Kiderült a sumákság: Kétszer is emelte a Fidesz a benzin adóját, mert szerintük túl olcsó volt!

Gulyás Gergely hazudott, amikor azt mondta, hogy a Fidesz nem emelte az üzemanyagok jövedéki adóját. Kiderült: Orbánék kétszer is drágították a benzint, amikor az szerintük túl olcsó volt!

Gulyás Gergely egyszerűen nem mondott igazat a kormányinfón, amikor a napról napra dráguló üzemanyagokkal kapcsolatban azt mondta: „Az elmúlt tíz évben, 2010 óta mi a jövedéki adó mértékét nem emeltük.” A Népszava kiderítette:

Orbánék 2016 óta kétszer is emelték az üzemanyagok jövedéki adóját, mert szerintük túl olcsó volt a benzin.

Orbánék 2016-ban az akkori, alacsony olajár miatt apadó áfabevételek miatt döntöttek úgy, hogy ha a nyersolaj ára negyedéves átlagban 50 dollár alá csökken, akkor 5, illetve 10 forinttal növelik, ha pedig ugyanezen szint alá csökken, ugyanennyivel csökkentik a benzin és a gázolaj jövedéki adóját. Ezt korábban mi is megírtuk. Erre az általuk hozott szabályra hivatkozva a Fidesz-kormány 2016 óta kétszer is emelte az üzemanyagok jövedéki adóját: 2016 október 1-jén és 2020 július 1-jén. Igaz, azóta ezt az olaj árának emelkedése miatt visszavonták, de az nem igaz, hogy Orbánék nem emelték az üzemanyagok adóját. Sőt, a helyzet éppenséggel az, hogy ezzel az eljárással

a Fidesz törvényt hozott arról, hogy nem lehet túl olcsó a benzin!

Gulyás Gergely a kormányinfón azt a kommunikációs trükköt vetette be, hogy csak az adócsökkentésről beszélt, de azt már elhallgatta, hogy ez valójában nem jelent érdemi könnyítést, hiszen korábban pont a Fidesz emelte az üzemanyagok adóját.

Ráadásul az üzemanyagokat nem csak jövedéki adó, hanem ÁFA is terheli, amit az Orbán-kormány a saját jövedéki adójára szintén rászámol.

Így nyerészkedik SUTTYOMBAN a Fidesz az üzemanyagok magas árán,

miközben a forint szándékos gyengítésén is hatalmasat kaszálnak – gondoljunk csak arra az évi több százmilliárdos nyereségre, ami Matolcsy György jegybankjában az árfolyamkülönbség miatt képződik. Ebből pénzelik például az alapítványaikat, és ezeken keresztül a saját embereiket is. Ha pedig ehhez még hozzávesszük, hogy a Fidesz Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját is beszedi, nyugodtan kijelenthetjük: Orbánék szinte csak a bőrt nem húzzák le a magyar emberekről.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-