Orbán botrány: Végelszámolás alatt van a cég, ami milliárdokat kaszált a kormány lélegeztetőgép-beszerzésén

17 milliárd forintos beszerzést bonyolítva a kormány lélegeztetőgép-vásárlásának egyik legnagyobb nyertese volt a Fourcardinal Kft., de most a jogutód nélküli megszűnés mellett döntöttek – írja az mfor.hu.

Pedig a cégnek egy év alatt 216-szorosára nőtt az árbevétele, köszönhetően annak, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium az egyik legnagyobb összegű szerződést kötötte a koronavírus-járvány első hulláma alatt.

A jogutód nélküli megszűnésről szeptember 1-én döntött a cég, azóta végelszámolás alatt van. A céggel szembeni igényeket november 7-ig lehet benyújtani.

16 ezer lélegeztetőgép van raktárakban, összesen csak 1600-ra volt szükség a járvány legkritikusabb időszakában. Most 81-en vannak lélegeztetőgépen.


A külügy sokáig titkolta a részleteket, az egyes szerződések értékét, mint a megbízott cégek nevét. A 444 végül kikérte a KKM-től, hogy kitől, mennyiért vettek 16 ezer lélegeztetőgépet 300 milliárd forintért. Az egyik cég volt a Fourcardinal, amitől 1000 lélegeztetőgépet vett a kormány összesen 17 milliárd forintért. A cég az előző évi 229 millió forint után 49,5 milliárdos árbevételt ért el, a nyereség pedig 47 millióról 17 milliárdra nőtt. (Mfor)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....