Kocsis szerint az Orbán-kormány egymillió családot szabadított ki a devizacsapdából

A Gyurcsány-korszakban hajszolták az embereket devizacsapdába - írta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Facebook-oldalán, hozzátéve: "tényleg elég volt már belőlük, arra kérünk mindenkit, írja alá a petíciót!".

Kocsis Máté a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltjének sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Dobrev Klára azt ígérte: ha a 2022-es választás után ő alakíthat kormányt, akkor megalkotnak egy úgynevezett devizahiteles kárpótlási törvényt. A fideszes politikus azt írta: "kötélidegek kellenek ahhoz", hogy ezt a sajtótájékoztatót higgadtan lehessen értelmezni.

Kocsis Máté elképesztő hamisságnak nevezte, hogy pont a baloldaliak izgulnak az "általuk eladósított családokért", azt pedig felfoghatatlan hazugságnak tartja, hogy mást tesznek felelőssé a 2010 előtti "devizacsapdáért".

"Ez talán az eddigi legnagyobb kamu Klára asszonytól, de mondjuk, akinek olyan személyi edzője van otthon, mint Gyurcsány Ferenc, annál biztosított a folyamatos fejlődés hazudozásban, hamis ígérgetésben, az emberek becsapásában" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve: "önmagában már az is meglepő, hogy Dobrev Klára egy állami vagyon kijátszásából felhízlalt kommunista bankárcsalád sarjaként eljátssza a bankellenes szerepet, de vannak súlyosabb tények is".

A "Gyurcsány-korszakban "tudatosan építették le az otthonteremtési támogatások valamennyi formáját, ezzel belehajszolva az embereket devizacsapdába. "Brutálisan" megugrott a bankok számára előnyös hitelszerződések száma, melyeket sok esetben egyoldalúan módosítottak is, az emberek kárára - írta a politikus. Ez ellen az akkori kormány semmilyen intézkedést nem hozott, a pénzintézeteknél keletkező extraprofitból pedig Magyarország, a költségvetés semmilyen formában nem részesült, annak ellenére sem, hogy a devizahitel-állomány mérete már az egész ország gazdaságára nézve kockázatos volt - közölte Kocsis Máté, hozzáfűzve: "aztán persze ezt a kockázatot is az emberekkel fizetették meg".

"Minderről elfelejtett Gyurcsány Ferencné említést tenni, ahogy arról is, hogy 2010 után az Orbán-kormány egymillió családot szabadított ki a devizacsapdából", például a hitelek forintosításával, a kedvezményes végtörlesztéssel, az árfolyamrögzítéssel és a Nemzeti Eszközkezelővel - jegyezte meg a fideszes politikus.

Közölte: ezeket az intézkedéseket a baloldal nem szavazta meg, ahogy nem támogatta a bankadót vagy a multik különadóját sem, pedig "azok is kellettek a Gyurcsány-kormány alatt tönkretett ország talpra állításához". Az, hogy mindezek után épp Dobrev Klára emlegesse a devizacsapdát, "a húr túlfeszítésének tűnik" - írta Kocsis Máté.

Kép: illusztráció forrás google





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen