Megkérdezték Semjénéket, hogyan jött ki a 650 ezres látogatószám a vadászati kiállításon - ezen besírtunk



Konkrét választ nem kaptunk, de a szervezők emlékeztettek, hogy a kiállítás nem csak a Hungexpón zajlik.

Kedden korábban megírtuk, hogy Bors Richárd, a rendezvény szakmai igazgatója szerint nagyon sok a látogató az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon: a nyitó hétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra, és mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret.

Szerettük volna megtudni, hogy a rendezők az említett 650 ezres látogatói számot milyen számítással állapították meg, ez vajon az eladott jegyek számát jelöli-e, illetve – mivel több forrásból is azt információt kaptuk, hogy iskolás csoportoknak kötelező jelleggel kell kilátogatniuk a kiállításra, a belépő felét pedig a tanároknak és a diákoknak is fizetniük kell – megkérdeztük azt is, tudnak-e olyan esetről, amikor nem volt ingyenes a belépés iskolás csoportoknak.

A sajtóosztály válasza szerint a Hungexpóra már az első négy napban közel 50 ezren látogattak el, de a kiállítás központi helyszíne mellett „például Keszthely, Vásárosnamény, Hatvan, Gödöllő, Kaposvár, Kaszó, Soponya, Lábod-Nagysallér, Bárdudvarnok, Bőszénfa, Kardosfa, Zselic, Tihany, Révfülöp, Derekegyháza, Rádpuszta, Komárom, Kecskemét vagy éppen Szilvásvárad is várja a látogatókat az eseménysorozat programjaival. Mindemellett további 529 vadásztársaság szervez hivatalos kapcsolódó programokat az országban. Nem véletlen tehát, hogy a Világkiállítás eseménysorozatának részeként több mint ezer programon és több száz helyszínen részt vett látogatók száma mára már meghaladta a 650.000 főt. A Világkiállítás kísérőeseményei között a látogatók megtalálják a következő hetekben a FeHoVa Pluszt, az OMÉK-ot, a Nemzeti Vágtát és az Egy a Természettel Kulturális Fesztivált is, de részt vehettek szeptember 2. és 5. között a FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokságon is” – írták.

Hozzátették: a Fátyol Iskolaprogramban az első két napon több mint 150 diákcsoport és 6000 diák vett részt az ország különböző pontjairól. „A gyerekek vezetett sétákon ismerkedhetnek meg a pavilonok látványos és ismeretterjesztő tartalmával. A Fátyol Iskolaprogramra eddig közel 50 ezer diák jelentkezett, de továbbra is folyamatosan érkeznek a regisztrációk. A programban résztvevő diákok és kísérőtanáraik is ingyenesen látogathatják a kiállítást, sőt a MÁV járatain 100 százalékos kedvezményt biztosítunk számukra. A Fátyol Iskolaprogramban való részvétel természetesen önkéntes jelentkezésen alapul és a honlapunkon kitölthető űrlapon keresztül történik. A Világkiállításra a 6 éven aluliak számára ingyenes a belépés, és 50 százalékos kedvezményre jogosultak a diákok, amennyiben nem a Fátyol Iskolaprogram résztvevőiként érkeznek”.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....