Törvényt módosít Orbán: Teljesen ingyen magántulajdonba kerülhetnek az állami...



Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter a sportról szóló törvényt módosító törvénycsomagot terjesztett az Országgyűlés elé — írta csütörtökön az Alfahír.

A sporttörvény 64. bekezdése eddig úgy szólt, hogy az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium előzetes egyetértésével adhatók ingyen önkormányzati tulajdonba.

Az új változatban azonban az “önkormányzati” szó már nincsen benne.

A szöveg most úgy szól:

„az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter előzetes egyetértésével

sportcélokra adhatóak ingyenesen tulajdonba”.

Ez azt jelenti, hogy az állami sportingatlanok gyakorlatilag bárkinek ingyen tulajdonba adhatóak.

A törvénydosítási javaslat úgy folytatódik:

„Az ingyenesen tulajdonba kapott, a tulajdonátruházás időpontjában az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonban lévő ingatlant a tulajdonszerző a tulajdonszerzést követő 15 évig köteles elsődlegesen sportcélokra használni, és ezt az ingatlan másodlagos jellegű hasznosítása sem veszélyeztetheti”.

Tehát az állami vagyon ingyen kerülhet magánkézbe, az új tulajdonos pedig ugyan 15 évig köteles sportcélokra használni az ingatlant, de ez nem zárja ki, hogy

másra is hasznosítsa.

A törvényjavaslatban az áll: az állami vagyonról szóló törvényben „megjelölt kedvezményezettek körének bővülésére tekintettel szükséges” az önkormányzatok kihagyása.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....