Kiderült, melyik szervezet buktatta le a Völner-ügy gyanúsítottait


A Nemzeti Védelmi Szolgálat azonnal lépett.





Szeptember 16-án, a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján rendelte el a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a nyomozást hivatali vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt – írták a Blikk megkeresésére. Ismert, nem mindennapi ügyről van szó, a történtekbe belebukott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György, illetve egy magas beosztású kormányzati tag, Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.





A KNYF által kiadott közlemény szerint gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott, amiért az államtitkár – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.



November közepén írta meg a Blikk, hogy a repülőtérről vitték el a rendőrség munkatársai a végrehajtói kar vezetőjét, Schadl Györgyöt és feleségét, akik – értesüléseink szerint – Dubajba akartak utazni. Lapunk információi alapján a férfit meggyanúsítása után le is tartóztatták, nejével szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendeltek el. Hogy pontosan mi a bűnük, nem derült ki. Schadl Györgyöt próbáltuk elérni cikkünk készítésekor – és most is kerestük –, ám a telefonján csak a hangposta jelentkezik be, ezért sms-t is küldtünk neki.



Az ügyről több helyről kértünk tájékoztatást már előző cikkünk készítésekor is. Ma az ügyészség megnevezte a tizenkét gyanúsított közül Völnert és Schadl Györgyöt.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....