A börtönből telefonálva csalt ki 19 embertől kétmillió forintot egy rab

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki elítéltként a börtönből telefonon zsarolt ki 19 embertől csaknem kétmillió forintot, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

A jelenleg rablás miatt jogerős fegyházbüntetését töltő vádlottat 2017-ben és 2018-ban egy budapesti börtönben tartották fogva. A férfi több, ismeretlen módon megszerzett mobiltelefonnal véletlenszerűen, illetve a rabtársaitól kapott tippek alapján hívott fel embereket, és magát bírósági végrehajtónak kiadva azzal fenyegette meg őket, hogy rendőrségi támogatással ingóságokat foglalnak le a lakásukban, ha egy órán belül átutalással nem fizetik ki tartozásukat.

A vádlott a beszélgetések alkalmával többször azzal fenyegetőzött, hogy a végrehajtók nemcsak rendőri segítséget vesznek igénybe, hanem lakatost visznek magukkal a lakás kinyitásához. Nemfizetés esetén rendőri előállítást is kilátásba helyezett, a kételkedő sértetteket pedig becsületsértés miatti feljelentéssel fenyegette meg.

A férfi fenyegetései komoly félelmet keltettek a sértettekben, akik közül 19-en csaknem kétmillió forintot utaltak át a vádlott ismerőseinek bankszámláira, 30 embert azonban nem sikerült átvernie.

Az elutalt pénzt a férfi ismerősei felvették és továbbították neki, ellenük az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat.

A hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettével és üzletszerű csalás vétségével vádolt, többszörös visszaesőnek minősülő férfi büntetőpere a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....