EP német alelnöke: Orbán enyveskezű, most lehet megállítani vagy soha

Az Európai Parlament német alelnöke szerint a magyar kormányfő sajnos már messzire jutott a jogállam lebontásában, és ezt néppárti barátai tétlenül nézik. Amit az Európai Tanács bedobott a jogállam védelmére, az teljesen hatástalan Orbán ellen – mondta Katarina Barley a Spiegelnek adott interjúban.



A szociáldemokrata politikus, aki korábban igazságügyi miniszter volt, és aki ellen a napokban hadjáratot indított a Fidesz-közeli média, de a vezetés több tagja is, azért tartja elhibázottnak az állam- és kormányfők elképzelését, mert az csak a korrupció elleni harcra jó. A demokratikus normák leépítését azonban nem szankcionálja.



Mint rámutatott, az uniós pénzekkel Magyarországon leginkább úgy élnek vissza, hogy kétes pályázatok révén a hatalom csókosai kapják a megbízásokat. Lásd Orbán vejét és a közvilágítás korszerűsítését. Az ilyen ügyletek azonban leginkább a lakosságnak ártanak, hiszen ezeket az alapokat az emberek javára kellene fordítani. Szerinte nem véletlen, hogy a magyar kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen