Nemzetközi botrány: Teljesen felszívódik a cég, amely közvetlenül részt vett a kínai vakci*nabizniszben

Holott már 8 milliárd forint pihen a cég bankszámláján.

Az állammal közvetlenül szerződő cég beolvad a tulajdonosába, ezzel önálló entitásként örökre felszívódik a Danubia Pharma Kft., amely részt vett az 55 milliárd forintos kínai vakcinabeszerzésben.

Az mfor.hu cikke szerint a magyar állammal közvetlenül szerződő Danubia Pharma Kft. és a tulajdonos Syntonite Med Zrt. októberben a Syntonyte közgyűlésén hozta meg a döntést a két cég összeolvadásáról.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a kormány március 11-én hozta nyilvánosságra a Sinopharm-vakcina beszerzéséről szóló 55 milliárd forintos szerződést, amelyből kiderült, hogy egy bizonyos Danubia Pharma Gyógyszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft. az a cég, amely közvetlenül szerezte be az oltóanyagot a kínai gyártótól.

A NAV-nyilvántartás szerint a Danubia Pharma kft. három alkalmazottat foglalkoztatott gyógyszerkereskedőként. A cég ügyvezetője pedig az a Tuza Máté, aki korábban az Indexnek adott interjújában maga is elismerte,

hogy ő lényegében nem a cég valódi tulajdonosa, hanem egy stróman. Míg a valódi tulajdonosok „magyar szakmai befektetők, akik a hazai egészségügy helyzetének javításában látják a jövőjük zálogát”.

Az mfor szerint azonban nemrég Tuza Máté és tulajdonostársa, Gergely Csaba Mátyás kiszálltak a cégből, és a Syntonite Medet két új tulajdonos vette át, a Fidenza Magántőkealap és a Grado Magántőkealap.

Az összeolvadás után a Danubia Pharma jogutódja a Syntonite Med lesz,

így a Danubia neve a beolvadással eltűnik a cégjegyzékből.

Az augusztus végi vagyonmérlegtervezet szerint a jogutód Syntonite 7,9 milliárd forint bankbetéttel rendelkezik, a saját tőkéje (vagyona) 5,3 milliárd forint, és a céget alig több mint 700 millió forint kötelezettség terheli.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....