Videón a Rendőr-hajléktalan botrány: Maga egy év alatt nem lát annyi pénzt, amit én egy hét alatt megkerestem..

Nyilvánosságra került egy videó, amely a zalaegerszegi rendőrkapitányságon készült, s amelyen az látható, hogy bántalmaznak és megszégyenítenek egy hajléktalant.

Az eset január végén látott napvilágot, a rendőrség már akkor közölte, hogy az ügyben folyik a vizsgálat. A Varga Levente nevű hajléktalant még decemberben vitték be a rendőrkapitányságra, ahol két rendőr megbilincselte, felmosóvödröt húztak a fejére, majd ezután többször a vödör alá fújtak gázspray-vel, miközben szidalmazták őt.

A szemtanúk közül valaki telefonnal videózta a történteket, amit A Tények stábja hozott nyilvánosságra:

Maga egy év alatt nem lát annyi pénzt, amit én egy hét alatt megkerestem, és nem drogból, de úgy, hogy dolgoztam

– hallható a felvételen az egyik bántalmazótól.

A Tények a felvételt az áldozatnak is megmutatta. Varga Levente szerint a helyi kórház sürgősségi osztályáról került a rendőrkapitányságra, mert állítólag megtámadott egy ápolónőt. Ugyanakkor azt mondta, hogy ő semmire sem emlékszik, mert valamit beletettek az italába, és ez több órára kiütötte. Arra viszont már emlékszik, ami a rendőrségen történt.

Fogta, ráhúzta a fejemre a vödröt, befújt gázspray-vel. Úgy hánytam, mint az istennyila tőle

– mondta a férfi, aki eddig maga sem tudott arról, hogy felvétel készült az esetről.

A rendőrség belső vizsgálatot indított, a Kaposvári Regionális Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt rendelt el nyomozást, de egyelőre még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként. A Tények által megkérdezett ügyvéd szerint az áldozat kártérítésre is jogosult lehet.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....