoljon, ahogy azt a végrehajtó kar elnöke kérte tőle.

A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu már több korábbi cikkben is megírta, hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, aki időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték. A Pécsi Tudományegyetem a napokban zárta le azt az eljárást, amit a vizsgák ügyében indított.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....