Nem akármilyen bulit tartott a magyar polgármester: egy nőn tálalták fel neki a tortát, de van még más is....


Kompolt — Egy sportöltöző miatt áll a bál az ország egyik legmegosztottabb falvában, ahol a polgármestert hosszú évek óta bírálják feltűnően jó anyagi helyzete miatt. Balázs Zoltán lapunknak ezt úgy summázta, hogy egyszerűen csak gyakran nyer a lottón.



A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott kompolti öltözőfelújításra 38 millió forint jutott, ebből 10 százalékos önrészt az önkormányzat fedezett. A helyiek közül sokan azt gyanítják azonban, hogy nem költöttek rá ennyit, mondván, rossz minőségű anyagokat használtak. Információink szerint feljelentés történt, az ügyben ismeretlen tettes ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.



Az egyik elégedetlen helyi, Gulyás István lapunknak arról beszélt, leromlott állapotban ugyan, de volt ott egy kész épület.



– Nem értem, hogy egy kisebb épület hogyan kerülhet 38 millió forintba, pláne ha rendelkezik alappal. Az is érdekes, hogy valamiért mindig ugyanazok kapják meg itt ezeket a megbízásokat – fakadt ki a polgárőr. A nyugdíjas férfi azt is megjegyezte, sokan nem értik a Heves megyei faluban, hogyan tud drága autókkal járni a polgármester, és az életvitelét is kirívónak találják, de tény, hogy a falu sokat fejlődött a regnálása alatt.



Egy másik szóba kerülő kritika szerint Balázst nehezen lehet elérni a falu és a térség problémáival kapcsolatban. – Több hivatalos levelet is írtam neki, amelyben azt kérdeztem, miért nem ért egyet azzal, hogy visszakapják az emberek a csatornaberuházásokba fizetett önrészüket, ha azt végül nem kellett felhasználni, de választ egy éve hiába várok – mondta Gyurovics Gáborné Erzsi, aki bíróságon „számolna el” a kistérségi polgármesterekkel.



Megkerestük az őt ért bírálatokkal kapcsolatban Balázs Zoltánt, aki leszögezte, soha egyetlen fillért nem vett ki a közösből, a támadások mögött pedig egy „minden fejlesztést támadó szűk kör” áll.



– Az öltözőt vandálok szétverték, ezért kértem az MLSZ segítségét, a szövetség döntött az összegről és a kivitelezőről is – mondta. Az anyagi helyzetéről megjegyezte, 400 ezer forintot keres havonta, és ugyan a régi Volkswagen-jét egy menő BMW-re cserélte, de eladott egy családi házat is, valamint mostanában a szerencse is mellé állt.



– A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem – mesélte a polgármester, aki elmondása szerint „megérzés alapján” játszik. Mind a mai napig felbukkan az a 40. születésnapján készült fotó, amelyen egy meztelen nőn „tálalták fel” a tortáját. Erről annyit mondott, a szűk baráti köre lepte meg vele, és bár „lehet vitatni, ez jó ötlet volt-e”, de vállalja, mert nagy rajongója a női nemnek.



Szoros volt a küzdelem



A falu megosztottságát jól mutatja, hogy 2014-ben mindössze egyetlen szavazattal győzte le kihívóját Balázs. Később vádat emeltek a polgármester ellen, mert azt gyanították, szavazatvásárlással próbálkozott. Végül a hét vádpontból három miatt megrovásban részesítették, további négy vádpontban pedig bizonyítottság hiányában felmentették.







Kép forrása: facebook









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....