Óriásit robbant a Borkai birtokról készült drónfelvétel - nyilvánosak Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatai



A 2019-ben kipattant jachtos botrány után az Átlátszó kérte ki Borkai Zsolt 2017-es és 2018-as vagyonnyilatkozatát, hogy lássuk, miből telik neki ilyen luxusnyaralásra.
Ezt a győri önkormányzat egyszerűen megtagadta, aminek pereskedés lett a vége, és hiába adták ki több év csúszással a dokumentumokat, ebből még újabb eljárás lehet.

Az Átlátszó ugyanis azt írta, hogy hiába marasztalta el a győri önkormányzatot a Kúria, végül a Készenléti Rendőrségnek kellett nyomozást elrendelnie közérdekű adattal való visszaélés miatt, hiszen törvénytelen módon tartották vissza Borkai vagyonnyilatkozatait. Emiatt akár bűnügyi gyanúsítottá is válhatnak a főhivatalnokok, akik azzal mentegetőznek, hogy az elektronikus kézbesítési rendszer hiányosságai miatt csak későn kapták kézhez a Kúria döntését.

Az Átlátszó kereste az önkormányzati választást egyébként megnyerő, de a polgármesteri posztjáról lemondó, majd a helyére érkező fideszes Dézsi Csabát is, hogy az önkormányzat mennyi pénzt költött el a pereskedésre, de nem kaptak érdemi választ.

De mi derült ki a vagyonnyilatkozatokból?

Borkai tulajdonát képezte 2017-ben és 2018-ban

egy építési telek (640 négyzetméter),
egy lakóház (639 négyzetméter),
egy garázs,
nagy szántóföldek (több mint 23 ezer négyzetméter),
és 15 millió forint készpénz.

Az Átlátszó július 6-án, az érvényes Kúria-döntés után is kereste a győri önkormányzatot, hogy miért nem adják ki Borkai vagyonnyilatkozatait, de sem a polgármester, sem Lipovits Szilárd jegyző nem válaszolt az emailjükre.

Az Átlátszó korábban egyébként drónvideón mutatta be Borkai sokorópátkai birtokát:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....