Ha meglátod Mészárosék mit építettek 4,8 milliárdból.... és miért járt a főtitkár egy balatoni luxusvillából dolgozni a nélkülöző gyerekek közé

A korábban állami tulajdonban lévő fonyódligeti gyerektáborban, aminek a felújítási tenderét Mészáros Lőrinc gyerekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. nyerte el 4,48 milliárd forintért, a szögesdróttal elkerített Balaton-parti területen rengeteg (akár akár százas nagyságrendben) kék és piros díszítésű, fehér jurtákat húztak fel – írta meg a Jobbik-közeli Alfahír, fotókat is közölve a táborról.

A Somogy Megyei Kormányhivatal egy hónapja közölte: „a korszerűtlen épületek megújulnak, a sátrakat jurták váltják fel, és programhelyszínek is létesülnek”, az „új helyszínek mind akadálymentesítettek lesznek, így még szélesebb körben nyújthat önfeledt szórakozást és kikapcsolódást a létesítmény, a kb. „800 férőhelyes jurtatáborban közösségi terek is szolgálják a pihenést és a szórakozást”.

Kormánypárti ígéretek alapján 2 éve meg kellett volna valósulnia a beruházásnak, de még ezen a nyáron sem adták át a területet. Két hónapja Jakab Péterék épp itt tartottak sajtótájékoztatót a késlekedő beruházásról, amikor egy munkagép kis híján elütötte. Jakabék közölték, hogy közúti veszélyeztetés bűntette miatt feljelentést tesznek. A Jobbik elnöke akkor azt mondta: a fonyódligeti Erzsébet-gyerektábornál Mészárosék évek óra égetik a milliárdokat, de a gyerekek helyett csak az ő életük lett jobb. Akkor még csak fémvázak álltak a helyszínen.

A lap emlékeztet, hogy az Erzsébet-program rászoruló gyerekek nyaraltatására indult 2012-ben, öt évre rá az Erzsébet Üzemeltető Kft. szerződéseiből kiderült, hogy több mint félmilliárd forintot költöttek 2014-től Mészáros Lőrinc cégeinél, amik így az állami táboroztatás legnagyobb beszállítóivá váltak. Ezeket a szerződéseket sokáig nem is akarták nyilvánosságra hozni, mondván, alapítványi pénzzel gazdálkodnak, így az már nem is közvagyon.

Végül kiderült az is, hogy az Erzsébet-táborok főtitkára, Hornyák Tibor egy napi 110 ezer forintba kerülő balatoni luxusvillából járt be dolgozni a nélkülöző gyerekek közé – írja az Alfahír.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen