Varga Judit: Az uniós forrásokat meg kell védeni a csalással és a korrupcióval szemben

Az uniós források nem adományok - jelentette ki az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.



Varga Judit a bejegyzésében Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az Európai Unió helyzetéről szóló első évértékelő beszédére reagált. Ursula von der Leyen leszögezte, hogy az uniós forrásokat bárminemű csalással, korrupcióval és összeférhetetlenséggel szemben meg kell védeni - idézte a német politikust.



"Magyarország ezzel egyetért, ez szerintünk sem lehet alku tárgya. Ahogyan a tagállamok vezetőinek júliusi megállapodása sem, ami kimondta, hogy az uniós forrásokat nem lehet politikai nyomásgyakorlásra felhasználni. Az európai értékek ugyanis nem eladóak, az uniós források pedig nem adományok" - szögezte le Varga Judit.



Ursula von der Leyen megerősítette, hogy a testület szeptember végén közzéteszi az összes tagállamra kiterjedő jogállamisági jelentését - írta Varga Judit, aki ennek kapcsán azt is közölte, hogy a következő napokban érdekes jogállamisági tényekkel és összehasonlításokkal jelentkezik majd. A "jelentésre hangolódva" így szeretne hozzájárulni egy valódi jogállamisági párbeszédhez. Megjegyezte: érdeklődéssel várja, hogy a bizottság jelentése elfogulatlan elemzés lesz vagy politikai pamflet.



Varga Judit kitért arra is: bízik benne, hogy a bizottság környezetvédelmi célkitűzéseit nem a "Soros-NGO-k korábbi vádaskodásainak újrahasznosításával kívánja elérni".





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....